Kulkowanie to nic innego jak przyginanie najdłuższych pędów róży w celu zmuszenia jej do obfitszego kwitnienia. Też mam róże w donicach, ale wysadzam w miarę znalezionego miejsca na rabaty. Uważam, że w gruncie lepiej rosną.
O Garden of roses pisałam, że na wygląd kwiatów ma wpływ temperatura i czas kwitnięcia. Na początku lata kwiaty są blade i bardziej płaskie. Moje zdjęcia pokazują ją pod koniec sierpnia i później. Wtedy jest najładniejsza.
Polecam też różową różę Leonardo, ale zdjęcia wstawię później.
Ktoś był na Mykonos? Kupiłam tanie bilety po czym czytam że to jedna z najdroższych wysp w Grecji. Buahahaha
Ale prom na Santorini pływa stamtąd, więc upiekę dwie pieczenie przy jednym ogniu
Darcia! Kasia! Dziewczyny, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. To prawda, ogród nie jest młody. Najstarsze fragmenty, to przedogródek i miejsce za domem, z tym, że często się zmieniały w ciągu ok 35 lat. Najpierw były warzywa, potem skalniaki, było też oczko wodne, aż do dzisiejszej wersji. Natomiast działką nad stawem zajmujemy się od 15 lat. Niektóre drzewa już tam rosły, było małe bajorko i rów i nawet w lecie trudno było przejść suchą nogą w niektórych miejscach. Wykopaliśmy więc staw (zawsze chciałam chociaż trochę wody w ogródku) i zaczęłam realizować wciąż nowe pomysły. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie!
Dziękuję Aniu. Dziś fotki z najbardziej rozpoznawalnego miejsca w Kielcach, czyli Kadzielnia. Raz w miesiącu przejeżdżam obok, a dziś chciałam tam pospacerować.
Irenko - zima u nas fest się zrobiła. W nocy jeszcze dosypało - ubieram więc "hantery" zimowe. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Wam zdrowia i prostych dróg w nowym roku.
Elu da radę na pewno Sama je też wysiewałam i już w pierwszym roku były ładne
Poszukam zdjęć.
Jutro zobaczę czy są nasionka dziś się przemroziły to zbiorę.
A ty je masz?
Wysiewałam na początku marca a w połowie maja już były takie
Milka ,
Od 2 dni tylko czytam o różach okrywowych
trochę mnie wkręciłaś
I szczerze mówiąc podobają mi się i to bardzo
Tylko , że nie w tych donicach betonowych a tych na przodzie co teraz są dekoracje świąteczne
Znalazłam już odmianę , która mi się bardzo podoba
to RÓŻA GRANNY
Znasz może taką różę ?
Ciekawe jakby się spisała ?
A zimą mogę taką różę w donicy zadołować w razie potrzeby
Hakonki ,
fajne , muszę pomysleć nad miejscem ,
A jeszcze jakby mi urosła taka dużo to było idealnie ,
i oczywiście jeszcze jeśli szybko startuje ...
.... zdjęcię fajne ,
jeśli nie musisz nie usuwaj ,
Tutaj jest obecne przejście do kompostownika, za jałowcem jest sporo miejsca na różne worki z kompostem itp i tak ma zostać, będzie tylko przesłonięte krzewami jak jałowiec wyleci.
Jak jałowiec kiedyś wyleci, i krzewy urosną to wtedy przejście byłoby z lewej strony
Tu w oryginale te dwa warianty dojście do kompostownika.