Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:26, 29 sty 2014

Do góry
Lilie pełne kapryśnice...
Red Twins

Coctail Twins

I różne z domieszką odcieni czerwonych

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:24, 29 sty 2014

Do góry
Lilie też są czerwone, albo z czerwienią.. najbardziej czerwone to:
Azjatki od mamy... czerwień ceglasta

Red tiger z tygrysich... bardzo ciemna czerwień.. są cudne wiec wstawię 2 foto

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:45, 29 sty 2014

Do góry
Agatko ,jakie dorodne lilie ,a ta liatra łał , widzę ,że szalejesz po stokach co chwilka ,moja córa ostatnio była w Jurgowie .
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:25, 28 sty 2014

Do góry
Piękne lilie. Życzę zdrówka i kolorowych snów.
Pszczelarnia 22:37, 26 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo widzę, że będzie jeszcze piękniej: róże, piwonie, lilie , eh! Kup koniecznie purpurową róże do bladoróżowych. Efekt mnie zachwyca.
Czytałam o doniczce, jeśli bedziesz chciała, daj znać pojadę sprawdzić czy są .

Purpurowa róża - to jeszcze trzeba dopisać do zamówienia. Miała być konspiracja. Ale ilości nowych róż nie da się ukryć.
A tu i Rozarium i Rosarium wabią i kuszą delikatnie.
Doniczkę ma Gabrysia i mówiła, że ona stoi nietykana.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:52, 26 sty 2014

Do góry
Basiu - lepiej chorować na jaką liliowcówkę, niż na inne dziadostwo Ja mam tych chorób dużo, bo kocham cebulowe bo są pierwsze, lilie, liliowce, piwonie, azali, różaneczniki, orliki, trawy... i wiele innych. I ode mnie można sie zarazić, bo tu zakażenie następuje poprzez kontakt wzrokowy

Alinka - ja mam jeszcze jeden problem.. nie mam gdzie sadzić.. jak Bozi da to sie wybierzemy i do Wojsławic i do Finki.... ale najpierw muszę obrabować bank, dokupić działkę.. i obrabować bank na kolejne chciejstwa.. Jakbym wpadła w takie liliowcowe eldorado i do szkółki Finki.... to przecież bym stamtąd nie wyszła ..póki dno w portfelu by sie nie pokazało.. Tak miałam jak zakładałam ogród... wszytko przepuściłam co miałam.

Alka - my nie kusimy, tylko wymieniamy doświadczenia gdzie najlepiej kupić takie cuda Zakażenie drogą wzrokową następuje, a na to nie mamy wpływu

Łukasz - obejrzałam Twoje śliczności.. wiedzę, że postawiłeś na falbanki.. ja poszłam w pająki.. a najbardziej mi się podobają pełne liliowce I wcale nie takie odpustowe wydumane.. maks 2 kolory .... i to piszę ja .. największa kokoszka na forum.. (ew. mogę oddać prawo pierwszeństwa do tytułu Karoli i Ani Monte )

I najbardziej podobają mi się te, jedne z najtańszych sadzonek do kupienia... i nie zamienię ich na żadne inne.... rosną bez problemu, kwitną bez problemu.... :
LILIOWIEC CAMPFIRE EMBERS - DO KUPIENIA ZA 4,90

czy BONANZA, DO KUPIENIA ZA 3,90

Z kwiatami jak z ubraniami nie patrzę na cenę , tylko czy mi się podoba To tak w kwestii ostudzenia zapałów za sadzonki po 200$..za 1$ też może być śliczne..

Ogród cioci 13:39, 25 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dopiero przed chwilą przeczytałam o samochodziku...trudno, wiesz, że co inne ważniejsze. Całe i nie draśnięte jesteście!!! Już o siebie pisałam, kłopot masz z pracą, jak sobie poradzisz?
Lilie piękne!!!

