Odwiedziłam mnie dziś Aga/Agatorek i przywiozła mi swoją słynną bergenię. Wiem że u niej rosną mega wielkie i obficie ale u mnie te co kiedyś miałam przepadły i teraz boję się ją wsadzić do gruntu. Muszę jej obornik w nogi dać to może da radę bo nie chciałabym jej stracić.
Jest mega ładna.
Czy ślimaki lubią bergenie?? Będą ją objadać?? A opuchlaki? Też ją poszatkują?
Jak coś to na wieś ją wywiozę bo tam opuchlaków nie ma
Gosiu, moja onoklea wrażliwa cały sezon była zdrowa, teraz jej listki brązowieją, myślisz że to jakiś grzyb?
Obejrzałam całą relację Twojej łąki, masz cudownieale i też zajrzałam do Danusi, przepiękne zdjęcia porobiłaś
Przegorzyn bardzo się sieje, i rozrasta nawet z małego kawałka korzonka, od lat próbuję go eliminować i nie mogę do końca się go pozbyć, u Ciebie ma sporo miejsca więc pewnie ci ta jego ekspansywność nie przeszkadza.
Dziś niewiele zrobiliśmy. Ale przyszedł transport z Castoramy więc rozpakowaliśmy i wnieśliśmy do domu 24 paczki paneli, 3 duże regały do garażu (poskładamy je Jsk ekipa od pompy jutro skończy). Podkład pod panele, taśmy i jakieś małe pierdółki.
Dostałam Liriope od Eweliny której sprzedaje jajka
Zakupy dzisiejsze na sobote. Dojada jeszcze rdesty i zawilce. Pod koniec pazdziernika roze. W sumie nie mam zbytnio co robic w ogrodzie. Pare roslinek na weekend. A cebule leza, kwicza i czekaja na zmilowanie. Zaluje, ze nie ogarnelam wczesniej zimowitow.
3 kosmate, 3 bagienne hibiscusy, krwisciag i aster divarticus.
Cebulkoza na rabatę na zachodzie na froncie domu z amanogawami plus krokusy Jeanne d’Arc na wąskie. Kilka paczek Mystic Van Eijk zdobyła też dla mnie Magda („tylko” jakieś 10 paczusiunek) i odbiorę za jakiś czas Dzięki Justyś za cynk.
Dzięki że ktokolwiek zagląda do tego zaniedbanego wątku.
Żeby zaprzeczyć plotkom że nie żyję i nie popaść w zapomnienie, wrzucę kilka fotek ogrodu. Zarośniętego chwastami ale co tam.