Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:42, 06 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze czekamna kleche. Ale moja cierpliwosc sie konczy.

Bo to zależy na której klatce mieszkasz. W Wawie mieszkałam na ostatniej. Zanim do mojego mieszkania dotarł to ledwo trzymał się na nogach. A jak zaczął odprawiać, to gdyby nie stół, to przygniótł by mi małą córkę. A jak zobaczyłam podpisane koperty i że była wśród nich koperta z nazwiskiem sąsiadki, która wychowywała sam 5 dzieci ... mocne słowo mi się wyrwało. Od tamtej pory nie wpuszczałam już panów w sukienkach do domu.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:04, 06 gru 2018

Do góry

Witam Moniu dawnonie bylam. Przejrzalam piekne masz stipy. W tym roku na przelomie stycznia i lutego zasialam stipy rosly ladnie i czas wysadzania do gruntu rosly ladnie ale nie zakwitly. Stipa bez kwiatu to nie trawa bo efekt jest w zwiewnych kwiatostanach.

Jak nie zmarzna to beda na przyszly rok.
Chcialam zapytac czy te twoje okazy to tego roczne.

Chwalic ogrodu nie bede, bo wszedzie tak samo. Brazowo a teraz szaro buro i ponuro chociaz dzisiaj sloneczko SWIECILO.

Pozdrawiam Moniu

Elu stipy tegoroczne. Dostałam nasionka od Mirki i wysiałam. W kalendarz popatrzyłam, siałam 11 marca, na początku takie jakieś mizerotki, ale później tempa nabrały mam nadzieję, że przeżyją, nawet porozsiewały się i mam małe stipki, oby przetrwały spokojnie zimę buziaczki
Ptasi gaj 20:07, 06 gru 2018

Do góry
Jeszcze czekamna kleche. Ale moja cierpliwosc sie konczy.
Mirkowy ogród (początki) 20:01, 06 gru 2018

Do góry
Ogladalas Mirka trzeba kupic dlugi zabkowany noz albo maczete ewentyalnie miecz. Jak to trzeba sie znac na wszystkim to i robota idzie szybko.

A ja kazda galazke przycinam a mozna to robic szybciej i lepiej.

Mozna dojsc do perfekcji jak ten facio w ciekawostce.

Toszka cenne filmiki

Toszka ma zawsze cenne rady warto z nich korzystać
Ten co tymi nożami machnął to aż się uśmiałam. No ale jak taką ilość miał do cięcia to musiał to robić szybko.

Mirkowy ogród (początki) 19:47, 06 gru 2018

Do góry
Ogladalas Mirka trzeba kupic dlugi zabkowany noz albo maczete ewentyalnie miecz. Jak to trzeba sie znac na wszystkim to i robota idzie szybko.

A ja kazda galazke przycinam a mozna to robic szybciej i lepiej.

Mozna dojsc do perfekcji jak ten facio w ciekawostce.

Toszka cenne filmiki
Mirkowy ogród (początki) 19:42, 06 gru 2018

Do góry

Mirka roca dobra firma dobra cena w cenie deska kupuj. System viktoria bardzo fajny. Jest tez duzy wybor umywalek, bidet robisz. Bo to tez trzeba wziac pod uwage aby lazienka nie byla od lasa.....

Ja mam geberity a muszla i bidet "dama senso" roca.

Elu właśnie sobie oglądałam umywalkę i wannę o bidecie nie myślę bo mam małą łazienkę.
Ogrodowo lubię takie widoki bylin jesienią. Brązy w modzie

Mirkowy ogród (początki) 19:24, 06 gru 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
https://www.twojabateria.pl/ceramika-lazienkowa/roca-victoria-zestaw-muszla-wiszaca-stelaz-podtynkowy?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral
Rosa a co o tym powiesz?

Mirka roca dobra firma dobra cena w cenie deska kupuj. System viktoria bardzo fajny. Jest tez duzy wybor umywalek, bidet robisz. Bo to tez trzeba wziac pod uwage aby lazienka nie byla od lasa.....

Ja mam geberity a muszla i bidet "dama senso" roca.
Mirkowy ogród (początki) 19:15, 06 gru 2018

Do góry
No dobrze trzeba ciac. Moje napewno byly siane bo widzialam te swierki jak nasiona wschodzily pozniej jak byly przerywane i potem sadzone na plantacje.

Bralismy od wlasciciela szkolki drzewo do kominka swierczki podgladalam.

