Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród zacząć czas. 19:17, 27 kwi 2025

Do góry
Obiela jest piękna, cała obielona kwieciem, ale ciągle nie wyższa niż nad kolano. Czy ktoś z Was wie może, jak się nazywa wyższa odmiana? Bo chętnie bym nabyła do przeciwległego kąta:

Dereń walentynkowy będzie już kwitł? Na pewno się przyjął i zadowolony z miejscówki:
Ogród zacząć czas. 19:12, 27 kwi 2025

Do góry
Haha! Dziewczęta- poczułam się zbesztana, jak w szkole za brak zadania! Wstyd mi i już nadrabiam czem prędzej

Kocimiętka przy tarasie szaleje, a na podokiennej Cat’s Pajamas już kwitnie:
Grzebiuszka ziemna 18:56, 27 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Bożenka magnolie masz bardzo piękną. Ślicznie ją wyprowadziłaś.

Lidziu dziękuję

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo podoba mi się teraz kształt magnolii. Zrobiłabyś za jakiś czas zdjęcie z tej samej perspektywy by pokazać ulistnioną? Jak mi lilaki podrosną do rozmiaru Twojej magnolki to też bym chciała je przyciąć na ten kształt, żeby im nogi obsadzić.

Patrycjo zrobię, już wypuszcza liście, choć jeszcze pąkami rzuca

Joku napisał(a)
Też podziwiam magnolię po cięciu. Myślałam że ona w tym roku nie zakwitnie. Kiedyś w ten sam sposób mówiono o cięciu rododendronów i iglaków, ze nie powinno się ciąć w żadnym przypadku. Okazuje się że drzewka znoszą dzielnie dziwactwa swojego właściciela.

Jolu dokładnie jak mówisz, znoszą tyle miała kwiatów, że uzbierałam pełną miskę i zrobiłam dżemik w sumie miałam 700 g a przepis wzięłam stąd:
https://trocheinnacukiernia.home.blog/2024/04/05/konfitura-z-magnolii/
ale taki ładny mi nie wyszedł, bo zmiksowałam, za dużo cięcia płatków smak może być, z lekką nutką goryczki, wyszło kilka słoiczków jeden otwarty do zużycia.

April napisał(a)
Metamorfoza magnolii bardzo w punkt. Teraz nawet poza kwitnieniem będzie atrakcyjna.

Jolu mam taką nadzieję i na to liczę

zbigniew_gazda napisał(a)
Tulipany cudne. U mnie tylko 2 się ostały - te babcine. Nowe odmiany raz zakwitły i koniec.

Zbyszku dzięki już te różowe niestety przekwitają, trzeba zachować ten spektakl na zdjęciach, żeby było czym pocieszyć oko w zimie część odmianowych też mi wypadła

Dorota321 napisał(a)
Rabata z migdałkiem i tulipanami w tle pięknie się prezentuje. Już samo wejście robi ogromne wrażenie.

Dzięki Dorotko ale nigdy nie dorównam Twojemu pięknu ogrodowemu za to inspiracja mojego wyrobu z dziś, którą zawdzięczam Tobie, także ten tego znowu zrobiłam furorę

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:55, 27 kwi 2025

Do góry
Wykopaliśmy 4 ostatnie bukszpany z ogrodu i posadziliśmy w miejsce zjedzonych przez ćmę.

Tu przed

Zdjęć po nie ma bo usiadłam i już dziś nie wstaję

Chwilę potrwa zanim się wypełnia dziury ale wygląda lepiej niż takie łyse

Opryskaliśmy na koniec wszystkie bukszpany i za parę tygodni trzeba będzie powtórzyć żeby i tych nie stracić
Ogród Basi i Romka 18:55, 27 kwi 2025

Do góry
Papryki czekają na posadzenie i rosną ogórki
Ogród Basi i Romka 18:54, 27 kwi 2025

Do góry
Pomyślałam, że pokażę nasze pomidory Em cały czas o nie dba, ja podglądam
Są już posadzone, nie wszystkie ale większość. Niektóre mają już kwiatki
Ogród Basi i Romka 18:45, 27 kwi 2025

Do góry
Eupraksja napisał(a)
Oglądam z zachwytem wiosenne byliny! Tiarella zachwycająca, czy ona się rozrasta szybko? Gdzieś ostatnio czytałam że kapryśna jest, a marzy mi się w łanach ☺️ A to niebieskie

to wielosił? Jakoś dotąd nie zwracałam na niego uwagi, ale po tym zdjęciu trafia na listę chciejstw, chociaż u mnie raczej nie da rady (sucho i cień).

U mnie tiarella średnio rośnie. Teraz mam ją w innym miejscu i jest jakby trochę lepiej, w poprzednim stała w miejscu.
A na tym zdjęciu to jes wiesioł. Mam jeszcze taki z żółtymi liśćmi. No mój rośnie w słońcu. Też mam takie miejsca u siebie, suche i cieniste, pod świerkami. Cały czas kombinuję co tam posadzić. Pod jednym fiolki sobie radzą, no ale nie chcę ich mieć aż tak dużo.
Ogród prawie wymarzony … 18:09, 27 kwi 2025

Do góry
Ten tego tam plus 4 sztuki
Teraz latam z łopato i szukam miejsca

Dębowe zakątki 17:42, 27 kwi 2025

Do góry
anabuko1 napisał(a)

A dziękuję Sylwio.
Boćkowe zdjęcia jeszcze na pewno będą , bo on w moim ogrodzie to jest częstym gościem.
Oj nie wyrabiam się, a teraz zamiast ziele wyrywać i coś tam ogrodowo to muszę malować obrazy. (maja mam swoją wystawię indywidualną.
To ogród deko poczeka.
Wczoraj kupiłam sobie dalijki niskie. Jeszcze będą w doniczce, bo ponoć na weekend mam być zimnica.

Gratulacje i ode mnie
Widziałam te dalie w casto- tez sie zastanawiałam nad nimi
Były o czarnych liściach i rózowych kwiatach-podumam
Ps ta różowa dalia jeśt sliczna

Kurde na mocny róz mnie ostatnio bierze
Anna i Ogród 2 17:39, 27 kwi 2025

Do góry
Konstrukcje do pomidorów i ogórków postawione. Pomysł mój a wykonanie mężatego
Po lewej będą pomidory Philowita a po prawej ogórki i test takiego prowadzenia.

Ogórki będą rosły w jednym rzędzie i puszczone na siatkę żeby ogórki zwisały

Pod nimi po całości będą rosły cebule

Konstrukcje będą przenoszone z donicy do donicy bo chcę zapewnić płodozmian.
Znowu na wsi 17:24, 27 kwi 2025

Do góry
Haniu, dolałam. U mnie układ ogrodu jest taki że borówki są w najbardziej odległej części ogrodu od kranu. Więc pozostaje konewka ewentualnie przedłużenie węża. Ale jakoś daję radę. Twoje poletko borówek pamiętam. Moim krzaczkom borówek daleko do twoich (na zdjęciu przesłaniają nieco pędy świdośliwy)

Ale liczę na to że po przycięciu wybije więcej nowych pędów.

Zbyszku, u mnie kolejna noc z przymrozkiem -1,5 być może nawet -2 st. okrywam serduszkę bo na pewno by zmarzła, chowam świeżo posadzone sadzonki sałaty do szopki. Trochę zachodu jest z naszymi uprawami. Najbardziej mi szkoda czereśni, zakwitła po raz pierwszy, owoców pewnie nie będzie.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:20, 27 kwi 2025

Do góry
Sprawdziłam większość doniczek, pusta. Dałaś mi do myślenia, bo dawno powinny były wykiełkować. W tym samym dniu siałam ogórki i mają właśnie pierwszy listek właściwy. Ogórka nie zjadła, widocznie dyniowe nasiona były pycha

Nowe zamówienie

Ogród długi 17:16, 27 kwi 2025

Do góry

Magnolia Suzan

Tulipany
Ogród długi 17:14, 27 kwi 2025

Do góry
Rabata w miejscu wybiegu dla kur

Proso rusza

Roza angielska

Grabowa

Buczek pendula
Ogród długi 17:11, 27 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Pięknie jest Asia. jak wszystko zrobione to można leżakować. lubię te momenty.

Masz teraz różne fajne miejsca skąd moźesz ogród omiatać wzrokiem

Więcej fot poprosze bo lubie patrzeć na Twój ogród i mam niedosyt

Lidko, dziękuję. Foty dla Ciebie. Na początek kawusia. W Twoim stylu, z kubeczkiem

I różne, z dzisiejszego dnia.

Magnolia Genie

Rabata z berberysami. Odetka zagarnęła teraz. Muszę ją przekopać i wysadzić miskanty, nie chcą mi rosnąć. Wsadze tam perovskie

Tu też miskanty nie chcą rosnąć, a dokładnie gracki. Wsadze Morning Light chyba.

Ogród długi 17:07, 27 kwi 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Opalanie i relaks - super! Tulipany masz ze starych nasadzeń czy zeszłorocznych? Chyba bez pomyłek kolorystycznych, co?

Stare nasadzenia, dosadzalam, ale nie w tym miejscu. Z B., ale jest trochę żółtych, pojedyncze sztuki. Tulipany u mnie już przekwitły, zostały tylko liacie. Poza jednymi. Zdjęcie z dzisiaj.

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 16:50, 27 kwi 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)
Wiosennie się zrobiło, już tak całą paszczą.
Milo się patrzy za okno.

Świetny taki widok z okna Można się napawać.
Za drzwiami do ogrodu... 16:21, 27 kwi 2025

Do góry
anpi napisał(a)
Kwitnąca rajska jabłoń, tawułki, wiśnie...

Piękne to, czyżby to wymieniona tawułka? Pierwszy raz widzę krzew o takich kwiatuszkach.
Ogród Basi i Romka 16:20, 27 kwi 2025

Do góry
Oglądam z zachwytem wiosenne byliny! Tiarella zachwycająca, czy ona się rozrasta szybko? Gdzieś ostatnio czytałam że kapryśna jest, a marzy mi się w łanach ☺️ A to niebieskie

to wielosił? Jakoś dotąd nie zwracałam na niego uwagi, ale po tym zdjęciu trafia na listę chciejstw, chociaż u mnie raczej nie da rady (sucho i cień).
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:17, 27 kwi 2025

Do góry
Anitka napisał(a)

Jak tu teraz pięknie, ta jasna zieleń jest zjawiskowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies