Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 12:19, 08 wrz 2025

Judith napisał(a)
April, wspaniałe widoki ogrodowe, jest przepięknie .
Co do kwestii dostrzeganych przez Ciebie braków typu chwasty, igliwie itp. - Twoje odczucia względem Twojego ogrodu są najważniejsze, acz wcale nie są zrozumiałe dla reszty świata .

Ależ moje odczucie w ogrodzie jest najważniejsze
Szkoda, że nie wybrałaś się do Przypek, była okazja do spotkania. Pojechałam po chyba dwuletniej przerwie i zaszło mnóstwo ciekawych zmian.
Ja sobie obiecuję, że w przyszłym roku będę bardziej towarzyska, bo w tym jakoś mi nie wyszło Nie było u mnie mini zlotów czarownic. Zobaczyłabyś na żywo, o co cały ten dramat
April 12:47, 08 wrz 2025

PrawieBory napisał(a)
Jolu, ogród jak zawsze piękny. Nie przejmuj się małymi niedogodnościami typu chwasty. One są częścią ogrodowania. Jak najdzie Cię wena opierdzielisz ogród w trymiga. Trzymam kciuki

Troszeczkę się obudziłam ogrodowo Ktoś by powiedział, że rychło w czas, sezon się kończy... ale mnie tak męczyły w tym roku upały i ta huśtawka pogodowa. Nie mówiąc o innych zdarzeniach, na które nie miałam wpływu.
April 12:48, 08 wrz 2025

Kordina napisał(a)
Twój ogród ZAWSZE wygląda zjawiskowo, po prostu żyje własnym życiem ale to słyszałaś już wiele razy

Dzięki Bożenko Fakt, w tym sezonie BARDZO żyje własnym życiem
April 12:58, 08 wrz 2025

Margo2 napisał(a)
Cieszę się, że nareszcie wróciłaś z niebytu.
Jak zwykle, mimo Twojego negatywnego nastawienia, ogród mnie zachwyca. Znam go i co byś nie powiedziała jestem nim oczarowana.
A anabelki wokół ławeczki wymiatają.

Goś, negatywne nastawienie jakoś mnie w tym sezonie prześladuje. Ogrodowo mam tylko zrywy, które powodują jeszcze więcej negatywnych myśli bo przecież tego nie da się ogarnąć w jeden wolniejszy weekend. Dobrze że jest to taki etap, że ogród już wiele wybacza.
Annabellki wokół ławeczki przekopane, wykopane, podzielone, przesadzone... już nic nie wygląda tak samo Mam nadzieję, że się ogarną do przyszłego sezonu bo będzie obciach
Ale posadzenie ich przy ławce było dobrym pomysłem, bo dzielnie się na niej wspierają.
April 13:03, 08 wrz 2025

Dobrałam się do drugiego telefonu którym robiłam zdjęcia floksów.

April 13:08, 08 wrz 2025

TAR 13:12, 08 wrz 2025

Jolu, mam nadzieje, ze przyszły sezon bedzie bardziej pomyslny w spotkania. Ja w tym roku goscilam wiele osob ale wyjazdowo nigdzie nie bylam, nawet lokalnie. Po prostu dramat czasowy. Moze jak skoncza wreszcie przebudowe glownego węzla troche sie zluzuje, dojazdy mnie wykanczaja. Mielismy tez problem z Karolutkiem, straszny stres. Do tego pogodowo nieciekawie. Ale ogrod sobie radzi nad wyraz dobrze. Tyle, ze zarosl niezle. Roze mnie zaskakuja. Kwitna nieprzerwanie, jedne koncza kolejne zaczynaja. I nawet pomimo tylu deszczy sa w miare zdrowe, mszycy nie licze
Floksy przyjme zawsze, upycham je gdzie tylko moge. Balam sie zapytac o kruszyne Ale jak dobrze, to dobrze.
April 12:09, 09 wrz 2025

Ja też się jakoś z wyjazdami nie mogłam zmobilizować. Nie wiem gdzie ten czas w tym roku się podział. Za dużo się działo "innych" rzeczy.
April 12:14, 09 wrz 2025

Kilka świeżych fotek

Bampton u mnie ledwo widać, co nie przeszkodziło mi dokupić u Danusi na zlocie kolejnych trzech doniczek
April 12:17, 09 wrz 2025

Trochę słabo widać ale to moja jedyna słoneczna rabata wzdłuż podjazdu