Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 13:46, 03 kwi 2013

Celina napisał(a)

Chodzi o to ,żeby światła nie miały ! a poza tym gazety chronią przed zimnem.Ale nie te takie z błyszczącego papieru , tylko takie codzienniki! Słyszałyście na pewno o onucach gazetowych.!

Mnie się to przypomniało i zastosowałam.I się sprawdziło. No chyba ,że to zimne białe dziadostwo jeszcze będzie długo trzymać to wtedy nic nie wymóżdżymy

Ja właśnie pod Waszym wpływem szukałam chłodnego i ciemnego miejsca, żeby je jakoś przetrzymać. Dobrze, że lodówkę w pracy mam. Postawiłam pudło i stoi...Kiełki się nie powiększyły, są takie jak były. Ciągle nadzieję mam, że jednak...

Bo te w donicach to porażka...
Kindzia 13:53, 03 kwi 2013

AniaDS napisał(a)

Kasiu, będziemy miały co wspominać

Swoim wnukom będę opowiadać, że taka zima była

Tylko nadzieję mam, że to regułą się nie stanie...wtedy nie będzie o czym opowiadać...
AniaDS 13:57, 03 kwi 2013

Nie chcę straszyć, ale ponoć to się będzie coraz częściej zdarzać..
http://tvp.info/informacje/nauka/choc-za-oknem-zima-klimat-sie-ociepla/10600309
Kindzia 14:11, 03 kwi 2013

AniaDS napisał(a)
Nie chcę straszyć, ale ponoć to się będzie coraz częściej zdarzać..
http://tvp.info/informacje/nauka/choc-za-oknem-zima-klimat-sie-ociepla/10600309

Ania...zlituj się....
Milka 15:13, 03 kwi 2013

Powtórzę Kasiu za tobą, niech Ania to odczaruje!
Dziś moje lilie chyba będą i co mam dać do lodówki, czy do kotłowni, tam ciemno, ale na plusie!
eliza3 16:06, 03 kwi 2013

Kasiu, pozdrawiam. Zasypało mnie na dobre, jak się to zacznie topić to będzie tak mokro, że i tak do ogrodu nie wejdę... ale na pocieszenie Ci powiem, że mama mi zrobiła sadzonki pelargonii. Już się cieszę, byleby już ta zima się skończyła.
Dobrze, że tych lilii nie kupiłam, bo czytam, że trochę zamieszania z nimi jest, ale mam nadzieję, że w lodówce dobrze Ci się przechowają i będziesz się mogła cieszyć tymi pięknymi kwiatami.
AniaDS 16:53, 03 kwi 2013

To nie ja, sama jak to przeczytałam to aż mi mina zrzedła
JulkAd 17:05, 03 kwi 2013

Kasiek u Ciebie stron naprodukowanych, że szok...chciałam coś optymistycznego poczytać, a tu nie za wesoło, jak wszędzie i jeszcze nam Ania proroctwa koszmarne przekazuje...no ja z tych nudów to naprawdę zwariuję (chyba polubię prasowanie)...oprócz kwiatów doniczkowych mam na parapecie pelargonię przechowaną z ubiegłego roku i rozmnożonego admirałka, więc.... "z braku laku i kit dobry", chodzę koło nich jak koło kwoki siedzącej na jajkach
Kindzia 17:23, 03 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Powtórzę Kasiu za tobą, niech Ania to odczaruje!
Dziś moje lilie chyba będą i co mam dać do lodówki, czy do kotłowni, tam ciemno, ale na plusie!

Jak masz miejsce w lodówce, do do lodówki. U mnie sobie siedzą już długo i gites jest. Twarde są i nie rosną. Życzę sobie, żeby dotrwały...W lodówce na dole trzymam, tam też plus jest. Jak masz w kotłowni 1-3 stopnie i ciemno, to też dobrze będzie
Kindzia 17:26, 03 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, pozdrawiam. Zasypało mnie na dobre, jak się to zacznie topić to będzie tak mokro, że i tak do ogrodu nie wejdę... ale na pocieszenie Ci powiem, że mama mi zrobiła sadzonki pelargonii. Już się cieszę, byleby już ta zima się skończyła.
Dobrze, że tych lilii nie kupiłam, bo czytam, że trochę zamieszania z nimi jest, ale mam nadzieję, że w lodówce dobrze Ci się przechowają i będziesz się mogła cieszyć tymi pięknymi kwiatami.

Pelargonie? Fajnie! Kiedyś też robiłam
Zamieszanie nie z liliami, a z zimą jest!!!!!!!! Normalnie już w gruncie by sobie siedziały Kto to widział taki kwiecień!!!!!!!!!

Specjalnego doświadczenia nie mam z przechowywaniem, ale lepsze to, niż nic...Zobaczymy.