Więc u mnie baptysja oby dwa krzaki już mają kły. Chyba je źle posadziłam bo rosną w półcieniu. Zanim jeszcze nie wrosły w ziemię to przesadze do słońca.
Czy po okwitnieciu ma ładny pokrój bo nie wiem jakie jej wybrać miejsce.
U mnie Mirka też rozplenice stoją nawet te duże na trawiastej.kupowalam w albamarze zeszłej jesienii też życia nie ma.
Moim zdaniem jest zimno ziemia też zimna i dlatego tak nie ruszają.
Ta gaura niby zyje ale te odrosty to takie pycie małe.
To baptysja
To gaura te zielone to młode odrosty. Może za tydzień dwa już będą większe. Jeszcze przykryta liśćmi bo boje się aby te młode nie zmarzły
Lasek ładnie widać, ale dopiero teraz zwróciłam uwagę na słup, trochę inny od mojego, ale też "śliczny"
Nic na to nie poradzimy, trzeba się przyzwyczaić. Twój przynajmniej za płotem.
Miłej niedzieli!
Prunus cersasifera to śliwa wiśniowa. Jeśli sprzedawca robi wrażenie że się nie zna to nie kupuje roślin bo można się naciąć. Miałam przypadek że Pan nie widział różnicy między Nigra a Pissardi. Na drzewku były dwie nazwy, a ostatecznie okazało się że była to śliwa dziecięca. Niby kwiaty podobne, liscie też,ale najwyższa jest Nigra, śliwa dziecięca jest całkiem mała i na dodatek tam gdzie mniej światła liście są ciemnozielone. Informacje są dostępne w necie, więc wystarczy porównać i wiedzieć czego się chce.
Podobnie w innym miejscu Pan sprzedawca mylił tulipanowiec z ambrowcem, tak więc nie można ślepo wierzyć. Lepiej się przygotować do zakupów, unikniesz zbędnych wydatków i rozczarowania.
Szkoda kwiatów magnolii... U mnie też niektóre tak samo wyglądają, w nocy było bardzo zimno, a zapowiadają w niedzielę i poniedziałek -3, więc nie wiem co z nich zostanie.
A gradu też nie lubię, szczególnie, jak podziurawi liście hostom.
Zakupy rewelacja! Magnolie i kwitnący judaszowiec piękny, myślałam kiedyś o nim,
ale u mnie trzeba chyba okrywać, bo umarznie.
Widziałam piękne zdjęcia hiacyntów, trochę koloru i już robi się weselej!
Miłej niedzieli!