Kochana miałam wysłać chusteczkę na otarcie tych łez szczęścia, ale widzę, że dziewczyny były pierwsze
Myślę, że w tej sytuacji Wszyscy jesteśmy dzięki Ogrodowisku wchodząc tu od razu na pozycji wygranej Jak się człowiek napatrzy na tyle cudów to sam nie zrobi niczego co by brzydkie było i świat dzięki Tobie stał się piękniejszy
A jak się pozna tych ogrodników na żywo to zawiązują się przyjaźnie do grobowej deski
Na poprawę nastroju i dobre sny zapraszam Cię na Bajkę do Katki https://www.ogrodowisko.pl/watek/3672-moja-bajka?page=2331
Danusiu ja zwykle sporo zdjęć robię ale akurat w Rosarium wiele nie natrzaskałam. Róż wiele już nie kwitło a skutki suszy jakie widziałam całkiem mnie zdołowały. Relację jednak zrobię bo coś mam.
Piękne te czyśćce, ciągle mam na nich stada bzyczków, głównie trzmieli. Co zrobić by ten wełnisty się nie pokładał. Rośnie w słońcu z przodu rabaty ale właśnie przestaje zdobić
Klon nie lubi bezpośredniego nasłonecznienia, lubi przefiltrowane słońce, półcień, być w pobliżu wody, a my teraz mammy pustynię, praży słońce i temp. jak w Afryce. Po prosu go przypala.
Rozwiń nad nim siatkę cieniującą. Wieczorem rób mgiełkę w pobliżu z węża.
Przy świerkach nożycami szpalerowymi podciachać dokoła równiutko aż do ziemi. A od chodnika przyciąć na rozgałęzieniach pędów sekatorkiem, żeby nie było widać szpikulców.
Czytam Wasze posty i sobie popłakuję cichutko, że mam tak wielkie szczęście prowadzić Ogrodowisko i że spotkałam Wasktórzy myślą i czują podobnie, kochają rośliny jak ja i że tak samo myślimy
W pełni oddałaś to, co od roku po głowie mi się szweda, gdy zdałam sobie sprawę, że mniej tych sezonów przede mną, niż za mną... A ja się dopiero tak naprawdę rozkręcam Sadząc nieraz kolejną rośline, zastanawiam się czy kiedyś ktoś pokocha ją tak samo jak ja. Razniej mi się na sercu zrobiło gdy przeczytałam, że ktoś snuje podobne refleksje jak ja ☺
Przepis niezawodny na zarwanie nocy? Wejść na wątek nowego angielskiego ogrodu Danusi ze świadomością, że nie przestane aż przeczytam do końca
Pozdrawiam!
Na tym nic nie urośnie a jak odwodnić - nie wiem.
Nie da się odwodnić tego, bo biją wg mnie źródła, zrobić strumień.
Posadzić rośliny bagienne i wodne.
Wykopać stawik.