Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 19:41, 03 sie 2021

Do góry
Przegorzan coraz piękniejszy

Na koniec oczko i okolice
W ogródku emerytki 19:38, 03 sie 2021

Do góry
Błękitny Anioł obsypany kwiatami

Te słoneczniki wysiały ptaszki

Tego ślimaki dorwały, dobrze, że tylko liście, bo jest śliczny

Widoczek z altanki
W ogródku emerytki 19:31, 03 sie 2021

Do góry
Jeżówka terminatorka, ogryzły ją ślimaki, a ona zakwitła, choć jest niziutka

Z kwitnienia jedynego zawilca cieszę się jak dziecko

Ostatnie lilie.

W ogródku emerytki 19:25, 03 sie 2021

Do góry
Dziś leniuchowałam z przymusu, bo co chwilę wyganiał mnie deszcz, zrobiłam tylko parę zdjęć.

ogród (nie)Mocy 18:01, 03 sie 2021

Do góry
W samym słońcu 17:55, 03 sie 2021

Do góry
W samym słońcu 17:53, 03 sie 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Madziu, DC piękna, ale ja padłam na widok pięknej kępy macra A Mikołajek z jeżówkami w tle też przepiękny! Weź Ty wstawiaj częściej te Twoje piękności

Mówisz i masz
ogród (nie)Mocy 17:42, 03 sie 2021

Do góry
Grażynko, zawsze chętnie korzystam z dobrych rad- chodzę z patyko-trzmieliną, stawiam ją, odchodzę dalej i patrzę- na razie w ogóle mi nie pasuje tam, gdzie ją na siłę chciałam wcisnąć, a mianowicie jak najbliżej schodów wejściowych do domu... Za to lepiej wygląda chyba dalej Ot, kolejny dylemat dla mnie

Aniu, no odmówił wiercenia w betonowym płocie- bo mówi, że jak zwykle, zaraz mi się odmieni a dziury zostaną Poradziłam sobie inaczej, bez łaski hehe. Ja od dawna jestem nauczona, że jak coś chcę, to najpewniej będzie jak sama sobie poradzę.

Asiu, tak wiem,że mnóstwo tych nasionek plują- mam za płotem ich kilka, wielkie już ale i klnę co roku, bo po kilki minutach pod domem auto mam oblepione tymi nasionkami. No i dlatego nie myję tu auta

Sylwuś, dzięki za radę! To to nawet ja zapamiętałam hehe- nogi w cieniu, głowa w słońcu ! Tak posadziłam, i dodatkowo te trzy co miałam, plus montanę, posadziłam pod skosem, pochylone do płotu.. zobaczymy czy im to ułatwi wspinanie się.

Ku mojemu zdumieniu, róża, która została wykopana w maju jak wszystko w trakcie robót ziemnych wtedy, a posadzona ot tak, na skrawku pod płotem, w Mordorze- kwitnie.. A spisałam ją na straty, bo miejsce wyjątkowo niekorzystne, ale nie było juz gdzie. Jakby chciała pokazać, że zasługuje na życie Kupiona jak New Dawn ale to nie jest to, czego się spodziewałam po niej.

Miejsce czeka na swoją kolej- nie przerażajcie się chwastami

na wejściu na limonkowo ruszyły trzy little lime, faktycznie są zielonkawe :

Nie mam dobrego aparatu a telefon robi kiepskie zdjęcia- ale chciałam pokazać werbenę- ma teraz fantastycznie intensywny fiolet, na żywo wygląda to znacznie lepiej. Wysiała mi się w donicach z bukszpanem nawet w tym roku, bardzo wysoko porosła w krótkim czasie, biorąc pod uwagę,że to wszystko z moich siewów:

Hortensjowo 17:24, 03 sie 2021

Do góry
U mnie teraz morskie klimaty

Pozdrawiam
Do raju daleko - u Ewy 17:18, 03 sie 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Mi park oliwski zawsze się podobał. Teraz wydaje mi się jeszcze ładniejszy.
Myślę, że pytasz o to miejsce ze zdjęcia. To taki wgłębnik-skarpa. Znajduje się w nowej części Doraco.

O kurczę! Muszę zaznaczyć pinezką na mapie, żeby to kiedyś zobaczyć!

Ewuś, przychodzę do Ciebie z pytaniem odnośnie róży Rosenfaszination. Kupiłam ją dziś pod wpływem niczym nie uzasadnionego impulsu i zastanawiam się z czym ją skomponować. Jakie tło byłoby dla niej najlepsze, jaka wysoka u Ciebie rośnie?
Mój nowy ogród na wsi 17:10, 03 sie 2021

Do góry
Zbiór owoców borówki z jednego krzaka.
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 16:05, 03 sie 2021

Do góry

Witam serdecznie, na wstępie przeczytałem wszystkie posty w wątku ale piszę bo mam małe obawy.
Od początku jest to 1 roczny mój pierwszy trawnik w życiu, w tym roku jaki lipiec był każdy wie a że mnie nie było, trawnik trochę wypaliło plus oberwało się trawie niskim koszeniem z tępym nożem; wszystkie grzechy początkującego.
Trawnik został tydzień temu skoszony nowym nożem na najwyższym ustawieniu. Kupiłem siewnik na kółkach cme i podsypałem nawozem z substralu. I teraz moje pytanie granulki były w nawozie mniejsze i większe i podejrzewam że nie przeleciały przez otwory równomiernie stąd ciemniejsze i jaśniejsze pasy (wolałem dać mniej nawozu niż przedobrzyć). Jak to naprawić? Przejechać siewnikiem jaśniejsze miejsca? (zdjęcia są po tygodniu od cięcia i nawożenia). Bo teraz u mnie cały tydzień pada i nie da rady skosić trawy, czy nawóz nie przyklei się czasem do trawy i jej nie popali? Bo już raczej równomiernego kolorytu nie będzie. Bardzo proszę o pomoc co robić.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:49, 03 sie 2021

Do góry
Jestem uzależniona!!
Nie mogę więcej jeździć do tych szkółek i ogrodniczych.

Odwiedziłam dziś najbliższą (1km ode mnie) szkółkę.

Pojechałam po proso Northwind…
a znalazłam wiąza JH (troszkę bidny ale może go jakoś dopieszczę, a cena zachęcająca 19zł)

I coś mi odbiło i wzięłam:

I oczywiscie jeszcze dwie jeżówki…Delicious Nougat. Zastanawiam się, czy z takiej już możnaby spróbować zrobić następne sadzonki
Rojniki - Sempervivum 15:38, 03 sie 2021

Do góry
AlinaP napisał(a)

Na murku oporowym, bez żadnego podłoża.

Za to je lubię fajne wypełnienie
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:21, 03 sie 2021

Do góry
Roślinność na piaszczystą glebę
Rojniki - Sempervivum 15:10, 03 sie 2021

Do góry

Na murku oporowym, bez żadnego podłoża.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:58, 03 sie 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nom, nie ma, ich zdobycie było dla mnie cudem

W ogrodach angielskich najpiękniejsze widziałam w Rodmarton Manor.

A mi przypominają klimat wioski Bilbo Bagginsa z Władcy Pierścienia
Może nie trafione ale ten mech mi na myśl przywołał tamte sceny i tą naturalność.
Nie zmienia to faktu, że Wasz ogród jest równie wspaniały i być może kiedyś sceny filmu również w nim nakręcą, kto to wie
Ogród pod lasem 14:48, 03 sie 2021

Do góry

Ogród pod lasem 14:46, 03 sie 2021

Do góry

Ogród pod lasem 14:44, 03 sie 2021

Do góry
Parę fotek z obchodu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies