Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 22:13, 20 lut 2022

Agatorek 23:57, 20 lut 2022

Kasiek napisał(a)

Bo przytrzymalam jej troszke faldy sukieneczki

Mogłabyś już ja puścić do nas

Zuza, coraz więcej oznak wiosny u Ciebie .

Muszę na przyszły rok coś posadzić wczesnowiosennego . Posadziłam cebulki tulipanów jesienią, ale nic jeszcze nie widać.
antracyt 08:36, 21 lut 2022

Moje tulipany też jeszcze wszystkie nie wyszły, sadzone w bardziej gliniastej części, pewnie zimniejsza ziemia je spowalnia.
Wczesnowiosenne rośliny cieszą niezmiennie, najlepiej takie blisko domu sadzić. Nawet w koszmarną pogodę można je przez okno podziwiać

Wyskoczyłam do szklarni nasiona podlać i o dziwo kolejne zaczynają kiełkować(tym razem chabry). Już nie wiem, bać się czy cieszyć. Jeżeli super mrozów nie będzie, to powinny dać radę w nieogrzewanym.
Agatorek 16:09, 21 lut 2022

Mam nadzieję, że nie posadziłam ich za głęboko . Jak wzejdą, będę je widzieć z okna kuchennego.
antracyt 16:12, 21 lut 2022

Na spacerze z psem znalazłam dzisiaj bardzo fajne "resztki" po ogławianiu wierzb. Dokładnie czegoś takiego szukałam na podpory pod groszek pachnący Dobrze, że męzaty nie widział który samochodem i w jaki sposób przywiozłam je do domu(te "patyczki" mają sporo ponad 2m długości)

Wstępnie zmontowałam 3 sztuki, zostało jeszcze 4 do zrobienia, poprawki formy i zagęszczanie. Nie była to łatwa praca w dzisiejszym wietrze, ostatecznie grad wygonił mnie z ogrodu.
Przy okazji wpadłam jeszcze na rekonesans do O. i wróciłam z upolowanymi martagonami Ostatnie przez pomyłkę zabiłam szpadlem, te muszę zdecydowanie lepiej oznaczyć.

nicol21 16:24, 21 lut 2022

O mamo! Ten wiatr Ci nie straszny?! Niezle. Mnie też nosi, ale chyba nie aż tak.... może ta świeżo przebyta grypa mnie powstrzymuje. Choć dziś w spożywczym kupiłam woreczek ziemi... normalnie akt desperacji.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alija 16:28, 21 lut 2022

antracyt napisał(a)
Chyba tak Haniu...
Odwiedziłam dzisiaj "moje" łąki i tu też dramatyzm w pełnej krasie.

Piękne, ale rzeczywiście strasznie równocześnie.
W Twoim ogrodzie już bardzo kwieciście, pięknie już kwitną pierwsze kwiaty, u mnie dopiero się przymierzają.
A takie stojaczki też często robię, dobrze się sprawdzają gałązki z leszczyny.
Roocika 17:46, 21 lut 2022

Zuziu ale Ty chcesz, żeby one Ci rosły te patyki?
Bo wiesz, że takie wierzbowe patyki nawet wbite do góry nogami potrafią ożyć ? U nas kiedyś sąsiad zrobił słupki że ściętej wierzby właśnie wbitej odwrotnie, z każdej urosło drzewo
antracyt 19:10, 21 lut 2022

A widzisz, całkiem o tym fakcie zapomniałam Muszę im w takim razie końcówki wbite w ziemie jakoś zabezpieczyć, żeby wody nie dostały. Chociaż u mnie tyle wody co u Ciebie nie dostaną, ale ryzyko pewnie jest.
jolanka 19:29, 21 lut 2022

Wierzba na bank wypuści korzonki, będą wierzbowe podpory