Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Lilie - Lilium 22:01, 14 mar 2013

Do góry
Mnie najbardziej obecnie urzekają lilie złotogłów, są takie delikatne i eleganckie, żadnego przepychu lilii

Bajkowy ogród Weroniki 21:59, 14 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,

od Bogdzi: [b] rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek

od Ani asc: floks kanad. nieb
od Popcarol: floks sz. biały
od Ell: irys bordo, ketmia bylina
od Kris; wielosił, liliowiec rudy

ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden

z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...

Ale z Ciebie uporządkowany człowiek. Ja już dawno zapomniałam co kupiłam i gdzie posadziłam. Jak wylezie to zobaczę.Pozdrówka.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 14 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem

Ja dzisiaj odśnieżałam 1,5 godz.ale robilam to z wielką przyjemnością,jeszcze tym śniegiem poprzykrywałam male azalie japońskie co mi co roku przymarzają.
Już Ci lilie powychodziły ? No to musowo już musi być wiosna !
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:20, 14 mar 2013

Do góry
oj ale zima u Ciebie: niezle Ci tego nasypalo ale ciesz sie ciesz bo mnie serce pęknie wieje tak, że az strach i mroz juz jest -7 ale przy tym wietrze i to bez sniegu to tragedia, nie okrywalam tulipanow i zonkilkow bo mam tego za duzo ale teraz zaluje, okryte mam dalej wrzosy i okrylam dodatkowo żurawki i lilie te co juz wychodzily echhh cierpie .....juz bym wolała miec problem z odsniezaniem
Lilie - Lilium 22:25, 13 mar 2013

Do góry
prosze o pomoc jestem nowa chciała bym sobie posadzic lilie tylko zeby mi zakwitły gdzies w połowie wrzesnia to kiedy mam je posadzic bo pisze na innych forach i nikt nie napisał mi konkretnie pomocy
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:12, 13 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Dla Ciebie z sympatii)

Danusiu,jaką sprawilas mi niespodziankę i serduszka i lilie Tych wlaśnie żóltych lili moja mama miała najwięcej A serduszki też mam tak posadzone kolorami obok siebie,tylko biala coś marna u mnie-nie ma takiego wigoru jak Twoja
W cieniu - zacieniona 20:57, 13 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogusiu, wszystko dokładnie doczytałam. A więc o cleome wiem, że wschodzi zaraz po kilku dniach. Spróbuję zatem raz jeszcze (na wszelki wypadek).

Lilie w tym roku też zamierzam mieć w donicach koło domu - ale jeszcze nie posadziłam, choć czas najwyższy, z tym, że jeszcze nie ma w ogrodniczym. Może pod koniec tygodnia będą.
Już wcześniej pisałam,że cleome bardzo szybko pokazała swoje chude nóżki...zasiewy trzymam w takich mini ,plastikowych szklarenkach,nie muszę okrywać folią,mają ciepło i światło...pomysł u mnie się sprawdza...utrzymuje wilgotność i wygodnie się obraca,mogą stać jedna na drugiej i zajmują mniej miejsca.
W cieniu - zacieniona 10:36, 13 mar 2013

Do góry
Bogusiu, wszystko dokładnie doczytałam. A więc o cleome wiem, że wschodzi zaraz po kilku dniach. Spróbuję zatem raz jeszcze (na wszelki wypadek).

Lilie w tym roku też zamierzam mieć w donicach koło domu - ale jeszcze nie posadziłam, choć czas najwyższy, z tym, że jeszcze nie ma w ogrodniczym. Może pod koniec tygodnia będą.
W cieniu - zacieniona 21:39, 12 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bogusiu kiedy sadziłaś lilie, że juz takie wielkie masz?
Kupiłam cebule lilii przed miesiącem...większość siedzi w piasku w piwnicy,ale kilka się obudziło i musiałam wysadzić do doniczek...zakwitną w domu -w ubiegłym roku zrobiłam podobnie i później wysadziłam do gruntu.
W cieniu - zacieniona 20:54, 12 mar 2013

Do góry
Bogusiu kiedy sadziłaś lilie, że juz takie wielkie masz?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:28, 12 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
No nieee...Ja myślałam, że tylko dorodne lilie i krokusy masz w nieograniczonej ilości...jeszcze hortensje??? To niesprawiedliwe...
Psiutek nie wygląda źle

Psiutek do tej pory nawet nie drgnął o centymetr.. śpi... może i dobrze......
Kindzia ja mam trochę rożnych rzeczy, bo ja chomik niepoprawny jestem.... i dekalog nie dal mnie.. ja lubię urozmaicony ogród.. i nie przykłądam uwagi do mody, układów, .. u mnie ma sie cały czas coś dziać w ogrodzie, rabaty nie maja prawa być puste...... ogród ma mnie ciekawić i zaskakiwać. Nie da się pogodzić pięknego i estetycznego ogrodu z tym co chcę.. wiec mam to co lubię A piękne ogrody (mój też piękny ale inaczej) oglądam u Was... i mam w ten sposób wszystkie style
Tulipany i narcyze też mam w rodzajach i odmianach Czytaj pstrokacizna na maksa
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:52, 12 mar 2013