Ja spróbuję wiosną przyciąć. Mam też kilka cisów małych z własnego ukorzeniania to też już przytnę.
Mirkowy ogród (początki) 19:06, 06 gru 2018

Do góry
No dobrze trzeba ciac. Moje napewno byly siane bo widzialam te swierki jak nasiona wschodzily pozniej jak byly przerywane i potem sadzone na plantacje.

Bralismy od wlasciciela szkolki drzewo do kominka swierczki podgladalam.
Ptasi gaj 19:03, 06 gru 2018

Do góry

W dobra pore przyszla ta glupawka bo to jeszcze nie pora. Odpoczywaj jeszcze ten tydzien moze odejdzie wtedy sie zabierzesz. W przyrodzie nic sie nie dzieje tak sobie sama wiesz.
Tez mam lenia jeszcze jakiego. Dzisiaj nie gotuje obiadu niech rodzina posci.
Ksiedza dzisiaj mam. Trzeba sie przygotowac duchowo i finansowo.

Elu a jak leń podrośnie i przed świętami będzie większy?
Bigos stoi już zawekowany w słojach.
Muszę rozkładać robotę w czasie i na miarę sił swoich. Nie chcę padać ze zmęczenia i siadać zmęczona do stołu świątecznego.

Fajnie, dziś masz przyspieszoną wigilię albo próbę generalną .
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:14, 06 gru 2018

Do góry

Nic z tych rzeczy u nas nie bedzie.
A u nas byla wczoraj piekna pogoda wiec Swieta beda po wodzie na bank.

Piekne dekoracje, ja jestem w lesie. Dopiero tydzien przed cos tam wyciagne.
Balkon musze ubrac moze jutro.

A u mnie Barbara była po wodzie - cały dzień ciapkało w ub roku było biało

to jest z 2017 w tym roku jeszcze śniegu nie było ani ładnego szronu

Ptasi gaj 16:34, 06 gru 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Iwonko, przyszedł do mnie leń i zamiast gotować kapustę wigilijną i farsz na pierogi, to głupawka strzela do głowy i wypisuje pierdoły .

W dobra pore przyszla ta glupawka bo to jeszcze nie pora. Odpoczywaj jeszcze ten tydzien moze odejdzie wtedy sie zabierzesz. W przyrodzie nic sie nie dzieje tak sobie sama wiesz.
Tez mam lenia jeszcze jakiego. Dzisiaj nie gotuje obiadu niech rodzina posci.
Ksiedza dzisiaj mam. Trzeba sie przygotowac duchowo i finansowo.
Ptasi gaj 16:27, 06 gru 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
No tak, Ewuś...ale gdybyś miała tych świerków 50 to nawet nie czekając tych 50 lat szybko mogło by się okazać, że masz sufit za nisko i ten 15 lub 20 świerk już ci się do domeczku nie zmieści
No i jak tu nie ciąć?

Usmialam sie. 50 lat zycia to szmat czasu. Po 10 latach trzeba by bylo ucinac od gory serby juz wysokie. A po 30 latach dach wymieniac.

Swierki pospolite sa ladniejsze na choinki niz serby. Pospolite sztywne a serby gietkie na bombki iinne swiecidelka.
Chcialam w zeszlym roku ubrac i zrezygnowalam.
Mirkowy ogród (początki) 13:05, 06 gru 2018
Do góry

Mialam stojace w Wawie i wszystko wymienilam. Geberit to dobra rzecz 15 cm zabudowy i nad tym szafki na wszystkie gratki lazienkowe.
Nigdy stojacych. Geberity nie sa wcalectakie drogie miedys to byla drozyzna i dlatego stojace kupilam.

Mirka jeszcze troche a dom ci urzadzimy, ale ty finansujesz.
Bardzo lubie ogladac Pania Dowbor. Lubie jak te chałupki przechodza metamorfozy. Co to warte to inna sprawa, ale jest to namiastka lepszego zycia komfortu niz dotad ludzie mieli.

Popieram Elę, robisz coś na dłużej, nie wyobrażam sobie stojącego kibelka

A takich programów jak ma Dowbor to oby więcej, bo takich rodzin potrzebujących jest na prawdę dużo, często płaczę jak to oglądam no niestety nie mogę się powstrzymać i lubię też patrzeć na nową odsłonę takich domów
Mirkowy ogród (początki) 13:05, 06 gru 2018

Do góry

Mialam stojace w Wawie i wszystko wymienilam. Geberit to dobra rzecz 15 cm zabudowy i nad tym szafki na wszystkie gratki lazienkowe.
Nigdy stojacych. Geberity nie sa wcalectakie drogie miedys to byla drozyzna i dlatego stojace kupilam.

