Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

Narsilia 13:44, 07 wrz 2025

Marcin fajna kolekcja traw , super że zrobiłeś takie podsumowanie ,
Ja między rozchodniki planuje dać w przyszłym roku seslerie albo little bunny bo u mnie hamleny w glinie rosną giganty,

Bukieciki piękne, na przyszłość rób zdjęcia to moje zboczenie zawodowe i chętnie popatrzę
Kordina 01:08, 08 wrz 2025

Marcin zdobyłeś sprawność florysty widzę, odznaka się należy
Patrycja_KG_Lu 09:24, 08 wrz 2025

Marcin89 napisał(a)
Patrzcie kusicielki forumowe co narobiłyście

Nikt nie podał ciekawej oferty on line, to podjechałem do pobliskiej szkółki. Trafiły się zawilce japońskie w odmianie Mont Rose za 15 zł za sztukę

Hehe, będziemy mieć tą samą odmianę. Za 3 dni robocze powinna do mnie dotrzeć. Zamówiłam z tego samego miejsca co TAR No i oczywiście oprócz tego skoro i tak już za przesyłkę płaciłam to dorzuciłam innych roślin - w sumie 16 doniczek przyjedzie. Będę też mieć jak Ty Graziellę. Oprócz tego Sarabande, która będzie na brzozowej robić za tło na środku Hermana też długo oglądałam i się wahałam, bo kwiatostan kusił, ale mam Silver Charm, a one chyba trochę podobne. W rozplenicach za to się różnimy sporo
Marcin89 09:37, 08 wrz 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Hehe, będziemy mieć tą samą odmianę. Za 3 dni robocze powinna do mnie dotrzeć. Zamówiłam z tego samego miejsca co TAR No i oczywiście oprócz tego skoro i tak już za przesyłkę płaciłam to dorzuciłam innych roślin - w sumie 16 doniczek przyjedzie. Będę też mieć jak Ty Graziellę. Oprócz tego Sarabande, która będzie na brzozowej robić za tło na środku Hermana też długo oglądałam i się wahałam, bo kwiatostan kusił, ale mam Silver Charm, a one chyba trochę podobne. W rozplenicach za to się różnimy sporo
To ja nie lepszy, też zamówiłem 15 sztuk z tego samego powodu (koszt wysyłki) i z tego samego źródła. 3 odmiany zawilców (Whirlwind, Honorine Jobert i Koningin Charlotte), 5 tiarelii Pink Skyrocket i 1 hakone All Gold na próbę

Ps. Patrycja, napisałem w uwagach do zamówienia, że proszę o zawilce z kwiatami. Odpisali mi dzisiaj, że przekażą dalej. Jest też opcja wysłania dodatkowej wiadomości do zamówienia (mam u nich konto).
Patrycja_KG_Lu 09:57, 08 wrz 2025

Whirlwind też zamówiłam na tą nową rabatkę 3-metrową co dopiero co pokazywałam. Honorine Jobert mam już 2 sztuki na zachodniej za domem z hortkami Skyfall Przez chwilę się wahałam czy nie zamówić jakiejś ciemoróżowej odmiany i nie pomieszać na jednej rabacie z Mont Rose, ale się rozmyśliłam.

Domówiłam jeszcze szałwie Adrian, bo potrzebuję na trójkąt biały więcej sztuk, a jakoś rozmnażanie mi nie wychodzi totalnie. Ostatnio 3 tygodnie trzymałam kawałek rozchodnika w szklance z wodą i ani jednego korzonka nie puścił.
Marcin89 10:01, 08 wrz 2025

Whirlwind też zamówiłam na tą nową rabatkę 3-metrową co dopiero co pokazywałam. Honorine Jobert mam już 2 sztuki na zachodniej za domem z hortkami Skyfall Przez chwilę się wahałam czy nie zamówić jakiejś ciemoróżowej odmiany i nie pomieszać na jednej rabacie z Mont Rose, ale się rozmyśliłam.

Domówiłam jeszcze szałwie Adrian, bo potrzebuję na trójkąt biały więcej sztuk, a jakoś rozmnażanie mi nie wychodzi totalnie. Ostatnio 3 tygodnie trzymałam kawałek rozchodnika w szklance z wodą i ani jednego korzonka nie puścił.
To znowu mamy podobny gust co do odmian Też oglądałem odmiany z ciemnymi kwiatami, ale nie wziąłem. Edytowałem poprzedni post, zobacz
Patrycja_KG_Lu 10:04, 08 wrz 2025

Jak tam u Ciebie wena z rysowaniem? Chciałoby Ci się jakąś propozycję mojej trójkątnej frontowej rabaty machnąć? Muszę ją mocno przerobić, bo hakonki nie dały rady, ciemierniki też.
Marcin89 10:11, 08 wrz 2025

Jak tam u Ciebie wena z rysowaniem? Chciałoby Ci się jakąś propozycję mojej trójkątnej frontowej rabaty machnąć? Muszę ją mocno przerobić, bo hakonki nie dały rady, ciemierniki też.
Ten trójkąt przy ogrodzeniu po lewej stronie? (jakby przy ambrowcu). Z czasem i weną to u mnie różnie, ale możesz wrzucić u siebie Tutaj jest wiele osób pomocnych
Patrycja_KG_Lu 10:15, 08 wrz 2025

Tak, ten większy trójką†, dobrze pamiętasz
LIDKA 11:03, 08 wrz 2025

Dajcie namiar na te zawilce...kusiciele.