Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 11:16, 30 lis 2013

Agawita napisał(a)
Masz kolorowo w ogrodzie i cały w tym jego urok, jest bardzo charakterystyczny i dodaje mu świeżości Skoro planujesz zmiany to tylko na dobre, na rabatach z początku Twojego opisu ogrodowego nic bym nie zmieniała ewentualnie jakaś kosmetyka, trochę trawek rabatę przy chodniku poszerzyłabym jeśli się da i konsekwentnie poszła z nasadzeniami w kierunku rabat z początkowych zdjęć, to tylko przyszło mi do głowy różnorodnością pojedynczych roślin się nie przejmuj, ja też tak kupowałam, chwila słabości i już roślinka wylądowała w moim ogrodzie a teraz jest mi słabo bo muszę kombinować co z nimi zrobić, kasa wydana a efekt nie powala. Uczymy się całe życie więc wszystko przed nami a raczej zima przed nami i czas na pomysły trzymam kciuki

Kolorowego szaleństwa niestety się nie pozbędę, musiałbym przekopać wszystko i zrobić nasadzenia od nowa co stanowczo odpada Pojedyńcze nieudane rośliny niestety czeka eksmisja na tyły ogrodu, w ich miejsca planuje właśnie trawki i może bukszpany. Kolorowe obwódki z żurawek mają być wszędzie, może wtedy rabaty będą bardziej spójne
Luki 12:30, 30 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Łukasz systematyczne strzyżenie thuj, bukszpanow oraz cisów już ci uporzadkuje ogród. Trzmielina na zdjęciu też wymaga strzyżenia Ja moje trzmieliny raz w miesiącu chlastam ostro. Do tego trawki, zostają żurawki i bedziesz miał ład. Z doswidczenia wiem, ze lilie są piekne ale wprowadzają misz masz na rabatach... Mimo to sadzę je u siebie w tym roku bardziej u siebie zgrupuję i dam je na tyly, będą tworzyc plecki innym roslinom.

Wg mnie już bardziej kosmetyka niż rewolucja na rabatach u Ciebie

Wstyd się przyznać, ale thuje zawsze były strzyżone... w tym roku dałem z tym ciała niesamowicie. Wiosną nie było czasu, a póżniej gdy już wszystko porosło było to bardzo utrudnione i unikałem tej czynności co niestety nie wygląda efektownie. Wiosną zaczynam wielkie kulkowanie wszystkiego co się da, na pierwszy ogień idzie właśnie trzmielina, któa nie była strzyżona w tym roku bo bardzo odchorowała po zime, zgubiła wszystkie liście i już wisiała nad nią łopata, ale jak widać wystraszyła się i dała czadu
Z liliami zgodze się w 100% u mnie największy bałagan jest na rabacie przy chodniku, w innych miejscach rosną raczej w grupach.
Wiosna trzeba wprowadzić plan kosmtyki rewolucyjnej... sporo roślin, głownie krzewów czeka eksmisja.
Madzenka 16:20, 30 lis 2013

Łuki ja tez nie przepadam za cięciem czasami zbieram się do tego jak gotowania Ale poczochrane bukszpany gorsze są dla mnie niż zrobienie obiadu. Zatem ciachamy ostro wiosną
polinka 14:43, 01 gru 2013

Macham adwentowo
wojtas2101 17:07, 01 gru 2013

Witaj
Pozdrawiam zimowo i czekam na rewolucje ogrodową.............
Katkak 22:22, 01 gru 2013

Hej Łukasz, strasznie dawno Cię nie odwiedzałam, ale jakoś chyba w sen zimowy zapadam. Takie błogie nic nie robienie Ale przypominam się, żeby nie było
Luki 10:04, 02 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Łuki ja tez nie przepadam za cięciem czasami zbieram się do tego jak gotowania Ale poczochrane bukszpany gorsze są dla mnie niż zrobienie obiadu. Zatem ciachamy ostro wiosną

Ja tam lubie gotować Do sezonu 'ostre ciachanie' już zaczynam przygotowania, trzeba jakiś lepszy sprzęt sobie sprawić, żeby przyjemniej i wygodnie się pracowało
Luki 10:04, 02 gru 2013

polinka napisał(a)
Macham adwentowo

Również macham i mam nadzieje, że zaraz bardziej wprowadze nastrój adwentowy
Luki 10:05, 02 gru 2013

wojtas2101 napisał(a)
Witaj
Pozdrawiam zimowo i czekam na rewolucje ogrodową.............

Sam jestem ciekaw co z tych planów wyniknie, oby było tylko lepiej
Luki 10:07, 02 gru 2013

Katkak napisał(a)
Hej Łukasz, strasznie dawno Cię nie odwiedzałam, ale jakoś chyba w sen zimowy zapadam. Takie błogie nic nie robienie Ale przypominam się, żeby nie było

Ja też zawsze mam problem z tym snem zimowym. Szkoda, że ja nie mogę sobie tak błogo nic nie robić pracy ogrom. Ogrodowo u mnie nic się nie dzieje, ale planuje wiele świątecznych ozdób
Cieszę się, że pamiętasz