Tereniu, jakbym siebie czytała jakiś czas temu.
Jak nam się myślenie zmienia.
Pamiętam twoje początki i rabatki wyłożone kamiennæ obwódką. Ja po rewolucjach rok temu przyczepę najęłam i kamień wywoziłam. Zostawioam sobie tylko kilka okazów.
Te goździki brodate lubię.
Jeszcze zeszyty sprawdzam ...
Poczytałam trochę forum, wieczorem popieliłam trochę warzywnik, w dzień za gorąco było. Przerwałam buraczki i ugotowałam botwinkę, wyrwałam koperek, muszę pokroić i zamrozić i wysiać następny...
Pozachwycałam się ogrodowym kwieciem...
Uwielbiam naparstnice, kwitną teraz.
U Ren białe wystają zza hortensji.
Ciekawa jestem, czy jakbym oddzieliła białą, to czy z nasionek też będą białe?
Naoglądałam się cudownych róż. U mnie na razie jedna zachwyca i pachnie, reszta w pąkach.
Wzdycham do twoich różyczek. Co jedna to ładniejsza. Kompozycje kolorystyczne ci się udały
Ja nie planowałam rok temu większych zakupów, z kasą było kiepsko. Kupiłam kilka jeżówek... A do hakone za 30 zł ślinka mi ciekła. Do dziś żałuję, ze nie kupiłam, była mega wypasiona i można było ją podzielić. No, ale nie planowałam kupować i nie kupiłam ...
A ja wysuwam teorię, że coś w tym jest. Ale to tylko w sytuacji tegorocznej, a jasnowidzami nie jesteśmy, jak będzie ...
Wycinałaś dość wcześnie, do tego zacisze i mikroklimat spowodowały, ze trawki szybciej się wybudziły. Potem , jak już podrosły, miały siłę oprzeć się przymrozkom.
Ja czekałam do kwitnięcia forsycji, mam wrażenie, ze miskanty wtedy żyły, ID na 100% były ładne po zimie. Przycięłam, a kilka dni później przyszły mrozy -7 stopni i szlag wszystko trafił...
Co nie znaczy, ze zwykle tak jest. Ta wiosna byłą nienormalna ...
Zatęskniłam do twojego trawiastego ogrodu. Moja rabatka z ID i baronami - daleką drogę po tej wiośnie musi przejść do takiego efektu, jak u ciebie.
Idę pooglądać twoje szarości.
Głowa do góry. Czytam o przykrościach, nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki, by było dobrze. Tulę i buziaki ślę
Iwonko
Bardzo polubiłam trzcinniki Ładny mają nie tylko pokrój ale i odcień zieleni taki energetyczny a poza tym szybko ruszają Chyba dokupię jeszcze ze 3sztuki
Dla mnie też sie fajnie komponuje ta dominująca nad resztą nasadzen na hortensjowej naparstnica Liczylam tylko na róż a doczekałam się bieli
Dziękuję