Bardzo lubie ogladac Pania Dowbor. Lubie jak te chałupki przechodza metamorfozy. Co to warte to inna sprawa, ale jest to namiastka lepszego zycia komfortu niz dotad ludzie mieli.

Ja Elu liczę na pomoc w urządzaniu domku
Patrzyłam wczoraj na ten geberit. Cena wysoka ale pewnie z em do przedyskutowania. Ale to dopiero po świętach ogarnę. Teraz ocieplenie sufitu pierwsze.
Ja nigdy programu z Dowbor nie oglądałam.

Patrz tak mi się jeden miskant przebarwił. O nazwę nie pytaj nie znam
Mirkowy ogród (początki) 12:59, 06 gru 2018

Do góry

Mirka trzeba je jeszcze zostawic na bank aby sie zaaklimatyzowaly i nie ciac. Pewnie w przyszlym ladnie rusza.
Tak sobie siedzialam przy sniadaniu i mysle moze tez takich maluchow nasadze do doniczek niech rosna. W razie czego posadze w miejsce swierkow pospolitych. Dabra odmiane trzeba zdobyc. Moze Toszka bedzie wiedziala.
Twoje bardzo ladne widac takie przysadziste.
Mam duzo sosen w donicach i tez czekaja na wysadzenie a ile siewek po ogrodzie glowa boli tez zbieram i doniczkuje. Sasiadowi na ugorze posadze przy granicy.

Bylam przeczytalam i odpisalam.
Dzięki też odpisałam

Ela ja bym Serbów do doniczek nie sadziła. Masz mało czasu na podlewanie bo masz inne obowiązki. Posadź na rozsadnik do ziemi mniej chodzenia koło nich.
A jeśli wiesz gdzie byś chciała je posadzić to sadź od razu na docelowe miejsce. Szybko Ci się ukorzenią i nie rok w plecy zanim się zbiorą znów do życia.
Ja żałuję że od razu nie posadziłam docelowo, ale nie mogłam bo by mi samochodami rozjeździli.
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:04, 06 gru 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Z tą Barbarą to działa w drugą stronę Barbara po wodzie - Święta po lodzie. Gdy w Barbarę pada, zima ostra się zapowiada

Nic z tych rzeczy u nas nie bedzie.
A u nas byla wczoraj piekna pogoda wiec Swieta beda po wodzie na bank.

Piekne dekoracje, ja jestem w lesie. Dopiero tydzien przed cos tam wyciagne.
Balkon musze ubrac moze jutro.
Mirkowy ogród (początki) 10:54, 06 gru 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Geberit jest niestety drogi, ale to zdjęcie może pomóc przekonać twojego eMa do wiszącego sedesu, bo skoro wystarczy taka cienka ścianka...

Mirkowy ogród (początki) 10:44, 06 gru 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu to są świerki serbskie, odmiany nie znam. Na ostatniej fotce to są zaraz po przesadzeniu i niewiele urosły, może że. 4 cm. miały przyrostów w tym roku.

Mirka trzeba je jeszcze zostawic na bank aby sie zaaklimatyzowaly i nie ciac. Pewnie w przyszlym ladnie rusza.
Tak sobie siedzialam przy sniadaniu i mysle moze tez takich maluchow nasadze do doniczek niech rosna. W razie czego posadze w miejsce swierkow pospolitych. Dabra odmiane trzeba zdobyc. Moze Toszka bedzie wiedziala.
Twoje bardzo ladne widac takie przysadziste.
Mam duzo sosen w donicach i tez czekaja na wysadzenie a ile siewek po ogrodzie glowa boli tez zbieram i doniczkuje. Sasiadowi na ugorze posadze przy granicy.

Bylam przeczytalam i odpisalam.
Mirkowy ogród (początki) 08:48, 06 gru 2018

Do góry
Mirka ja bym jeszcze zostawiła nie obcinała widać, że ładnie rosną. Też zależy co się chce osiągnąć czy to ma być żywopłot i to jakiej wysokości.
Nie wiem jaka to odmiana ale widzę, szeroko rosną ładne.

Pokaż świerki jak wyglądają teraz zrób fotkę z tego samego miejsca i daj znać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies