Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

LyraBea 09:28, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Ewciu, jakie rewelacyjne spotkanie obejrzałam Widzę, że się spotkaniowo rozkręcasz A jakie cuda konsumpcyjne! Co to za babeczki-ciasteczka z kręconym kremem czekoladowym? Smakowicie wyglądają!!!

Cześć Kasiu. Pozwolę sobie odpowiedzieć za Ewcię, bo babeczki przytargałam do niej ja. To mocno czekoladowe cupcakes Rocher z nadzieniem z nutelki i kremem nutelkowo-mascarpone. Do tego na czubku po jednej pralince Ferrero Rocher i można się zasłodzić na maxa Była też wersja kokosowych babeczek z Raffaello, ale chyba spłynęła na słońcu
Pozdrawiam.
makkasia 10:47, 07 cze 2016

dziękuje Iwonce za piękną relacje - inne oko i inaczej sie ogląda Twój ogród Ewuniu
Flower1 11:51, 07 cze 2016

LyraBea napisał(a)

Cześć Kasiu. Pozwolę sobie odpowiedzieć za Ewcię, bo babeczki przytargałam do niej ja. To mocno czekoladowe cupcakes Rocher z nadzieniem z nutelki i kremem nutelkowo-mascarpone. Do tego na czubku po jednej pralince Ferrero Rocher i można się zasłodzić na maxa Była też wersja kokosowych babeczek z Raffaello, ale chyba spłynęła na słońcu
Pozdrawiam.

Beatko jak kiedys bedziesz miała chwilke podeślij mi na priv ten przepis na mus czekoladowy z tych babeczek pyszny był, jak wspominam slinka leci ))
olga80 13:08, 07 cze 2016

jake fajne spotkanie aż zazdroszczę pozdrawiam
Flower1 22:28, 07 cze 2016

Ewciu musze jeszcze podpytać o ta pergole drewniana do rozy, ta ktora masz przy wejsciu i w ogrodku, gdzie kupiłaś? chyba musze sobie taka sprawic ,ciekawa jestem tez jak ją umocowaliście,czy wbiliście do ziemi czy potrzebne jest jakies specjalne mocowanie?
Ewa777 23:17, 07 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Ewciu, jakie rewelacyjne spotkanie obejrzałam Widzę, że się spotkaniowo rozkręcasz A jakie cuda konsumpcyjne! Co to za babeczki-ciasteczka z kręconym kremem czekoladowym? Smakowicie wyglądają!!!

Już Ci Beatka odpisała, że to jej wyrób. To były muffiny z moich marzeń Były nie dość, że piękne, to jeszcze smaczne
Ewa777 23:22, 07 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Swoje bukszpany po cięciu ( o różnych porach) wsadzam zaraz do ziemi do przechowalnika i tam ukorzeniają się...Dopiero po zimie sprawdzam system korzeniowy, a są spore miotełki i wówczas idą na docelowe miejsce...ukorzeniają się w 100%...Powodzenia...Zajrzyj na moje obwódki bukszpanowe...wszystkie mojego chowu...

Moje sadzonki też na razie żyją. Zobaczymy, co będzie dalej. Bardzo cieszą mnie takie głosy, że to może się udać
Ewa777 23:24, 07 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Swoje bukszpany po cięciu ( o różnych porach) wsadzam zaraz do ziemi do przechowalnika i tam ukorzeniają się...Dopiero po zimie sprawdzam system korzeniowy, a są spore miotełki i wówczas idą na docelowe miejsce...ukorzeniają się w 100%...Powodzenia...Zajrzyj na moje obwódki bukszpanowe...wszystkie mojego chowu...

Iwk4 napisał(a)
Ja wsadzam w skrzyneczki i podlewam. W mojej ziemi na rabatkach zbyt szybko wysycha wierzchnia warstwa. A to im nie służy.

Moje sadzonki też na razie żyją. Zobaczymy, co będzie dalej. Bardzo cieszą mnie takie głosy, że to może się udać
Iwk4 23:36, 07 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Beatko jak kiedys bedziesz miała chwilke podeślij mi na priv ten przepis na mus czekoladowy z tych babeczek pyszny był, jak wspominam slinka leci ))

A ja zjadłam kawałek pijaczka i babeczki nie posmakowałam
I teraz już nawet ślinka nie może mi lecieć...
Iwk4 23:37, 07 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Uda, się , uda. Tylko dwa warunki, o które u ciebie łatwo: wilgoć i półcień