Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:17, 24 wrz 2013
Do góry
Przepiękne te lilie wodne,niesamowicie wygląda oczko gdy jest całe nimi zarośnięte...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 24 wrz 2013

Do góry
Właśnie dzisiaj zakwitła mi jeszcze lilia wodna, w pierszych dniach jesieni
Krajobraz nad oczkiem wodnym zawsze mnie oczarowuje. Lilie wodne rozkwitają już na wiosnę i kwitną do późnego lata, ich uroda jest wyjątkowa

Mój jesienny ogród 16:55, 23 wrz 2013

Do góry
Robert cudne zdjecia robisz, dla mnie najpiękniejsze z koliberkiem, gęsi , jarzebina i lilie wodne , te ostatnie wyglądają jak obraz a nie zdjecie, cudne.Czerwonych liści juz sporo ale jeszcze chyba nie dominują. Fajnie patrzec Twoimi oczyma na kanadyjska przyrodę. Dzięki.Pozdrówka serdeczne.
W cieniu - zacieniona 18:48, 22 wrz 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie jeszcze jesieni nie widać! Piękne lilie!
Haniu...już widać i czuć w powietrzu...pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 18:46, 22 wrz 2013

Do góry
U Ciebie jeszcze jesieni nie widać! Piękne lilie!
W cieniu - zacieniona 18:41, 22 wrz 2013

Do góry
jeszcze kwitną hosty...
Lilie też nie zamierzają przestać...
Ogród biblijny w Myczkowcach 14:36, 22 wrz 2013

Do góry
Lilie polne co to takiego? można tam zobaczyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 21 wrz 2013

Do góry
Królowa..... taras brudny przez nią jak cholera

Jakiś widoczek

I chyba ostatnie lilie wodne..
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 12:30, 20 wrz 2013

Do góry
Ale za to jakie masz widoki. Gór to dopiero ja Ci zazdroszczę.
A Ciocigród Gochy jest suuuuuper. Piekne ostróżki i lilie łapią za serce.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:16, 20 wrz 2013

Do góry
Ale sie będzie działo

Panikary, cebule można posadzić i w listopadzie, byle ziemia nie była zmarznięta
W pażdzierniku jest opad śniegu ... a potem piękna jesień.. to już tradycja... tak jak pisze Sebek.. szkoda, że po drodze narobi zniszczeń Ja sadzę zawsze w pażdzierniku, a nawet w listopadzie. Rekordowe lilie sadziłam w styczniu!! Wszystkie żyją do tej pory...
Witam 22:40, 19 wrz 2013

Do góry
Jest to teren klubu wodniackiego, gdzie gros terenu wykorzystywane na cele typowo związane z działalnością klubu, czyli trzymania łodzi i ich konserwacji. Jednak jest tam mała enklawa domków posiadających niewielkie tereny pod ogródki. Na swojej części, którą uporządkowałam posadziłam pęcherznice, które nieźle sobie radzą, rozchodniki, wierzbę iwę, thuje, funkie, kosodrzewinę, trochę choinek, różaneczników, paproci, lilii oraz winobluszcz pięcioklapowy.
Na tej glebie, najlepiej radzi sobie winobluszcz, funkie i lilie.

Ogród z łezką 20:45, 19 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Osiągają wielkośc taka jak inne lilie ale ceny wielokrotnie wyższe. No cóż , trzeba szukac np w Skierniewicach udało mi sie po 20zł kupic trzy bardzo wyrośnięte cebulki , pozostałe już były małe wiec tylko te trzy kupiłam.

Zawsze istnieje szansa Bogdziu, że będą bardziej popularne z czasem i cena ich spadnie. Tak było z żurawkami i jeżówki teraz już mają tendencję spadkową...znaczy się cena

Znowu się czegoś dowiedziałam...że one takie duże, jak reszta...

Teraz to już muszę do garów wracać...mięcho mi się dusi, jakiś sos trzeba zrobić do klusek na jutro. Wnusio przyjeżdża na przechowanie weekendowe, mus dogodzić

Pa
Ogród z łezką 20:23, 19 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Czyli one też są duże..te cebule...coś mi się pomerdało widocznie.
Tak, drogie są. W sklepie, w którym przedtem kupowałam są po prawie 24 zł...

Osiągają wielkośc taka jak inne lilie ale ceny wielokrotnie wyższe. No cóż , trzeba szukac np w Skierniewicach udało mi sie po 20zł kupic trzy bardzo wyrośnięte cebulki , pozostałe już były małe wiec tylko te trzy kupiłam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:00, 18 wrz 2013

Do góry
Normalnie to takie miejsce kwitnie praktycznie 2 miesiące
Krokusy

Wczesne tulipany

Razem jedne i drugie (ale to głównie dlatego, że zima byłą długa.. zwykle razem nie kwitną tak długo..)

I późne

A latem są liliowce i lilie.... ale lilie po drugiej stronie liliowców. Za klika lata liliowce zagłuszą tulipany... albo będę musiała przekopać...

Ogródek Anity 09:17, 18 wrz 2013

Do góry
Hej Karola!
No poszalałam, ale zamawiałam ( i placiłam) w lipcu chyba, więc teraz przy innych zakupach ( patrz róże) nie czuć tego tak bardzo finansowo!
A kolory cebulowych żółto niebiesko fioletowo, tak jakoś wykombinowałam!
No i lilie, stwierdziłam, że są piękne i zaczynam właśnie moją przygodę z nimi!
Ogródek Anity 09:06, 18 wrz 2013

Do góry
Szafirki- 100 szt., ich nigdy za wiele

Lilie- wszystkie w różowych barwach, albo lekko różowych , każdej po 3 szt.

Przyjazny ogród 20:02, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dobrze, że żyjesz, bo już się martwiłam zagięciem.. chciałam plakaty rozwieszać......

Lilie po przesadzeniu do Twojej ziemi odżyły.. i nawet jeszcze coś kwitły..... Za rok dostana nawozu, już stoją na płytszym... będą żyć.... jak nie zamrodwałam do tej pory.. to docenią, że mają lepiej

Ja też bym pomogła w rozwieszaniu.Pozdrawiam .
Przyjazny ogród 20:00, 16 wrz 2013

Do góry
Dobrze, że żyjesz, bo już się martwiłam zagięciem.. chciałam plakaty rozwieszać......

Lilie po przesadzeniu do Twojej ziemi odżyły.. i nawet jeszcze coś kwitły..... Za rok dostana nawozu, już stoją na płytszym... będą żyć.... jak nie zamrodwałam do tej pory.. to docenią, że mają lepiej
Liatra 11:24, 16 wrz 2013

Do góry
Czy również mogę prosić o nasionka Masz piękne lilie.
Pozdrawiam
Kondziowy Ogród :) 10:33, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Konrad.. dalej nie wierzę że sie przyjmie....... ale trzymam kciuki..
Foty robisz coraz lepsze..
Marcinkowa łąka wymiata.. śliczna jest..
Lilie w oczku śliczne i zdrowe.. nie to co moje zabiedzone.. Ale za rok dostana papu i też urosną.. w ty mroku zmarnowałam je .. ot pupa a nie ogrodnik..
Czy koło serba to żółte dzielżany??? Oglądam na szybko i nie mam czasu już sie cofnąć.. jak dzielżan to ustawiam sie w kolejce po kawałek
A teraz zwiewam do pracy.. oj czas szybko ucieka.
Aniu a ja wierze jak nie wtym to w następnym będziesz mieć lilie Mariusz napewno ci pomoże tak to dzielzany nie ma problemu roślina się to będziesz pierwsza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies