Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

W Kruklandii 15:29, 10 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Juziu doszły mni słuchy żeś zmajstrowała fistaszka. pogratulowac przyszłam wyszedł piekny , da się
apropo twój ogród bardzo wydoroslał, wyrósł i wypiękniał.

Taaa...z żonem zmajstrowaliśmy
Teraz muszę go wypielęgnować coby rósł duży i zdrowy

Wydoroślał mi ogród mówisz?
Brzozy tylko wydoroślały. Reszta jeszcze malutka
Kulą w płot 11:13, 10 maj 2016

Do góry
Hej dziewczyny Jestem, ale jeszcze nie wyszłam z rabaty Jestem przeszczęśliwa Kupiłam brzozę Miałam ją zarezerwowaną kilka dni przed zakupem bo nie zmieściła mi się do auta. Pojechaliśmy w sobotę i co? I wszystkie brzozy o 100zł drożej!!! Kupiłam jednak w cenie z dnia rezerwacji... na szczęście. I przesadzam wszystko Robota idzie nam po grudzie dosłownie bo przy każdym wbiciu szpadla trafiamy na kamienie. Przywykłam już do tego i traktuję te kamenie jak wyzwania he he. Grujecznik podoba mnie się nieustannie chociaż jeszcze w doniczce stoi.Część roślin mam przesadzonych, biedactwa mam nadzieję, że to przeżyją bo hosty nędznie wyglądają po tych operacjach. Jeszcze gorzej ma się trawnik przy rabacie...Dziś się biorę za hortensje bo do tego muszę męża użyć I biegnę do Was
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:59, 10 maj 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To tył działki -widać fragment tarasu. Chyba nie trzeba tłumaczyć gdzie to jest

Boskie masz te brzozy. Niech cię ręka boska broni przed ich wycięciem. Ja mam zamiar na końcu działki taki własnie lasek sobie zrobić.
Tu ma być ogród :) 14:00, 09 maj 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Ciężko nadgonić Twój wątek
Brzózki piękne! (sama posadziłam zagonik z sześciu, ale podłej wielkości)
Meble będą super. Bardzo mi się podobają. Chyba muszę o czymś takim pomyśleć.

Na szczęście brzozy szybko rosną, chciałoby się od razu wszystko piękne, rozrośnięte, ale najczęściej ograniczenia finansowe na to nie pozwalają.

Ja żałuję, że tak późno się za te meble zabrałam, ale zamysł był taki żeby gotowe kupić, w międzyczasie się nam odmieniło, no i teraz trzeba czekać.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:31, 09 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Bardzo ładna ta brzoza.

Co do piwnii, jeżeli rosła w zeszłym roku to prawdopodobnie został jakiś korzonek i wypuścił. U mnie też tak było.

Też lubię brzozy Nawet takie zwykłe, szkoda było ją ruszać, jak to jedno z pierwszych drzew u mnie sadzonych.
Tak, macie rację, że to od korzonka puściło. Nie pomyślałam o tym.

Bożykwiat Meada

Miłorząb japoński Tubifolia

W tym roku też mam białe niezapominajki

Lilak

To tu... 09:18, 08 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super zdjęcia, te wiekowe brzozy dają świetny klimat.
W Twoim ogrodzie chyba jest sporo cienia, tak?

Krzesłko też chętnię przystawię

Wielkie brzozy i wielkie wierzby - śmieciuchy. Ale fakt, że robią fajny klimat. Cienia mam sporo, ale i słońca też. Wszystko się znajdzie...
To tu... 09:09, 08 maj 2016

Do góry
super zdjęcia, te wiekowe brzozy dają świetny klimat.
W Twoim ogrodzie chyba jest sporo cienia, tak?

Krzesłko też chętnię przystawię
Ogród w Puszczykowie 22:44, 07 maj 2016

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Pod brzozami:

Z tyłu derenie ellegantissima, w środku kosaćce syberyjskie, z przodu hakone. I jeszcze większe trawki dojdą z tyłu i po bokach. Rozstawienie dereni dzięki pomocy Marty Zielonej, ja chciałam dać oczywiście po mojemu, znaczy w linii

Asiu wróciłaś już??
Działasz w ogrodzie?
W jakich odstępach masz posadzone te brzozy??Coś mi chodzi po głowie
Buziaczki.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:21, 07 maj 2016