Buziolek z Pszczyny

Jakoś muszę dać radę Będę się na zastrzyki umawiać na wieczór jak Krzyś jest to mnie obwiezie. A krew rano będę umawiać na jeden dzień i albo Krzyś będzie brał urlop albo samochód brata wezmę bo naszym olbrzymem w wąskie drogi ja się nie biorę Buziaczki kasiu od nas i pozdrowienia dla eMusia
Ogród cioci 13:23, 25 sty 2014

Do góry
Dopiero przed chwilą przeczytałam o samochodziku...trudno, wiesz, że co inne ważniejsze. Całe i nie draśnięte jesteście!!! Już o siebie pisałam, kłopot masz z pracą, jak sobie poradzisz?
Lilie piękne!!!

Buziolek z Pszczyny
Ogród cioci 13:14, 25 sty 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Ale masz dorodne lilie !

Sama jestem zaskoczona
Ogród cioci 13:12, 25 sty 2014

Do góry
Ale masz dorodne lilie !
Moja działka. 12:12, 25 sty 2014

Do góry
Ale piękne kwiaty miałaś, szczególnie te lilie ,to chyba św.Józefa czy tak jakoś się one nazywają
Mówisz ,,bratnia dusza",bo ty nawet nie wiesz jak ja bardzo blisko mieszkam ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:05, 25 sty 2014

Do góry
Anabell napisał(a)

Witaj Łukasz - moje spostrzeżenie co do Fire cheff takie same, kolor ładny, rośnie w słońcu, kupiłam wiosną są ładne zdrowe, ale słaby przyrost. Zobaczę wiosną, nakryłam gałązkami świerku
Nadrabiam przeglądanie stronLilie, żurawki masz obłędne, Do tej pory nie podchodziłam z sercem do lilii, jesienią posadziłam kilka. Wszyscy myślimy o Twoich zaliczeniach.Pozdrawiam.

Coś te odmiany ogniste nie są udane FIre Alarm padła po trzech miesiącach i przyczyną nie było podgryzanie korzeni. Była jednak tak piękne, że spróbuje jeszcze raz
Lilie są piękne, ale trudne w komponowaniu, a w szczególności te bardzo wysokie odmiany. Najładniej wyglądają w dużej grupie, a po przekwitnieciu u mnie stanowią zieloną ściane aż do jesieni więc nie narzekam na nie. Jedynie w zimie puste placki.
Dziękuje bardzo za wsparcie, w mojej sytuacjo ogromnie sobie to cenie, a na szczęście zaliczenia mam z głowy i pierwszy luty od 3 lat bez sesji cos pięknego..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:35, 25 sty 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka

Witam nową podglądaczke Nie każdemu polecam zabawe w kolekcjonowanie żurawek, bo to bardzo szkodliwe dla zdrowia Kilkanaście ładnych kolorków w większych grupach wygląda również bardzo efektownie ale będę w tym roku eksperymentował z zestawieniami żurawek, ciekawy jestem czy mój pomysł wyjdzie tak jak bym chciał.
Pszczelarnia 10:03, 25 sty 2014

Do góry
Ewo widzę, że będzie jeszcze piękniej: róże, piwonie, lilie , eh! Kup koniecznie purpurową róże do bladoróżowych. Efekt mnie zachwyca.
Czytałam o doniczce, jeśli bedziesz chciała, daj znać pojadę sprawdzić czy są .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Fire cheff rośnie u mnie w słońcu, ale jak do tej pory jest dość kapryśna, znam też kilka osób o podobnych doświadczeniach, ale widziałem też łądnie rosnące. Osobiście nie jestem wielkim jej zwolennikiem Mam też Fire alarm, a raczej już chyba miałem. Kolor piękny, ale nie wytrzymała tej pogody, ale bardzo prawdopodobnie przyczyną jest fakt, że dostałem ją jako mikroskopijna sadzonka, na którą była skłądana reklamacja.

