Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:03, 07 cze 2016

katel napisał(a)
U Was nawałnice a u nas susza. Zdjęcia jak zwykle piękne .

Ani jedno ani drugie dobre. Lepiej tak po środku, trochę słońca i trochę deszczu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:05, 07 cze 2016

amelia_b napisał(a)
taka susza że u mnie trawnik już w kolorze słomkowym Ewciu Pozdrawiam

U mnie trawnik rośnie jak dziki. W sumie dobrze, ale jednak za dużo. Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:05, 07 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne te mieczyki a zdjęcia ..ehhh... świetnie zrobione. Bardzo fajny pomysł z tymi woalami na skrzyniach.Musze ciachnąć moje krzewuszki- dzięki za przypomnienie.

Proszę bardzo, zawsze do usług
Kasya 18:14, 07 cze 2016

Anda napisał(a)

Pewnie ta sama cholera co u mnie Najbardziej smakuje jej Louise Odier. Tyle pączków już poszło w diabły. No a tak naprawdę to nie jedna cholera tylko przynajmniej trzy. Na pewno mam kwieciaka malinowca, bo młode pączki są podcięte. Jest jeszcze jakaś larwa która wyżera dziury w pączku, jedną przyłapałam na gorącym uczynki i dałam ptakom, i jest jeszcze coś co zjada całe pączki, ale nie wiem co. Zajada je tak jak my jemy marchewkę. Czasem zostawi kawałek, wiec widzę.

a to pewnie nalisciak podgryza tylko, wczoraj byly a dzisiaj juz wisza na wlosku
Warmia 21:58, 07 cze 2016

Ewcia, nawałnicy nie zazdroszczę i cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Zdjęcia jak zawsze piękne.
U mnie róże i wierzby podjada ogrodnica niszczylistka.Może i u Ciebie to samo dziadostwo.
katel 23:26, 07 cze 2016

Czym tego naliściaka potraktować? u mnie też szaleje i właśnie od Luisa zaczął - chyba mu najbardziej smakował.
Warmia 23:36, 07 cze 2016

katel napisał(a)
Czym tego naliściaka potraktować? u mnie też szaleje i właśnie od Luisa zaczął - chyba mu najbardziej smakował.

To dołączam do grona tych "szczęśliwców", którzy goszczą to paskudztwo Wrrr...
Iwk4 23:44, 07 cze 2016

Anda napisał(a)

Przyszłam na obrazki. Czytać mi się dziś nie chce, ale doczytałam o paskudach różanych, co je żrą żywcem... Szkoda kwiatów...
Anda 11:16, 09 cze 2016

Kasya, Warmia, Katel, Iwk - dziewczyny, pewnie macie racje i jest to naliściak, i być może ogrodnica niszczylistka. Niestety, nie widziałam ich przy różach, więc tylko przypuszczam. Mam taki busz na rabatach, że nic wypatrzyć nie mogę.

Ponieważ obawiam się, że tych żarłoków nic nie powstrzyma, będę dziś wieczorem pryskać chemią systemiczną Opryskam tylko te róże, na których jest najwięcej szkód, czyli Louise Odier, St. Cecilie i Mayor of Casterbridge. Reszta jakoś się trzyma.

Mszyca została zjedzona przez owady pożyteczne, a z tymi innymi jest żarłokami problem, nic ich nie chce zjeść
Anda 11:19, 09 cze 2016

Pokażę Wam moje czosnki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies