Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 09:52, 10 wrz 2025

Margo2 napisał(a)
Bardzo miło było Cię poznać.
Teraz zupełnie inaczej patrzy się na ogród.

Koleżanka robi wystawę dalii przy jakimś kościele. Teraz była 15 sierpnia i chyba tak co roku.
Mogę się podpytać gdzie to dokładnie jest.
Jej ogród jest przede wszystkim daliowy. Ma niewielki ogród, a dalii bardzo dużo.
Myślę, że jakbyś z nią pogadała, to wpuściłaby Cię do siebie.
Dalie to jej prawie obsesja.
Dam znać co i jak.

Gosiu, mi również bardzo było miło Ciebie poznać

Koniecznie podpytaj koleżankę o daliową wystawę
Może tego nie było widać w niedzielę, ale ja na co dzień jestem raczej nieśmiała i nikomu się sama do ogrodu wpraszać nie będę. No chyba, że dziewczynom z Ogrodowiska
Oczywiście, gdybyś ją odwiedzała to zapraszam przy okazji również do mnie
antracyt 09:58, 10 wrz 2025

Kordina napisał(a)

Jaki ciekawy kwiateczek pod koniec lata wszystko u Ciebie takie bujne i fajne rozproszone światełko dodatkowo pokazuje urodę Twojego ogrodu

Pierwszy raz mam u siebie dalie o takiej budowie kwiatu. Kupiłam jeszcze ciemnoczerwoną, ale jej nie widzę. Może to jedna z tych, które jeszcze nie zakwitły("dzięki" ślimakom).

Z tą bujnością to jest różnie. Są rabaty bujne, ale też takie, których nie pokazuję. Podziwiałam u Danusi kompozycje na rabatach. Wszystkie wyglądały jakby to był ich najlepszy czas. Mistrzostwo doboru roślin
antracyt 10:01, 10 wrz 2025

April napisał(a)

Zuza, dużo nie kupiłam, tylko sześć doniczek Ale o sześć więcej niż mi się zmieści na rabatach

Twoje heptakodium bajeczne. Kiedyś o nim marzyłam ale wiadomo, bez szans. Zostaje mi podziwiać u ciebie.

Czytałam, że heptakodium nie musi mieć za dużo słońca - ale oczywiście do niczego nie namawiam
Ja się zastanawiam nad jeszcze jednym egzemplarzem - jako soliter prowadzony na drzewo w trawniku.
Kokesz 11:25, 10 wrz 2025

antracyt napisał(a)

Prawdopodobnie Nirvana

Śliczny kiedyś już miałam go w koszyku ale nie zdążyłam kupić i się wyprzedał.
Muszę go poszukać
Gosialuk 12:25, 10 wrz 2025

Widać miejscówka pod drewutnią, to idealne mieszkanko dla jeży.
Ostatnio jak wracałam w niedzielę od mamy do domu, to ratowałam delikwenta. Oślepiony światłami mojego samochodu zaczął kręcić się w kółko na asfalcie. Cóż było robić - wysiadłam i przeniosłam w trawę, żebym go czasem nie przejechała. Dobrze, że u twoich wszystko ok.
Z ogrodu za Alicją cytuję cienisty zakątek z hortensją.
antracyt 12:55, 10 wrz 2025

Kokesz napisał(a)

Śliczny kiedyś już miałam go w koszyku ale nie zdążyłam kupić i się wyprzedał.
Muszę go poszukać

Jak nie znajdziesz, to przypomnij się wiosną... chociaż niczego nie obiecuję. Grasujący kret co chwila przekopuje kolejne fragmenty tej rabaty. Jedne floksy od Ciebie chyba mi unicestwił, zaschły jakoś w lipcu i na razie nie odbiły.
antracyt 12:59, 10 wrz 2025

Gosialuk napisał(a)
Widać miejscówka pod drewutnią, to idealne mieszkanko dla jeży.
Ostatnio jak wracałam w niedzielę od mamy do domu, to ratowałam delikwenta. Oślepiony światłami mojego samochodu zaczął kręcić się w kółko na asfalcie. Cóż było robić - wysiadłam i przeniosłam w trawę, żebym go czasem nie przejechała. Dobrze, że u twoich wszystko ok.
Z ogrodu za Alicją cytuję cienisty zakątek z hortensją.

Miejscówka pod drewutnią w zeszłym roku była zasiedlona przez coś innego. W tym roku nastąpiła podmianka lokatorów
Super, że udało Ci się uratować kolczastego Strasznie dużo ginie ich na drogach.
Kokesz 13:44, 10 wrz 2025

antracyt napisał(a)

Jak nie znajdziesz, to przypomnij się wiosną... chociaż niczego nie obiecuję. Grasujący kret co chwila przekopuje kolejne fragmenty tej rabaty. Jedne floksy od Ciebie chyba mi unicestwił, zaschły jakoś w lipcu i na razie nie odbiły.

Mogę Ci ukopać