Witaj Łukasz - moje spostrzeżenie co do Fire cheff takie same, kolor ładny, rośnie w słońcu, kupiłam wiosną są ładne zdrowe, ale słaby przyrost. Zobaczę wiosną, nakryłam gałązkami świerku
Nadrabiam przeglądanie stronLilie, żurawki masz obłędne, Do tej pory nie podchodziłam z sercem do lilii, jesienią posadziłam kilka. Wszyscy myślimy o Twoich zaliczeniach.Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:48, 24 sty 2014

Do góry
Dobra to teraz do rzeczy - do tej pory podsumowałam moje nowości z 2013 - pokazałam ok 70 !!! roślin - aż sama się zdziwiłam że tyle weszło i tyle było - to były wszystkie rośliny i byliny i krzewy i doniczkowe.

Czas na wnioski z tego etapu podsumowania

wiosna
1/ zmiany klimatyczne mogą coraz bardziej doskwierać, a to ma przełożenie na wczesną wiosnę i czas i jakoś kwitnienia cebulowych więc
ograniczę się z cebulkowymi a fory dam przebiśniegom, późnym tulipanom - pełne i liliokształtne,
2/bratki - zawsze i to jak najwcześniej najlepiej bezkarnie okupić się na 8 marca - to daje też inne wartości poza oczywistymi świątecznymi - można mieć je długo
3/ doniczki - obsadzać mieszając byliny, pelargonie uczyć się przechowywać , petuni jednak sobie nie odmówić
4/ odkrycie roku - tulipan turkestanica,

lato
1/ dopracowane kanciki dają w upalne dni zawsze ładny odbiór ogrodu,
2/ gromadzić deszczówkę jak dotąd bo ilość opadów jest za mała - czyżby nastały suche lata - obserwować
3/ róże, lilie i liliowce, hortenscje mieć !
4/ odkrycie roku - agatsche

jesień
1/ każdy zakup sprawdzić pod kątem wyglądu rośliny jesienią
2/ jesienią jeśli to możliwe wykonać więcej prac porządkowych niż koncentracji nad sadzeniem cebul - choć cebule zawsze tylko w ograniczonym zakresie
3/ odkrycie roku lirioppe

tak więc kończę etap podsumowania 2013 roślinne nowości i inne przemyślenia i przechodzę do 2-go etapu
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:54, 24 sty 2014

Do góry
Ewa super - podoba mi się taka konspiracja - zaraz sprawdzę róże bo lubię podglądać co kto planuje,
ja z oglądanych w Anglii wybrałam Grace i mam nadzieję, że będzie, Gertrudy też nie widziałam
a lilie sama nie wiem jak sadzić - ja sadzilam punktowo po jednej a teraz mnie kusi w grupach - ja dokupię trąbkowe moje ulubione
z cebulkowych kroksomie w dużych ilościach
derenia też kupię jak znajdę bo miejsce już mam uplanowane

nie widziałam szkarłata z aminkiem - gdzie? - aminki mi się podobają ale szkarłaty jakoś mniej
moje żeleźniaki z nasionek przez sezon urosły na małe sadzonki - przysypałam i zobaczę czy przezimują
a ja planuję wysiać w trawnik/ w jednym miejscu/ macierzankę ciekawe czy się uda

Jak są plany to znaczy jest życie i dynamika a nowości cieszą niebywale, jestem pewna, że M będzie się cieszył każdą nową i nie nową roślinką

muszę sprawdzić Twoje róze i to już
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:00, 24 sty 2014

Do góry
Trochę nadganiam w Twoim wątku - głównie pismo obrazkowe bo trudno tyle przeczytac. Luki - masz przecudowne liliowce i lilie... napatrzyć się nie mogę. Piękne
Pszczelarnia 13:59, 24 sty 2014

Do góry
Kupiłaś już lilie jakie i będziesz sadzić po kilka czy jak? i piwonie ? a teraz róże - coś czuję w tym roku dużą dynamikę u Ciebie w ogrodzie
a nasiona już kupiłaś ? ja zwalniam ale róże mam już wybrane tylko zamówić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies