Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:15, 09 lis 2014

Do góry
Brzozy out!
Wiesz co ja polecam Tulipanowiec jaki? Kolumnowy fajny, a kulisty nie jest jakiś szczególnie wyjątkowy. Tylko tyle, że kulka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:28, 09 lis 2014

Do góry
Marzenko no chyba nie wyrzucisz brzóz z powodu że buki ładniejsze. Kazda roślinka ma swoja urode którą pokazuje w swoim czasie i choc brzozy ładne wiosna i jesienią to chyba najpiękniejsze zimą , nic im nie dorównuje. Przekonałam Cię?????????????????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:49, 09 lis 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Faktycznie...Z tym, że poszłaś spać o 17 nie uwierzę. Z pewnością poprzednią noc zarwałaś albo cały tydzień

czemu planujesz atak na brzozy?

Spałam 30 min ale to mi wystraczy, żadnych nocy nie zarywałam, poza wczorajsza bo robiłam za taksówkarza mojej córki

Brzozy nie konweniują, nie moge znieść asymetrii, dwie takie a dwie siakie, na dodatek nadmiar wody im bardzo doskwiera. Na liscie drzew do posadzenia są:
1. Platan alpen's globe
2. Tulipanowiec
3 klon chyba crimson sentury ale jeszcze dumam

Nawet M stwierdził, że graby na lrzedpłociu i na tyłach domu lepiej wyglądają niz nasze reprezentacyjne brzozy.... A jeszcze latem ich bronił

Mam trzy miesiące na decyzję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:52, 09 lis 2014

Do góry
Faktycznie...Z tym, że poszłaś spać o 17 nie uwierzę. Z pewnością poprzednią noc zarwałaś albo cały tydzień

czemu planujesz atak na brzozy?
Moja "przyziemna" :) pasja 21:16, 08 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Berberysy w tej kolorystyce świetnie do tej starej brzozy z tyłu pasują. Rabata berberysowa - cudowna

Dzięki Violcia . Byłam ciekawa, czy berberysy w tym miejscu ładnie się przebarwią i przyznam, że traciłam już nadzieję ... a tu pewnego ranka - niespodzianka .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:50, 08 lis 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Agatko ,cudna ta aleja ,zdecydowałaś jakie trawki koło brzozy posadzisz ?

Chciałam turzycę Frostet Curls i tulipany, ale jak ściągnęłąm darń, to korzenie częste i tuż pod darnią, nie dam rady nic posadzić, ale się uśmiecham jak widzę ten pieniek

i jest idealnie prosty
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:44, 08 lis 2014

Do góry
Zatem ja też czakam na zmiany i bardzo mnie zaciekawiły te brzozy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:33, 08 lis 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Cudne te foty, ileż one mieszcza bawr i kolorów!

jak idzie zmiany pokoi?pokazesz coś?

Tak naprawdę to najbardziej wybarwił się teraz, ale dzisiaj bardzo padało u nas, więc pokażę jutro, mój ogród płonie

Byłam dzisiaj w drodze z Bielska u Kapiasów, tak więc przejeżdżałam blisko Ciebie.

Zmiany pokażę, jak skończymy, ale nie tutaj, tylko na blogu. Czekam na brzozy i mebelki oraz dodatki
Buziaki
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 18:56, 08 lis 2014

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
Agcia na tą chwilę biała chińska prowadzi)) chociaż black star ma również niesamowitą korę

bardzo mi te białe rozjasnią wejście,wtedy od tej furtki między nimi by szła taka jaśniutka ścieżka w kolorze piaskowym...hę?????

No .. brzozy to piękne drzewa, napewno będą się dobrze komponować z trawami, berberysami, wrzosami. W zimozielonym wyglądają pięknie te biało chińskie.
Moja "przyziemna" :) pasja 17:39, 08 lis 2014

Do góry
Berberysy w tej kolorystyce świetnie do tej starej brzozy z tyłu pasują. Rabata berberysowa - cudowna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:32, 08 lis 2014

Do góry
No i wreszcie do Ciebie jesień zawitała, cudniaste te rodości/złotości a berberysy dodaja smaku, roboty zrobiłaś najważniejsze do przodu , czy dobrze rozumię że brzozy wywalasz ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:35, 08 lis 2014

Do góry
Ambrowce zastanawiają sie jakiego nabrać koloru... no cóż musze tez poczekać rok aby się nie wtapiały w tło grabów

i pomyśleć że kiedyś nie lubiłam brązowych traw...

Brzozy .... chyba ostatnia ich jesień u mnie...

Ewulkowy ogród pod lasem początki... 10:24, 08 lis 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Fajne masz pomysły. A może wybierz jakieś niższe brzozy - białochińskie lub pożyteczne.

oooo !!! piekną mają korę!! dziękuję,poczytam na ich temat)))
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 09:45, 08 lis 2014

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
Dzisiaj byłam z psem na pobliskiej łące i zauważyłam mnóstwo siewek brzózkowych.Zastanawiam się czy nie "przytulić" i wsadzić na działkę. Tu bedzie w nastepnym roku wejście na działkę,jakaś mała,fikuśna furtkai może po bokach wsadzić dwie brzózki,pod nimi kilka ładnych kamieni,wrzosy,wrzośce i trawy.Jesienią byłoby trochę koloru na tle tej zieleni tylko czy nie za dużo bedzie wysokich drzew?

Z drugiej strony fajne nawiązanie do naszego lasu bo on jest świerkowo brzózkowy..

Fajne masz pomysły. A może wybierz jakieś niższe brzozy - białochińskie lub pożyteczne.
Mój ogród nad rzeką... 06:21, 08 lis 2014

Do góry
Witaj
Świetnie realizujesz zadanie pn. "Ogród"
Brzozy mnie urzekły, chciałabym takie mieć.

Pytałaś o kompost - uważa się, że kompost winno się przerzucać, to szybciej się "przerobi". Toszka w jednym z wątków pisała, że kompost powinien być gotowy bez przerzucania po ok. 9 miesiącach. A przerzucanie wcale nie pomaga w rozkładaniu kompostu, ba! szkodzi np. dżdżownicom. Postaram się znaleźć tę wypowiedź.
Liście dębu nie są chyba szkodliwe w kompoście (w przeciwieństwie do orzechowych).
Tylko się bardzo długo rozkładają.

Jak masz na imię? Przeczytałam cały wątek i albo przegapiłam, albo nie było.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:25, 07 lis 2014

Do góry
U moich rodzicow na dzialce w lesie cis rosnie juz wiele lat i ma sie dobrze
Nie wiem jakie jest ph ale ziemia uboga i sucha
Obok brzozy i sosny
Moja "przyziemna" :) pasja 10:36, 07 lis 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Wstąp . Mnie najbardziej podobają się brzozy. Jest też taka wielopienna, jakiej szukałam.

najwyraźniej znaleźli ją pierwsi
Moja "przyziemna" :) pasja 10:33, 07 lis 2014

Do góry
siakowa napisał(a)
ja piernicze, koncert to jedno ale chyba tam wstąpie dziś po drodze z pracy żeby pospacerowac wokół, jakoś zawsze to omijam a galeria robi wrażenie

Pozdrawiam

Wstąp . Mnie najbardziej podobają się brzozy. Jest też taka wielopienna, jakiej szukałam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:04, 07 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Powiększać nie nie zamierzam.....ale tak jest rośnie u mnie taki busz, teraz pracuję nad rzeźbą rabat, drzew i krzwów. Całościowo ogród zaczyna odsłaniać poszczególne zakątki w ogrodzie jak.... np. aleja świerkowa z brzozą pożyteczną Doorenbos,

tworząc powoli spójną całość, ale do całkowitej harmonii jeszcze daleka droga

Agatko ,cudna ta aleja ,zdecydowałaś jakie trawki koło brzozy posadzisz ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:08, 07 lis 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Świetnie wyprowadziłaś swój trawnik! Równiutki, przystrzyżony
Przy magnolii rzeczywiście nic nie ruszaj. Wspaniale kwitnie!
Tak poobserwowałem też dalszy plan i widzę, że kilka roślin znacznie powiększyło objętość! Na przykład turzyce wielkie porosły.
I faktycznie... zamień brzozy na platany kuliste. Wprowadzą porządek, bo te brzozy pospolite nie pasują tam. Takie poczochrane strasznie w porównaniu z prostymi liniami...

Zastanwiam sie czy do grabów za płotem nie byłyby lepsze kolny bordowe.... Chyba mi czaszka będzie parować do wiosny...
Carexy wczoraj wieczorem ogladalam, wielkie są!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies