Obym nie pochwaliła się za wcześnie!
Moje czosnki PS idą już równo. Najpierw różnie wychodziły, ale teraz są podobnego wzrostu. Moje ostrowskiego sadzone jesienią, więc mogą być ciut później od twoich już sezonowych. Czekam zatem niecierpliwie. Karatawskich nie wiem gdzie szukać, ale jaja! Za to w pewnym miejcu wyszły tulipany, o których zapomniałam, że sadziłam. Ale już mi pamięć wróciła. Zaminowałam się a teraz się dziwię jak coś odkryję. Ale w sumie takie niespodzianki miłe są.
Marta, a ta druga stipa od ciebie to jak się nazywała? Ta z szerszymi liśćmi? Kurcze, a może to ona wychodzi? Ale namieszałam!
a pytaj, kto pyta nie błądzi to stipa, masz racje.
W ubiegłym roku padła, posadziłam ponownie i chyba dzięki łagodnej zimie przeżyła. Generalnie wszyscy mówią że im nie zimuje, nie mniej jednak jest piękna, a że wiele nie potrzebuje to jestem gotowa kupować co roku
Sławko cofnij się do soboty...
Troszkę stron przybyło. Na fotkach jest stipa z bukszpanami i czosnkami. Nie ciecham jej na razie bo ma być jak w pinterest ... Bukszpany, stipy i czosnki... Jak ciachnę to trio będzie niepełne....
żwirek....hmmm mam go wszędzie i trochę mnie już drażni , ale to jeszcze działania przed forumowe
stipa posiana, kukam do niej codziennie a gliną siem podzielem.ty mi trochę piasku a ja Ci trochę mojej extra ziemi
Możesz rabatkę otoczyć jednolitą byliną (szałwia omszona, przywrotnik, turzyca jakaś ładna albo bukszpanem i w srodku pomieszać mieczyki, albo zrobić od najjaśniejszych do najciemniejszych, W środek między nie dodaj Stipa tenuissima, takie delikatne ździebełka, będzie bajkowo.