Elu pewnie to gorące lato i piekna jesień spowodowała kwitnienie
......i faktycznie są piękne -i z kwiatami i bez
dziękuję bardzo ode mnie widać Skrzyczne ,Klimczok ,Hrobaczą .....a czy Czantorię .....raczej nie ,ale szczerze ..... nie wiem .....z tak daleka tylko mocno charakterystyczne szczyty rozpoznaję
.... już zakańczam przeróbki na ten sezon ....dopiero na wiosnę mam w planie znowu trochę podziałać
zresztą chyba już kończy się ta piękna pogoda
u Ciebie jestem na bieżąco .....ale najczęściej zdarza mi się nadrabiać zaległości na telefonie ....więc nie piszę , a pózniej ....wiesz sama jak z tym czasem jest
buziaki
Cześć Ela zgadza się ogród ładnie przybrał na masie, co mnie oczywiście cieszy Moje wrzosy po cięciu też nie zachwycają, daje im papu, czasu i zawsze się pozbierają Jakoś specjalnej troski nie wymagają, radzą sobie same.
Limy mam w szpalerze o długości ok 13m, sadzone co dobry metr do półtora. Sadziłam je jesienią dwa lata temu.
Brzozy zdecydowanie zmieniły wygląd, mam je 4 lata, kupiłam naprawdę chudzinki z kilkoma listkami, ale były bardzo wysokie (5m na pewno) także tylko cięliśmy co roku od góry aby "szły" w szerz.... czy warto kupić metrowe - wszystko od ceny zależy jeśli aktrakcyjna…
Trawy w brzozach oczywiście przy czasie pstryknę foto
To masz ciężki orzech do zgryzienia. A może jakieś inne linie. Przecież nie musisz latać w tych tanich. Wiem, że chcesz więcej przebywać w domu.
Ale tak to jest z tanimi mało płacą są strajki.
Jeszcze odnośnie kaliny widzę, ze u Ciebie bardzo ładna. A no właśnie dlaczego ją tniesz aby była gęsta, mniejsza. U mnie wypuszcza jesienią kwiatostany (przynajmniej tak było w zeszłym roku) i wiosną kwitnie.
Mam je od wiosny zeszłego roku to nie są duże, ale też ładnie rosną.
Powiedz mi, czy ona kwitnie u ciebie wiosną po przycięciu.
Takie zakupy, najlepsze ja kupuję, przywożę a chłopy montują.
Kantówki 7x7 cm to słupki ogrodzeniowe do paneli drewnianych. Są po 15 zł w LM.
Róże te moje staruszki to nie mam pojęcia jakie są, czy to parkowe, pnące, nie wiem. Oparłam je o kratki, przełożyłam, część przypiełam trytytkami, linkami ogrodniczymi i stoją
Dzięki!
Elu ja też na zimę daję styropian. Ale liście lilii wodnych już teraz zaczynają gnić po przymrozkach. moje oczka małe, żeby nie powiedzieć, że kałuże jedno z nich jest zrobione z balii, a drugie z kasty budowlanej
Dwa kolejne już są większe, ale w stosunku do całego ogrodu to jak pchły
Wiosną planuję coś większego choć na pewno nie głębszego
Grzesiu podziwiam. Zawilce kwitną mocno, właśnie miałam kupić bardzo ładna odmianę, która miała nawiązanych dużo pączków ciemny róż i w środku żółte. nie miałam już miejsca w aucie i przyjechaliśmy na następny dzień i już nie było.
Były tak piękne, że pan ze szkółki powiedział jak Pani wyszła to ktoś przyjechał i zakupił wszystkie. Mówi trzeba było powiedzieć byśmy zostawili.
Ale jak to ja zafascynowana kupnem dębów nie pomyślałam.
Są jeszcze w szkółkach ale ten kolor mi nie odpowiada.
Grzesiu wszystkie foty w słoneczku przepiękne prawda.
W Kazimierzu byłam kilka razy o mały włos bym tam daczę kupiła. Byłam wiosną i latem nigdy jesienią, wybieramy się od paru lat zawsze coś tam stanie na przeszkodzie teraz trasa na Lublin w remoncie i znowu się wszystko odwleka.
Zawsze byłam jak był piekielny upał, więc zmykaliśmy z tego bruku.
Wąwozy wspaniałe oprócz Kazimierza warto też zwiedzić nie daleko Nałęczów.
Dorotka, ale jaki u ciebie trawniczek bujny, zieloniutki, prima sort.
Ta trawka miotełkowa bardzo ładnie wygląda. Zresztą każda jedna trawa jest piękna.
Na zimę lilli z oczka się nie wyciąga. Zeby rybom tlenu nie brakowało wkłada się do wody styropianowy przerębel i tlen dochodzi.
Robię tak od 5 lat i żadna ryba nie zdechła z tym, że moje oczko jest spore.Rośliny w zimie nie gniją w wodzie tylko na przedwiośniu jak zaczyna się woda ocieplać.
Miskant Morning Lighty powstał na bazie Grazielli taka jest prawda.
Morning .... szary, Graziella zielona. Zazwyczaj u nas nie kwitną - masz wyjątkowe szczęście albo piękne lato to sprawiło. Są piękne nawet bez kwiatów.