Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:41, 03 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dziewczyny, jest okazja do radości - dnia przybywa!

Basiu masz rację , te krótkie dni były trudne do wytrzymania choc w tym roku i tak lapsze bo ciepło było to więcej można było na spacer wychodzic. Pozdrawiam.
jotka 22:42, 03 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Dziewczyny, jest okazja do radości - dnia przybywa!

zauważyłam i cieszę się z tego powodu ogromnie
Bogdzia 22:43, 03 sty 2014

Dzidka napisał(a)
Oj tak I to jakiego pięknego.

Dzidko u Ciebie też dziś byłam ale czy coś napisałam sama nie wiem.
paniprzyroda 22:43, 03 sty 2014

Bogdziu, Kochanowski pisał "a po złej chwili dobry dzień przychodzi" i tego się trzymajmy. Serdeczności.
Bogdzia 22:59, 03 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, Kochanowski pisał "a po złej chwili dobry dzień przychodzi" i tego się trzymajmy. Serdeczności.

Nie mam złego nastroju tylko melancholijny a to nie to samo. Pozdrówka Mariolko , przybyła nam jeszcze jedna dziewczyna z okolic Pabianic, ,,Szmaragdowy ogród " chyba????Coraz nas więcej.

Poprawka << Szmaragdowy zakątek"
mira 23:10, 03 sty 2014

Bogdzia też mam obawę co dalej z zimą bo w kolejnych 2 tygodniach prognozy nie pokazują, a na dodatek u mnie nie ma wcale opadów, niby fajnie jest ale przyroda potrzebuje chyba właściwych pór roku
jak tam zamawiasz juz coś - masz już coś w planie ?
a! wstawiłam lepnicę angielską dzięki za nazwę
Bogdzia 10:01, 04 sty 2014

mira napisał(a)
Bogdzia też mam obawę co dalej z zimą bo w kolejnych 2 tygodniach prognozy nie pokazują, a na dodatek u mnie nie ma wcale opadów, niby fajnie jest ale przyroda potrzebuje chyba właściwych pór roku
jak tam zamawiasz juz coś - masz już coś w planie ?
a! wstawiłam lepnicę angielską dzięki za nazwę

Jeszcze nie zamówiłam nic bo czekam na ofertę lilypolu, ale w Benexie chyba kupię malutkie iryski albo u Bilskich bo dużo gatunków mają i pewnie piwonie i oczywiście lilie . Chcę jeszcze kupic klon palmowy Shirasawanum ale to już chyba nie wysyłkowo, może będzie u Tracza a jak nie to moze sie gdzies wybiore po niego. Marzą mi sie jeszcze róże ale chyba przestanę kupowac jak u mnie nie chcą rosnac.No i begonie . Na razie chyba koniec ale tylko tymczasowo.Pozdrawiam Mirus.
Kindzia 12:17, 04 sty 2014

Nie kupuj Bogdziu u Bilskich. Kupowałam i porażka!!! Maleństwa i pomylone kolory. Nie uznają reklamacji. Bardzo niegrzecznie i opryskliwie odpowiedzieli mi na maila z reklamacją!

Pozdrówka

boguslawa_ma... 12:39, 04 sty 2014

A jakie ty Bogdziu chcesz piwonie kupować?
Nikita 13:31, 04 sty 2014

Wpadam z rewizytą . Pół dnia potrzebowałam, aby przeczytać obydwa Twoje wątki – ale warto było. Rododendrony przecudne, te kwiaty, te kolory – po prostu wulkan kolorów w czasie erupcji zalewający zielony ogród tysiącem barw. Nie można oczu od niego oderwać. Jestem w szoku!!! Coś tak zachwycającego i to w niedalekiej okolicy. Po prostu arcydzieło.
Ja mam u siebie 3 Rh – dwa odziedziczyłam w spadku razem z działką, więc nie wiem jaka to odmiana; w tym roku jeden z nich potrzebował natychmiastowej reanimacji, bo coś załapał, chyba ryto-cośtam. Szukając pomocy obdzwoniłam i objeździłam chyba wszystkie szkółki w województwie specjalizujące się w hodowli rododendronów – a wystarczyło zalogować się na forum i zapytać ciebie (ale mądry człowiek po szkodzie). Nie miałam większej nadziei, że go uratuję, ale po kilkutygodniowej walce udało mi się namówić mojego Rh aby jeszcze trochę pożył.
Mam gdzieś zdjęcie, zaraz poszukam.......o mam

Teraz już wygląda znacznie lepiej (nie mam aktualnych zdjęć), chociaż niepokoją mnie takie żółte przebarwienia na liściach..... Jak myślisz wykuruje się do wiosny. A może go jeszcze czymś dokarmić puki mróz nie złapał? Jak myślisz?