Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lojalna_"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:07, 30 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kasiu zazdrość mnie zżera ze masz tyle miejsca na magnolie one jednak potrzebują przestrzeni .....

Ja chce Genie tylko jak ja wcisnac co jej wygodnie było.

Jola z tym miejscem to nie tak do końca. Ogród jest w prostokącie i to dużym Pomimo, że z dwóch stron zasłonięty to i tak wiatr hula. Wszystkie magnolie kwitnące w kwietniu co roku marzną. Do dziś mam nie posadzone roślina bo cały tydzień rano mocne przymrozki.

Gienia i Black Tulip czarne. Jeśli bym dzisiaj miała sądzić od nowa magnolie wybrałabym tylko takie późne.

I może narażę się wielu na O, ale Gienia mnie nie powala. Oczywiście jako rarytasik cieszy , ale są piękniej kwitnące.
Ogródek Iwony II 18:45, 29 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jak ptasie łapki po zimie? Co prawda jeszcze ich nie mam ale nadal są na mojej liście

Jolu, po zimie ciut zmarniały, ale im podcięłam delikatnie końce i teraz już są ładne

Ogródek Iwony II 10:48, 29 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tulipany ładnie jeszcze kwitną cieszą oczy.

Jak ptasie łapki po zimie? Co prawda jeszcze ich nie mam ale nadal są na mojej liście

To ja się wypowiem w sprawie moich ptasich łapek po zimie nie wyglądały najciekawiej więc je ścięłam tak na 8/10cm i teraz już ładnie odbijają W połowie maja będą cieszyć na całego
Ogród Mirelli 10:42, 29 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Zakupy swietne a tyły takie uporządkowane

Co zta psinka?

Jolu nareszcie mam moje upragnione berberysy. Dobrze, że wczoraj pojechałam kupić, bo w ubiegłym tygodniu jak byłam zobaczyć czy są i jakie to było ich bardzo dużo, a wczoraj już były przebrane. Ja kupiłam 31 sztuk to zostało chyba ok 10 sztuk

A piesek to jest piesek mojej cioci zabrany kilka lat temu ze schroniska. Taki mieszaniec z jamnikiem. Dwa lata temu pies sąsiadów na niego nadepnął i ma uszkodzony kręgosłup. Nie chodził bardzo długo, jednak rehabilitacja i zaszczyki postawiły go na nogi o tyle, że kraczato chodzi i trochę nóżki ciągnie. Wymaga opieki i uwagi. Ciocia na wycieczki często jeździ zwiedza świat i wówczas ja się nim opiekuję, bo nie pozwoliłam cioci go dać do psiego hotelu
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:00, 28 kwi 2016

Do góry
Akcja u Ciebie się ubawilam. ....zająca paragraf nie obejmuje haha

Kawy mu zrób może czeka
Lawendowy zawrót głowy 21:23, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie fochaj sie .... Sama nie widuje oststnio mojego ogrodu , pozno wracam od taty bo cos mu sie pogorszyło. Czasem słonce czasem deszcz jsk to w zyciu buziam

Mam nadzieję, że u taty szybko się polepszy. Niestety często marudzimy z powodu głupot, zamiast cieszyć się drobnostkami.
Ogród Ani :) 21:15, 28 kwi 2016

Do góry

Prace czyściutkie tu widze dzieje sie . A po takim odkurzaczu to bedzie dopiero szał
Ogród Mirelli 21:05, 28 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A taki porządeczek od dzisiaj mam z tyłu ogrodu wśród roślin, które zostały przesadzone i nie znalazły już miejsca na głównych rabatach

Zakupy swietne a tyły takie uporządkowane

Co zta psinka?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:28, 28 kwi 2016

Do góry
Olka piesa przepiekna do miziania. A co Ty masz taki piekny trawnik to niedozwolone jest ......
Rododendronowy ogród II. 20:00, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zdjecia z opisami to najlepszy prezent dla mnie.

Pozdrawiam i przesyłam wiosenne słonce

Cieszę sie jak tak ktos pisze , dobrze jak mozna choc troszke pomóc.Słoneczko w malej ilosci dotarło , może jutro bedzie wiecej? Dzięki.
Ogród z pergolą 19:54, 28 kwi 2016

Do góry
Rewelacja robota na szóstkę a efekt .....pieknie tyle pracy i coraz cudniej sie robi.

Hortki jsk juz sie cieplej zrobi zasil magiczna siła do hortensji ()
Moja "przyziemna" :) pasja 19:44, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jagódka Ty to dobra jestes w redagowaniu ...profeska

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:55, 28 kwi 2016

Do góry
Ulala jaki porzadeczek ; Przyjade na szparagi albo na jarmuż ()
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:05, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Macham do brzózek i kwitnących wiśni

Jolu jakoś z wszystkich zakupów najbardziej cieszą mnie zakupy drzew a czemu to nie wiem bo to wydatek nie mały
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:05, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jazzy a u Ciebie minusy były? U mnie postraszyło roslinki )))))

Ano było jakoś koło zera. Najmniej -1 zanotowałam, ale już chyba idziemy ku cieplejszemu
Tu ma być ogród :) 14:43, 28 kwi 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Studiowałam to dzis w Janinie haha typowałem M heidebraut bo wydawało mi sie ze ma białe kwiaty ale sama nie wiem .... Kupiłam i ciekawa jestem dreszczyk emocji bedzie

O tej odmianie też myślałam.
Fajnie, że jeszcze dostałaś

W każdym razie stwierdzam, że ze wszystkich traw, ktore ostatnio kupiłam, a było tych odmian sporo, ta jest najładniejsza.

Najbardziej podobna do Seslerii Heflera, ale ma węższe ździbła z prążkami, które dodają jej uroku, ładniejszy pokrój, bo jest bardziej fontannowa i sztywniejsza i śliczne seledynowe młode przyrosty.

A tu na fotce - po lewej sesleria Heflera, po prawej rzeczona molinia caerulea.

Rododendronowy ogród II. 14:33, 28 kwi 2016

Do góry
Zdjecia z opisami to najlepszy prezent dla mnie.

Pozdrawiam i przesyłam wiosenne słonce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies