Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Wafel 23:32, 06 wrz 2025

Aniu podziwiam te twoje wysiewy, hodowle, zbiory i przetwory. Obserwuję po cichu, bo ja jeśli chodzi o warzywnictwo i sadownictwo kompletnie jestem w kolorze ogórka Ukatrupiłam nawet pomidorki koktajlowe, nie mam serca i cierpliwości do nadzorowania warzyw w donicach... Smaków domowych warzyw i owoców natomiast ci zazdraszczam
ewsyg 10:01, 07 wrz 2025

Aniu, u Ciebie jest bardzo smakowicie.
Makao 11:57, 08 wrz 2025

Wafel napisał(a)
Aniu podziwiam te twoje wysiewy, hodowle, zbiory i przetwory. Obserwuję po cichu, bo ja jeśli chodzi o warzywnictwo i sadownictwo kompletnie jestem w kolorze ogórka Ukatrupiłam nawet pomidorki koktajlowe, nie mam serca i cierpliwości do nadzorowania warzyw w donicach... Smaków domowych warzyw i owoców natomiast ci zazdraszczam

Dziękuję
Ja ukatrupiania też niektóre swoje wysiewy. Zdarza się. Mimo wszystko próbuję dalej i nowych rzeczy.
Nie poddawaj się
Makao 11:58, 08 wrz 2025

ewsyg napisał(a)
Aniu, u Ciebie jest bardzo smakowicie.

Mam dobrych mentorów Patrycja i Kasia in niezmiennie mnie motywują
Makao 12:04, 08 wrz 2025

Mam swoje nasionka.

Jestem z siebie dumna bo w życiu bym nie przypuszczała że kiedyś sama zrobię sobie nasiona pomidorów. To wszystko zasługa Patrycji❤️.
Do swojej kolekcji chcę mieć jeszcze Malachitową Szkatułkę, Limę, San Marzano i Mama Irena. Mamę Irenę mam ale nie dam rady już pobrać nasion więc w przyszłym roku spróbuję a pozostałe 3 muszę zakupić. To będzie chyba mój ulubiony zestaw i różnych kolorów, i przydatności
Eupraksja 14:40, 11 wrz 2025

Makao napisał(a)
Wykonałam małe planowanie nasadzeń. Wstępnie jestem zadowolona i już widzę to w wyobraźni

Ach, uwielbiam takie rysuneczki i wizualizowanie sobie efektu
Bardzo jestem ciekawa Twoich łąkowych nasadzeń i tego na ile "pozwolisz" im przerastać roślinnością rodzimą i co z tego wyniknie. To jest temat który mnie nieustannie fascynuje, takie łąki lekko kontrolowane, nie plewione jak rabaty, ale jednak też nie zostawione zupełnie samym sobie (bo z tym mam złe doświadczenia, byliny zostawały całkowicie wyparte przez lokalne chabazie). Już się nie mogę doczekać dalszych odcinków tej przygody!
A rodzice też działają ogrodowo, czy oni będą mieszkać, ale ogród będzie tylko pod Twoją opieką?
Makao 11:00, 12 wrz 2025

Eupraksja napisał(a)

Ach, uwielbiam takie rysuneczki i wizualizowanie sobie efektu
Bardzo jestem ciekawa Twoich łąkowych nasadzeń i tego na ile "pozwolisz" im przerastać roślinnością rodzimą i co z tego wyniknie. To jest temat który mnie nieustannie fascynuje, takie łąki lekko kontrolowane, nie plewione jak rabaty, ale jednak też nie zostawione zupełnie samym sobie (bo z tym mam złe doświadczenia, byliny zostawały całkowicie wyparte przez lokalne chabazie). Już się nie mogę doczekać dalszych odcinków tej przygody!
A rodzice też działają ogrodowo, czy oni będą mieszkać, ale ogród będzie tylko pod Twoją opieką?

Mama za młodu miała ogródek. Pamiętam nawet kształt wydeptywanych ścieżek. Później przyszły czasy na robienie różnych przekopów pod sieci lini kablowych i musiała pożegnać się z nim. Nie miała siły na ciągłe jego odtwarzanie. Myślę że jeśli ktoś by jej zrobił to opiekowała by się w miarę możliwości.
Makao 11:06, 12 wrz 2025

Dziś kolejna partia sosu spaghetti wg przepisu
Kasi in

Wczoraj zrobiłam na próbę jedną serię i moje chłopaki wieczorem pokłócili się o porcje. Śmiałam się z mężem że aby zaspokoić nasze potrzeby to powinnam zrobić 200 słoików a mam 10

Miałam ograniczyć ilość krzaków na przyszły sezon ale już wiem że w takiej sytuacji nie ma takiej opcji
Agatorek 12:46, 12 wrz 2025

Uwielbiam spaghetti

I też uważam, że 10 słoików to zdecydowanie za mało
TAR 13:05, 12 wrz 2025

co to jest 10 słoikow setka najmniej