Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Pola 17:54, 11 cze 2016

Zana napisał(a)
Kasia, a ja nie umiem zrobić sobie projektu, w sensie żeby narysować. Jakiś plan tworzy mi się w głowie, w wyobraźni i za diabła nie umiem sobie tego rozrysować. I tak sobie działam intuicyjnie. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej. Wyobraźnia zawodna jest. Ale myślę, że to przede wszystkim brak rozległej wiedzy na temat roślin i długiego doświadczenia ogrodniczego wychodzi i powstają błędy, które potem bez końca naprawiamy. No, ale o czym wtedy byśmy pisały na forum, gdybyśmy wszystkie takie doskonałe były. Nuda by była!

Nie martw się ja tez byłam zielona, I wiecznie jestem niezadowolona.....wszystkie tak majà, byle do przodu....
Sylvana 19:20, 11 cze 2016

Anula...jeszcze raz Ci bardzo dziękuję, że mnie przygarnęłaś.
Podróż mi tak szybko zleciała, że nawet nie wiem kiedy minęła....bo tak
miło się z Tobą rozmawia.

Ps. eM oglądał zakup...zademonstrowałam najpiękniejsze zdjęcie kwitnącego w necie jakie znalazłam i powiedział "ładny"
jolanka 23:37, 11 cze 2016

Fajne zdjęcie zrobiłyście Mijałam Was po drodze machałam swiatłami
babka 01:28, 12 cze 2016

Mówiłam Ci już że masz piękny ogród ?
I spotkanko było ech ... a na zdjęciu kto jest kto jeśli można ?
Zana 04:14, 12 cze 2016

anbu napisał(a)
Anulko u Ciebie jak zwykle widoczki super
Z brzozy ściętej na styl smoleński się nieźle uśmiałam

Mam nadzieję, że nikogo tym porównaniem nie uraziłam. Oczywiście dopiero potem naszła mnie refleksja, że może przesadziłam z tym porównaniem. Ale ja należę do osób dość bezpośrednich, co niestety nie zawsze jest zaletą i czasami zapomnę ugryźć się w język.
Zana 04:15, 12 cze 2016

Kuba napisał(a)
Ech ta hostowa cieszy oko

Mnie też cieszy i m.in. dlatego, że to jedyne miejsce gdzie nic nie kopię i nie zmieniam. Przynajmniej na razie
Zana 04:16, 12 cze 2016

LyraBea napisał(a)

Mam dokładnie tak samo. A jeden pomysł rodzi drugi. Nie mówię, że pomysły trafione w 10tkę, ale za to moje, autorskie i tego mi nikt nie odbierze Nie umiałabym do końca trzymać się projektu zrobionego na przykład przez profesjonalną firmę. Moja wizja ogrodu żyje, rozwija się i zmienia zupełnie tak samo jak zmienia się ogród, rośliny w nim...Intuicja, to właśnie to coś.Nawet, gdy czasem ciś nie zagra i trzeba się dwa razy narobić, satysfakcja z własnej pracy i efekt wynagradza wszystkie trudy i niedogodności.
Ciekawa jestem, jak panowie spiszą się na działeczce. Mam nadzieję, że wszelkiego rodzaju ostre narzędzia typu sekatory, piły i nożyce pochowałaś pozostawiając na widoku taczki i łopaty

Sedno, bingo Co do panów to mam wątpliwości, ale mam zamiar ich dzisiaj zmotywować telefonicznie
Zana 04:24, 12 cze 2016

uziemiona napisał(a)
Tak, tak Aniu -"Ale z drugiej strony ile się człowiek przy okazji nauczy to jego. " musimy się jakoś pocieszyć. A kręgosłup mamy jeden, nie wiem ile mój jeszcze wytrzyma jak będę coraz większe rośliny przesadzać, i jak one to wytrzymają.
Co podchodzę do rabat, które niby skończone to przymykam oczy i mówię sobie: "nie, nie jest za gęsto", ale wiem, że czeka mnie przesadzanie, bo tam jest strasznie ciasno. Konkluzja nie mam ani jednego miejsca zakończonego! Jeszcze nie skończyłam swojego "projektu" pewnej rabaty, a już mam wątpliwości.
Marzę by mieć już ukończony ogród i tylko go pielęgnować!

Aniu udanego spotkania! Tak chciałam się z Wami poznać.

A co do róż Lavender- one bardzo pasują do Twego ogrodu, i połaczenie z żółtymi może być naprawdę piękne, zobacz u Any-Art przedpłocie, tam obecnie fiolety, żołcienie.
Buźka.

Oj z tym "za gęsto" to my chyba prawie wszystkie mamy problemy. U mnie na rabacie pod zabytkiem zrobił się w tylnej części taki busz, że jedno siedzi na drugim. Koniecznie muszę ją powiększyć i porozsadzać. Tak więc "głupiego" robota też nie jest mi obca

"Jeszcze nie skończyłam swojego "projektu" pewnej rabaty, a już mam wątpliwości" - Kochana ja mam to samo, ha, ha
Zana 04:26, 12 cze 2016

Psiamama napisał(a)
Dziewczyny a czy to czasem z ogrodem nie jest tak jak z króliczkiem? I nie chodzi o to by go zlapać lecz gonić go Ja nie dokończyłam mojej rabaty a już chcę miejsce którym się zachwycałam zmienić.

Aga w pewnym sensie masz absolutnie rację Tylko, że to nie jest króliczek a jakieś monstrualne króliczysko nie do dogonienia. Chyba do końca życia będę go gonić
Zana 04:28, 12 cze 2016

Pola napisał(a)

Nie martw się ja tez byłam zielona, I wiecznie jestem niezadowolona.....wszystkie tak majà, byle do przodu....

Pola dziękuję. Wszystko będzie dobrze, byle z tych "okopów" już wyleźć, to potem z górki.