Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

antracyt 11:42, 03 wrz 2025

Ha - czyli albo masz tak jak u mnie, że na zdjęciach chwastów nie widać... albo oszukiwałaś i pieliłaś przed foceniem

Dziewczyny mają rację, ogród sobie bardzo dobrze radzi
Miskantowo 11:43, 03 wrz 2025

Jakiego zarośnietego?
To…permakultura.

U mnie w tym roku rządzą rabaty rdestowo-kurdybankowo-poziomkowo-skrzypowe.
Bardzo piękne skądinąd. Rośliny pionierskie mi nie chorują
April 12:09, 03 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Ja widzę tylko piękny ogród ❤️, a nie chwasty.

No przecież chwastów starałam się nie focić
April 12:11, 03 wrz 2025

mrokasia napisał(a)

Gdzie tu chwasty??? Jest przepięknie!

Żartujesz, nie widzisz nawłoci? Osty i pokrzywy są mojego wzrostu

April 12:14, 03 wrz 2025

Gosialuk napisał(a)
Jakie chwasty? Przyjedź do mnie chwasty pooglądać.
Czytałam, że "niechciej" cię dopadł. I co z tego? Ogród dalej zachwyca.

Cześć Gosiu. Z powodu twoich zdjęć w Przypkach, chyba wreszcie ruszę tyłek i pojadę na Zlot
U mnie chwasty wtapiają się w ogólną zieloność, niby to źle nie wygląda ale jednak ogrodnik wkurzony chodzi
Dzięki
April 12:17, 03 wrz 2025

antracyt napisał(a)
Ha - czyli albo masz tak jak u mnie, że na zdjęciach chwastów nie widać... albo oszukiwałaś i pieliłaś przed foceniem

Dziewczyny mają rację, ogród sobie bardzo dobrze radzi

Nie no, nie pieliłam. Zdjęcia są niewyraźne, widać tylko zieloność Więc chwasty się sprytnie kamuflują
Ogród cierpi z powodu suszy i to chyba dużo bardziej mu szkodzi niż trochę chwastów. Generalnie jest tak gęsto, że i chwasty mają utrudnione życie. Ale jest masa suchelców do wycięcia.
April 12:21, 03 wrz 2025

Miskantowo napisał(a)
Jakiego zarośnietego?
To…permakultura.

U mnie w tym roku rządzą rabaty rdestowo-kurdybankowo-poziomkowo-skrzypowe.
Bardzo piękne skądinąd. Rośliny pionierskie mi nie chorują

Permakultura - na chyba to sobie wydrukuję i na lustrze powieszę

Tak, kurdybanek radzi sobie również u mnie znakomicie Zero naturalnego wroga w postaci człowieka
Do tego jakieś dziwne pnącza, duszące wszystko na swojej drodze. Ściąganie tego z róż to masakra. Łatwiej wycinać pędy różane...
U mnie jeszcze maliny się rozłażą A bodziszek kolankowy opanował już niemal pół lasu. Niby ładny i pożądany ale... nikt nadmiaru nie lubi
Generalnie przeraża mnie sama myśl o wyjściu do ogrodu Nie wiem od czego zacząć i uciekam w panice
UlaB 13:15, 03 wrz 2025

April, może to chmiel zwyczajny do Ciebie zawitał. Widzę go teraz wszędzie - niestety, przy domu i na działce nad jeziorem też. W ubiegłym roku o mało nie zamordował wielkiej trzmieliny robiącej za parawan na siatce miedzy nami i sąsiadami - walczyliśmy wspólnie z obu stron. Cały czas wyłażą młode roślinki z ziemi, mimo że nie dopuściliśmy nawet do kwitnienia - nie wiem skąd to się bierze. W ostatnich latach rozprzestrzenił się w moim regionie, wcześniej w ogóle nie było u mnie takiej rośliny. Drapie skórę do krwi, rośnie w zastraszającym tempie. Cholerstwo żywotne, nie wiem czy nie gorsze niż szczawik. Podobno młode pędy droższe i zdrowsze niż szparagi ale chyba jeszcze nie dojrzałam do zjadania przeciwnika
TAR 16:24, 03 wrz 2025

Ubralam inne okulary i wiesz tragedii nie widze. Jest ładnie i bujnie. Jesli chwasty sa to ladnie sie komponuja i jakos nie rażą. Ale znasz mnie, nigdy nie robie cyrku z chcwastami. Chwast tez czlowiek
Niechec do roboty ogrodowej rozumiem, łącze sie w bolu. Ale w samym ogrodzie przebywac na pewno lubie i Ty zapewne tez. Na jakies pierdoły nie zwracaj uwagi. Rowiazesz temat wiosna
Bawcie sie fajnie na zlocie, mnie nie bedzie, za daleko i niechciej nie chce ruszac 4 literek z chałupki.
mirkaka 17:51, 03 wrz 2025

Fajnie znowu zobaczyć Twój cudny las