Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 21:52, 22 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wooow ... jeszcze kwitła lilia... ja w tym roku odpuściłam lilie... ale łapki swędziały
Ostatni pączek rozkwitł w ubiegłym tygodniu...nie myślałam,że w październiku będą jeszcze kwitły....
W cieniu - zacieniona 20:36, 22 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Haniu...u mnie limit liliowy chyba nigdy się nie wyczerpie...uwielbiam je ...ostatnia przekwitła kilka dni temu...pozdrawiam.

Wooow ... jeszcze kwitła lilia... ja w tym roku odpuściłam lilie... ale łapki swędziały
Wilcza Góra 19:15, 22 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Lilie też masz imponujące, Ewo. Ile sztuk cebul tu rośnie?

na początku buło 5 cebul ale z biegiem lat miały "maluchy" i teraz zwykle kwitnie około 12 sztuk
w maju zrobię świeże fotki bo to starocie były i widzisz chyba kępę 5-6 lilii...

pozdrowionka, Ewa
Wilcza Góra 19:04, 22 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

]

Lilie też masz imponujące, Ewo. Ile sztuk cebul tu rośnie?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:11, 22 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
O kurcze , imieniny miałaś? Nie znam zadnej innej Małgosi więc nie wiedziałam ale mam nadzieje ze życzenia zdrówka i wszelkiej pomyślnosci jeszcze przyjmiesz i buziaczki.

Za buziaczki i życzenia oraz twoje lilie martagony Bogdziu serdecznie dziekuję, tak własnie jestem październikową solenizantką ( 17.X)

Nie mam ostatnio czasu na forum... ale co gorsza na ogród też nie mam czasu.........może dzis cos skubne i posadze reszte cebulowych...
Buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 18 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

U mnie za sznurki nie da sie wyciągnąć koszy z liliami, bo brzeg mam zestopniowany .. i ciągnąc kosze mogę uszkodzić folię.. do oczka synuś wchodzi w piance do nurkowania.... jak jeździ na "łejka" to cały dzień siedzi w wodzie i to o tej porze.. .. woda w oczku cieplejsza i tak niż w Solinie.

Dlatego u mnie lilie nie sa w koszach tylko w workach i niczego nie uszkodzę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 17 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu ja się do dyskusji nie włącze bo jak dotąd żadnych kłopotów nie miałam. Wycinałam drzewa i zawsze dostałam pozwolenie na wycinkę oczywiście miałam uzasadnienie, jeziorko i wiate zgłosiłam i też mam pozwolenie więc nie ma z tym problemu ale muszę jednak Cie publicznie ochrzanic. Chodzi o Twoje jedyne dziecko -Macka. Dlaczego on już drugi rok włazi do tej lodowatej wody zeby obciac liście ?????Przywiąż w końcu sznurki z tworzywa do tych swoich pojemników na lilie , takie podwójne,żeby dwie osoby za te sznurki wyciągnęły kosz na brzeg , obciąc liscie i znów za sznurki włożyc do jeziorka. Kto to widział żeby to dziecko musiało włazic do lodowatej wody jak głupi sznurek parę groszy kosztuje. Klapsa dostajesz.

jestem absolutnie za sznurkiem ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:13, 17 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu ja się do dyskusji nie włącze bo jak dotąd żadnych kłopotów nie miałam. Wycinałam drzewa i zawsze dostałam pozwolenie na wycinkę oczywiście miałam uzasadnienie, jeziorko i wiate zgłosiłam i też mam pozwolenie więc nie ma z tym problemu ale muszę jednak Cie publicznie ochrzanic. Chodzi o Twoje jedyne dziecko -Macka. Dlaczego on już drugi rok włazi do tej lodowatej wody zeby obciac liście ?????Przywiąż w końcu sznurki z tworzywa do tych swoich pojemników na lilie , takie podwójne,żeby dwie osoby za te sznurki wyciągnęły kosz na brzeg , obciąc liscie i znów za sznurki włożyc do jeziorka. Kto to widział żeby to dziecko musiało włazic do lodowatej wody jak głupi sznurek parę groszy kosztuje. Klapsa dostajesz.

Bodziu ale Ty jesteś pomysłowy Dobromir Aniu ode mnie też klaps !
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:05, 17 paź 2013

Do góry
W cieniu - zacieniona 19:45, 17 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lilie nawet bezimienne cudne wszystkie.
Też tak uważam...
W cieniu - zacieniona 19:43, 17 paź 2013

Do góry
Lilie nawet bezimienne cudne wszystkie.
W cieniu - zacieniona 19:39, 17 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie lilie z ryneczku często sa bardzo fajne i dobrze sie rozmnażają wiec na pewno będziesz zadowolona, a wiesz jaki kolor bedą miały? Pozdrówka.