Do góry
No nieee...Ja myślałam, że tylko dorodne lilie i krokusy masz w nieograniczonej ilości...jeszcze hortensje??? To niesprawiedliwe...
Psiutek nie wygląda źle
W cieniu - zacieniona 17:42, 12 mar 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu w ubiegłym roku lilie też chyba ci się pospieszyły ale dzięki temu masz wcześniej kwiatki
Aniu,czasami mają za duże kiełki i kwitną w domu....w ubiegłym roku zakwitły i potem jeszcze raz jesienią...
W cieniu - zacieniona 17:00, 12 mar 2013

Do góry
Bogusiu w ubiegłym roku lilie też chyba ci się pospieszyły ale dzięki temu masz wcześniej kwiatki
Kwitnące byliny do cienia 08:19, 12 mar 2013

Do góry
Dziękuję za podpowiedzi. Zupełnie zapomniałam o parzydle i pierwiosnkach. A że lilie mogą rosnąć w cieniu to nie wiedziałam. Tylko te złotogłowy trochę drogie. Tawułki też są śliczne.

Ale tak ogólnie to mało jest takich kwiatów do cienia. Niestety.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:45, 11 mar 2013

Do góry
Brzozowy lasek superasny,lubie brzoz szelesty...Psiaki kofffane ,takie mordusne
Malgosiu ,lilie wsadzilam do doniczek,przy tej pogodzie troche je ,,podtucze w domu´´ potem wiekszosc do ogrodu

Pozdrawiam cieplutko
Nostalgiczny ogródek shabby chic 22:24, 11 mar 2013

Do góry
No to się u Ciebie dzieje Dziecku zdrówka życzę- mam nadzieję, że to nie było nic bardzo poważnego... Fajnie jakby udało ci się wkleić zdjęcia tych wszystkich nowości. Ja też już ostatnio mialam w koszyku mieczyki i tak się wahałam między mieczykami (białe i zielone - bardzo mi się spodobal na zdjęciu jasno zielony kwiat) a liliami - wybrałam jednak lilie tym razem.
Pozdrawiam wieczornie Bywaj tutaj jak się uda bo ogromnie lubię do ciebie zaglądać
Bajkowy ogród Weroniki 21:41, 11 mar 2013

Do góry
Agnieszko, już skorzystałam z zaproszenia. Kamienna ścieżka z lawendą i Bonicą, nie tylko mi się podoba.
Joasiu, nasza miłość do naszych czworonożnych słoneczek nie wymaga warunków. Lizaczki dla suni od Kajtusia.
Zuzo, dzisiaj sięgnęłam pamięcią do moich nowych roślinek wsadzonych jesienią. Muszę wiedzieć gdzie ich szukać, aby nie wyrwać, jako chwasty.
Dafne, właśnie przeglądałam stare zdjęcia, i stwierdzam, że coraz mniej mi się podobają. Tyle bym zmieniła. Może w tym roku zrobię porządki.
Jedynie Kajtuś mi się podoba zawsze, czy zarośnięty, czy upaćkany, zawsze działa na nas rozbrajająco.
Ja mojego M nie musiałam namawiać na naszego "pieszczoszka". Kajtka spotkaliśmy przypadkowo w parku, usiadł przed nami i spojrzał nam w oczy tak, że M zapytał, chcesz go, to pójdę szukać właściciela.
Nie tylko chodziło o mnie, widziałam w oczach M, że Kajtek przypadł mu do serca od razu.
Ja widziałam podobnego psiaczka na Gubałówce, aż podeszłam do właścicieli zapytać o niego, wtedy już takiego zapragnęłam, i chyba moje marzenie spontaniczne się spełniło.
Pozdrawiam Was.

Myśląc o wiośnie, zrobiłam spis oczekiwanych (nowych) roślinek posadzonych jesienią:,

od Bogdzi: rudbekia żółta, dzielżan, goryczka,parzydło,miłek
od Ani asc: floks kanad. nieb
od Popcarol: floks sz. biały
od Ell: irys bordo, ketmia bylina
od Kris; wielosił, liliowiec rudy

ze Skierniewic: lilie zielonkaw 2 i różowe 2 , czosnki nieb. i białe ( w azaliach jap.)
tulipany nowe na tych zdj. i pod laurowiśnią, 2 Clematisy nieb. Prezydent i Vyvyan P.
nachyłek, śnieżnik, 4 hosty, sasanki 3 kolory, jeżówka czerwona, róża Eden

z nasion i podzielone: piwonie czerw. i róż, bratki czerw. i nieb., trawki i trawy, żurawki czerw.
rudbekie różowe, cleome,
Kupię: astry chryzantemowe, trawki niedźw. futro,tymianek fiolet,macierzanka róż., groszek pachnący, aksamitki białe, surfinie, krokosmia, len, kobea, lewizja, dzwonki Elizabeth Oliwer...
Witajcie w Wyżełkowie 20:56, 11 mar 2013

Do góry
Pomidorki przepikowne, lilie i dalie kupione, bukszpanowe sadzonki już nogami przebierją, żeby zamieszkać na rabacie.... a wiosna się gdzieś zapodziała
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:42, 11 mar 2013

Do góry
mira napisał(a)
jakie lilie dostałaś? były w trocinach i w jakim stanie cebulki? - pytam bo ten temat wciąz u mnie aktualny

Lilie ładne... w woreczkach foliowych z torfem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies