Krojenie kancików - jeszcze nie docelowe, rabaty będą szersze ale krojona jest na min, tyle co jest roślin na razie
Zakopanie zbiorniczka retencyjnego po prawej (tam będzie rabatka orientalna na wiosnę)
Zdejmowanie chwastów na wejściowej (niestety nie udało się za dużo, zostanie na wiosnę)
Pierwsze koszenie kosiarką ręczną boi nie mamy gdzie schować elektrycznej lub spalinowej - ale szacun - dała radę!
Lekka reorganizacja frontowej - z żółci na biele (turzyce)
Niesamowita jest facelia, po tym co było wysiała się kolejny raz!
Na frontowej rabacie zaszły zmiany. Wysunęłam do przodu cisy i między nie wsadziłam seslerię. Posadziłam dwie róże Lemon Rokoko, wsadziłam cebule kamasji i czosnków. Dosadziłam piwonię. Na wiosnę wsadzę jeszcze naparstnice. Przy samym trawniku powtykałam jeszcze kukliki i cebule narcyzów. Zobaczymy wiosną czy będzie mi się podobało. Opalikowałam wszystkie drzewa, tak wiem, rychło w czas
Jesień w tym roku w moim ogrodzie mnie urzekła, wydawałoby się, że po szybkim starcie sezonu, po bardzo upalnym lecie, w sierpniu i wrześniu wręcz suszy nic dobrego nas nie czeka, a jednak! To był istny spektakl
Głównymi gwiazdami były Kanzany, czarowały ferią barw przez bardzo długi czas, kroku dzielnie dotrzymywał im ambrowiec.
Aga wzdłóż chodnika mam Moudry,w dwóch miejscach łączą się z rozplenicami Hameln.Tu na zdj Hameln przy rozchodnikach zanimi Moudry. Żadnych traw nie wiąże
I na tym zdj z przodu Hameln za nimi wstyłu Moudry.
To moja pierwsza rozplenica
Zakupione razem z Moudry jako Hameln
Na pewno nią nie jest
Ma ładny pokrój
Nie mam zdjęcia w telefonie z jej początków u mnie poszukam w komputrze i wstawię
Tak.
Aż tak dużych różnic pogodowych nie ma, bo Twoje skrzynie stoją osłonięte, więc też dobrze zabezpieczone. Poza tym w skrzyniach jest trochę cieplej niż przy gruncie. Musisz jednak zwrócić uwagę na glebę. Przy uprawie warzyw ma duże znaczenie. W książce jest to dobrze opisane.
Ta rozplenica może mieć max 1m średnicy. Jeszcze pomyślę o połączeniu, od Justyny idzie do mnie przesyłka z rozplenicą, ma ciemne kwiatostany. Nazwa jeszcze nieustalona.