Prawdopodobnie 4 żółte,Pozostałe 9 w kolorze różu -3 rodzaje.Ale jakie wyjdą to zobaczymy.Cebule są podwójne,więc będzie z 13 aż 26 kwiatów.
Mnie każdy kwiatek cieszy,więc nie mam problemu,że bez nazwy itd....
W cieniu - zacieniona 19:33, 17 paź 2013

Do góry
Takie lilie z ryneczku często sa bardzo fajne i dobrze sie rozmnażają wiec na pewno będziesz zadowolona, a wiesz jaki kolor bedą miały? Pozdrówka.
Ogródeczek jagody99 09:22, 17 paź 2013

Do góry
Ale piękne masz kwiaty no i te lilie są cudne Pozdrawiam serdecznie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 16 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

ta, zatroskane to są... tylko tym, że na sadzenie czasu już mało zostało A na sadzenie z głową, to już w ogóle go nie ma

Jeszcze muszę upchać 14 krzaków róż które rosły w donicach, no i dodatki do nich jak bodziszki lilie i inne na podsadzenia i po podsadzać trochę tulipków
Moje trudne początki, domek przy lesie. 20:43, 15 paź 2013

Do góry
Kasia ja lilie mam, a konkretnie to te smolinosy, takie pomaranczowe, za kwiatami cebulowymi wysokoimi nie szczególnie przepadam, bardziej szukam niskich bylin, ale przekonałam sie już do żurawe, teraz to już za pozno, ale na wiosne zaopatrze się w jakieś, fajne są te marmalade, mają fajnie postzrepione listki, ale czy w naszej szkółce bea, jak byłam kiedys to widziałam tylko te bordowe.
Ogród zapachów u Jasi 19:46, 14 paź 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Kondziu jesteś bardzo łaskowy w swoich opiniach. Ogród jest mój autorski więc daleko mu do doskonałości ogrodów , które czasami udaje mi się odwiedzać. Ale ja go lubię, zawsze będzie dziełem nieukończonym, bo albo nowy pomysł na zmiany, albo nowe rośliny kupione pod wpływem impulsu albo mroźna zima , deszczowe lub suche i upalne lato weryfikuje nasadzenia.

Chenies Manor

dalie i lilie

Pozdrawiam Jasia
jest taki jaki próbuję stworzyć pełen pachnących roślin kolorów a że zrobiłaś go sama to jeszcze podwyższ twoja rangę w moich oczach jestem pod wielkim wrażeniem spisałem mnóstwo roślin które opisałaś i polecałaś teraz tylko trzeba wybrać i dobrać kolorystycznie widzę że zostawiłaś mi inspiracje warzywnikowe hi hi hi dziękuje
Ogród zapachów u Jasi 18:45, 14 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
własnie przeczytałem twój watek od początku właśnie skończyłem i jestem pod wielkim naprawdę wielkim wrażeniem ogrodu ...

Kondziu jesteś bardzo łaskowy w swoich opiniach. Ogród jest mój autorski więc daleko mu do doskonałości ogrodów , które czasami udaje mi się odwiedzać. Ale ja go lubię, zawsze będzie dziełem nieukończonym, bo albo nowy pomysł na zmiany, albo nowe rośliny kupione pod wpływem impulsu albo mroźna zima , deszczowe lub suche i upalne lato weryfikuje nasadzenia.

Chenies Manor

dalie i lilie

Pozdrawiam Jasia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 12 paź 2013

Do góry
Kasiu nie mam zdjęcia z bliska, ale w serialu pt Jesień w ogrodzie jest uchwycony

Mało mam ostatnio czasu, czytam wszytskie wątki, żeby być na bierząco, ale tylko czasami zostawiam jakiś ślad. Posadziłem w tym tygodniu wszystkie tulipany i uzbierało się ich prawie setka, sam byłem zdziwiony tym bardziej, że nie przepadam za cebulowymi (pomijając lilie ) na koniec stwierdziłęm, że posadziłbym jeszcze z chęcia dużo więcej Rabaty powoli robią się puste, dużo bylin już powycinałem.
Kolejny rok mija i straszna nostalgia mnie chwyciła..... same zmartwienia, ale to nie miejsce na takie sprawy, teraz zdjęcia

Wspominany Tiny Gold prawie na pierwszym planie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:22, 12 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękna jesień, trawki to jednak obowiązek w każdym ogrodzie, strasznie mnie korciło teraz wszędzie powsadzać, ale dla bezpieczeństwa poczekam do wiosny. Ja muszę pocieszać się zdjęciami z lata, bo jak teraz patrze na rabaty to z chęcią połowe bym przekopał, taki już los gdy lilie i inne letnie kwiaty grają letnie skrzypce.
Szkoda żurawek berberysy mimo wszystko to dobry pomysł, jeszcze wiecej koloru jesienią będzie. Ja niestety też znalazłem mase pędraków w trawniku, dużą część wybrałem ręcznie i ptaki mocno sobie pojadły. Nie chce używać chemii, ale wiosną chyba będzie to konieczne...

Na krewetki dursban był całkowicie nieskuteczny... Wiosna będą nicienie...
Łukasz w moim ogrodzie jest tak dużo zimozielonych:bukszpanów, laurowiśni, cisów i traw. Wtedy zarówno jesienią jak i zimą jest ładnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies