W ogródku Martki
21:34, 21 cze 2021
Życie młodego ogrodnika to nie same ekscytacje. Moją porażką okazały się ... bodziszki. Sugerując się samymi zdjęciami tylko - dokonałam w marcu wyboru na podstawie opisów szkółek i dostępności, chciałam coś kwitnącego na biało. To jednak nie były najlepsze wybory. Odwiedzając ogrody w Rykach i Pęchcinie miałam okazję na żywo przyjrzeć się okazałym kępkom tej rośliny i ciekawym odmianom.
Wiolu, Twoje Rozanne są cudnej urody. Niestety brakuje mi jeszcze odwagi i fantazji do użycia ich koloru. Wtawiam zdjęcia moich bodziszków, które - na swój sposób są ładne, ale też nie rzucają na kolana.
Bodziszek kantabryjski Saint Ola
Bodziszek kantabryjski Biocovo
Bodziszek żałobny Geranium pheum - kwiatki ciemnofioletowe, niestety już przekwitł, za to ma ciekawe, duże liście i obiecuję sobie po nim najwięcej w sąsiedztwie Ophiopogon planiscapus Nigrescens.
Wiolu, Twoje Rozanne są cudnej urody. Niestety brakuje mi jeszcze odwagi i fantazji do użycia ich koloru. Wtawiam zdjęcia moich bodziszków, które - na swój sposób są ładne, ale też nie rzucają na kolana.
Bodziszek kantabryjski Saint Ola
Bodziszek kantabryjski Biocovo
Bodziszek żałobny Geranium pheum - kwiatki ciemnofioletowe, niestety już przekwitł, za to ma ciekawe, duże liście i obiecuję sobie po nim najwięcej w sąsiedztwie Ophiopogon planiscapus Nigrescens.

To ta...

No i właśnie... Wiem, że chcę staw i tyle wiem