Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:15, 05 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu. Wszystko przeczytane. Zima idzie i już ją widać na mapach norweskich. Pokazują że od przyszłej niedzieli.

Zbyszku to byłby nawet dobry scenariusz , jak ma byc niech bedzie teraz i szybko ucieka.Pozdrawiam.
Madzenka 11:19, 05 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Zbyszku to byłby nawet dobry scenariusz , jak ma byc niech bedzie teraz i szybko ucieka.Pozdrawiam.

Norweska już pokazywała tydzień wcześniej i się wycofała... Też nie są wiarygodni. Na razie wszystkie polskie prognozy do 20.01 wieszczą bark zimy. A norweska zapowiada u mnie -6 w nocy to przepraszam tyle to jest jesienią i wiosna a nie zimą... Jak postarszą -15 albo co najmniej -10 to pomyśle o stroiszach na rosliny.
Ja juz się pogodziłam z faktem że w Polsce sobie na nartach nie pojeżdżę to niech tej zimy nie będzie....
Bogdziu u mnie pięknie świeci słoneczko, powybierajmy lilie i myślimy o wiośnie. A gdy będzie wiosna to ja sobie w Alpy pojadę na narty i będę miała swój snieg na razie nawet tam nie ma.... Tylko na lodowcach....

Lecę do sklepu internetowego poptrzeć na lilie
Kasik 11:34, 05 sty 2014

Bogdziu - dzisiaj zasiadłam i ja przed komp.
Wybierałam róże, które zamierzam kupić. Moi w domu mówią, ze chyba lekarz mi jest potrzebny (to ta moja młodzież). Mężulek tylko uśmiecha się pod nosem, Jego bawi troszkę ta moja fascynacja. A ja jak dziecko- raduje mnie to bardzo.

Pozdrawiam
Bogdzia 11:37, 05 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Norweska już pokazywała tydzień wcześniej i się wycofała... Też nie są wiarygodni. Na razie wszystkie polskie prognozy do 20.01 wieszczą bark zimy. A norweska zapowiada u mnie -6 w nocy to przepraszam tyle to jest jesienią i wiosna a nie zimą... Jak postarszą -15 albo co najmniej -10 to pomyśle o stroiszach na rosliny.
Ja juz się pogodziłam z faktem że w Polsce sobie na nartach nie pojeżdżę to niech tej zimy nie będzie....
Bogdziu u mnie pięknie świeci słoneczko, powybierajmy lilie i myślimy o wiośnie. A gdy będzie wiosna to ja sobie w Alpy pojadę na narty i będę miała swój snieg na razie nawet tam nie ma.... Tylko na lodowcach....

Lecę do sklepu internetowego poptrzeć na lilie

Marzenko kochana jestes że masz dobre wieści i nie zależy Ci na zimie. Pewnie ze takie wyjazdowe narty nawet bardziej atrakcyjne a nam potrzebna wiosna. Ciekawa jestenm ile lilii wybierzesz , mnie się prawie wszystkie podobają a ta za 4 dychy najbardziej ale jej nie kupię .Miłego dnia.
Bogdzia 11:43, 05 sty 2014

Kasik napisał(a)
Bogdziu - dzisiaj zasiadłam i ja przed komp.
Wybierałam róże, które zamierzam kupić. Moi w domu mówią, ze chyba lekarz mi jest potrzebny (to ta moja młodzież). Mężulek tylko uśmiecha się pod nosem, Jego bawi troszkę ta moja fascynacja. A ja jak dziecko- raduje mnie to bardzo.

Pozdrawiam

Ja miałam pieska . polski owczarek nizinny i jak się go wypuszczało na ogród to on z radosci głowę tracił było widac ze jest niezwykle szczesliwy i mój M też tak mawiał ze my obie ( bo to była sunia ) to byśmy tylko po polach latały , kwiatki oglądały i nic więcej do szcześcia nam nie było trzeba. Piesia miała 19 lat i juz jej nie ma , zostalam sama do tego latania po polach a właściwie to juz tylko po własnym ogrodzie bo lat niestety przybywa. Dobrze jak M traktuje z przymrózeniem oka radości płynące z ogrodu, to znaczy ze lubi jak jestes szczęsliwa, a dzieci no cóż tak mają, moja córka też sie ze mnie nabijała a jak wyjechała to od razu chciała zdjęcia ogrodu i sie nim chwali.Pozdrawiam Kasiu (moja córa też Kasia).
Poziomka 11:52, 05 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Na Mikołaja nie było jeszcze ofert bo ja kazdego dnia zagladałam. Z jakiej firmy oglądałas ofertę? Za życzenia dziekuje serdecznie a w ogrodzie któregoś dnia już pracowałam a dzis nie mogłam bo kolędę miałam i musiałam cały dzień czekac .Pozdrawiam Jasiu serdecznie.

Otworzyłam stronę gospodarstwo ogrodnicze Bilscy , a tam piwonie Highlight, Edens Perfume,Crazy Daisy.
Mala_Mi 14:49, 05 sty 2014

Nie wytrzymałam.. zamówiłam.. nie mam miejsca na dużo, to pójdę w jakość
Kiedyś oglądałam u Vity... wiec też spróbuję
Kasik 19:31, 05 sty 2014

Dzięki Bogdziu za mazurka . Jak widzisz - znawcy z nas.

Chwaliłam się synkowi (23 lata ) że znam taka Panią, co spojrzy i wie. Ma w swojej kolekcji różne ptaszki. był pod wrażeniem. Zapytał tylko czy masz zdjęcie dudka?

Bogdziu jeśli masz to zamieść u mnie- może młodzież nabierze pokory
Bogdzia 20:17, 05 sty 2014

Poziomka napisał(a)

Otworzyłam stronę gospodarstwo ogrodnicze Bilscy , a tam piwonie Highlight, Edens Perfume,Crazy Daisy.

Widziałam ich ofertę niektóre piwonie cudne, niektóre drogie, ale ogólnie jest na co popatrzec.Chyba jednak nie kupię od nich bo mi odradzono a poza tym jednej czy dwóch nie warto zamawiac a na więcej nie mam miejsca.Prawde mówiac nawet na dwie nie mam miejsca. Pozdrawiam Jasiu.
Bogdzia 20:20, 05 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie wytrzymałam.. zamówiłam.. nie mam miejsca na dużo, to pójdę w jakość
Kiedyś oglądałam u Vity... wiec też spróbuję

Ja może we wtorek zamówię , muszę zrobic przesiew. Zastanawiam się czy nie kupic w Benexie bo od razu inne rośliny bym kupiła ale w Lilypolu lilie kupowałam a w Benexie tylko inne rośliny i nie wiem, czy ryzykowac.