Do góry
Brzozy ruszyły
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:34, 07 maj 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Dziewczyny jestem Nie mam nerwów juz ostatnio do tego wszystkiego. Dałam dziecia do przedszkola od poniedziałku a dzis już nie poszedł bo od wczoraj taki zasmarkany że w nocy się co chwilę budził. . A na tyłach chwasty szaleją. Zaczęłam ręcznie walczyć bo czekaja rosliny w doniczkach i nie przygotowane miejsce dla nich . W takim tempie jak ostatnio może sie wyrobie w tym roku. Brzozy tez nie posadzone . Nieźle nie. Stan prac równa się zero

Iwonka pocieszę cię-u mnie roboty idą podobnie jak u Ciebie...w tempie lodowcaSyn młodszy też cały czas zazipany,ale on astamtyk-także u nas cały rok są problemy w tym zakresie.
Żywopłot mieszany 22:50, 06 maj 2016

Do góry
Coś tam pomieszałam liściaste (brzozy, lilak, śliwa wiśniowa) i różne iglaste.

Tylko co można wsadzić pod orzech?

Ogród tworzony z pasją 22:05, 06 maj 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Bardzo ładne obrazki. Balans kolorów zieleni, żółci i bordo znakomicie skomponowany.
Karolu, jest super!
Zazdroszczę Ci brzóz. U mnie nie ma i choć śmiecą to chciałabym je mieć. Ale długo trzeba czekać aby były tak piękne jak u Ciebie.

Dziękuję.

Często powtarzam ten kontrast żółto bordowy. Ładnie to rozjaśnia ogród.

Brzozy bardzo lubię, mimo że wypijaja dużo wody i trochę śmiecą to nie mógłbym z nich zrezygnować. Brzoz mam bardzo dużo i juz ich starczy.

Na duże brzozy wcale nie trzeba czekać, ta największa ma 8 lat.
Ogród wyrozumiały 21:49, 06 maj 2016

Do góry
tak wnerwia mnie ta rabata,ze poszłam tam dziś z nożycami ,sekatorem,piłką..
podkrzesałam brzozy i modrzewia i to konkretnie. Wygląda nadal do niczego tyle,ze prześwit się zrobił.
Moja "przyziemna" :) pasja 20:44, 06 maj 2016

Do góry
Planuję dokładkę kłosownicy . Rabata będzie poszerzona o jeden rząd z powodu placyku. W stronę domku też dojdą 2-3 kępy. Kusi mnie dołożenie też rzędu za brzozy, ale to już grubsza robota, bo musiałabym przesadzić jeżówki.

Zdjęcie brzydkie, bo już było za ciemno.

Moja "przyziemna" :) pasja 20:03, 06 maj 2016

Do góry
Brzozy w końcu ruszyły

A zawilce i niektóre ML nie

Kłosownica rekompensuje straty

Moje pierwsze cebulowe, a właściwie czosnkowe

Doświadczalnia bylinowo-różana 19:15, 06 maj 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewciu też mam te złote brzozy, 2szt. Schneverdingen Goldbrike, prawda?

Kasiu, gdzie Ty to wszystko miescisz Moja to Golden Cloud.
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:08, 06 maj 2016

Do góry
Ewciu też mam te złote brzozy, 2szt. Schneverdingen Goldbrike, prawda?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:59, 06 maj 2016

Do góry
Dziewczyny jestem Nie mam nerwów juz ostatnio do tego wszystkiego. Dałam dziecia do przedszkola od poniedziałku a dzis już nie poszedł bo od wczoraj taki zasmarkany że w nocy się co chwilę budził. . A na tyłach chwasty szaleją. Zaczęłam ręcznie walczyć bo czekaja rosliny w doniczkach i nie przygotowane miejsce dla nich . W takim tempie jak ostatnio może sie wyrobie w tym roku. Brzozy tez nie posadzone . Nieźle nie. Stan prac równa się zero
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:47, 06 maj 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Próbowałam nadrobić zaległości, ale się nie da. Pięknie i zielono u Ciebie, Brzoza pendula sliczna

Joluś ,przecież u mnie prawie nic się nie dzieje .Uwielbiam wszystkie brzozy .pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:46, 06 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

A ja mam różowe, wysiałam nasiona, bo czytałam że siewki nie powtarzają cech rośliny matecznej. Kilka zbiera się w tym roku do kwitnienia i chyba wszystkie będą różowe. jak to się potwierdzi to chętnie się podzielę

U mnie wczoraj burza i dziś też. Ale na szczęście łagodna.
Malownicza jest ta przewieszająca brzoza

Reniu ,ale fajnie ,trzymam kciuki za siewki .
Wariacka ta pogoda ,ciekawe co przyniesie dzisiaj ,bo straszny zaduch .
Uwielbiam brzozy ,szczególnie wiosną ,piękna żywa zieleń.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies