Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

eVka 12:13, 05 maj 2021

Martka napisał(a)
Effka, jakie miłe odwiedziny Zapraszam, zaglądaj, zobacz też koniecznie klony, doradzaj proszę, za chwilę ruszę z obsadzaniem rabat i każda pomoc mile widziana. Ten rok dużo zmieni, już zmienił, Nareszcie mam co oglądać w swoim ogrodzie, drzewka liściaste to absolutna nowość, do tego roku nie miałam ani sztuki i zachwycam się widokami nabrzmiewania pąków, rozwijaniem liści, nigdy tego nie obserwowałam tak systematycznie. Ptaki też zauważyły nowości Odwiedziny u Danusi wprawiają w stan nie dający się opisać, przeżyj to koniecznie Miskanty - nie spodziewałam się, że taki będzie efekt, w sezonie kwitną nadobficie, choć mają słońce tylko do południa, falują i nie można wzroku oderwać. Właśnie zaczynają wybijać, dlatego czeka mnie pilne pielenie.

Marta, obserwowania rozwijających się roślin we własnym ogrodzie to dla ogrodnika cos wspaniałego. Jak wszystko się budzi ze snu, najpierw nieśmiało a potem coraz odważniej Przychodzi lato i wybuch wszystkiego i wtedy człowiek wie, że było warto, tyle pracy, pieniędzy, zmęczenia
Martka 17:30, 05 maj 2021

Roocika, aż oblałam się pąsem czytając Twoje słowa! Mój język wydaje mi się koślawo-kanciasty niczym te cisy które chcę przycinać w kostkę, a Ty zrobiłaś z tego poezję  dziękuję, a na serio to bardzo mi oczywiście miło, że zaglądasz i czytasz, jeśli możemy sobie tu wzajemnie umilać życie, to wspaniale!

Wiaan, dziękuję, znów miło mi oba rozwiązania będą ładne u Ciebie, ale mój wybór znasz Zieleń wydaje mi się bardziej rozjaśniająca, neutralna, a graby można też formować, obcinać co nie pasuje. To był mocny dla mnie argument. Twoja hortensjowa rabata zapowiada się pięknie!

Edi75, oprócz kilku tulipanów i listków na klonach (niektóre zdążyły przemarznąć i pracują nad nowymi) wiosny nie widać specjalnie. Wszystko stoi, ruchy minimalnie dostrzegalne, pogoda do prac wiadomo jaka, jednym słowem: staaaaaaagnacja.

Effka, mamy szczególną więź klonową i ładnie o tych obserwacjach ogrodniczych piszesz. Pojawia się ogród, wtedy my też budzimy się do życia

edi75 18:02, 05 maj 2021

Marta Ty z jakiej części Polski jesteś?
Martka 13:44, 06 maj 2021

UWAGA UWAGA! To jest sadzonka Hakonechloa za 18 zł, w pojemniku dwulitrowym???? Jak Wam się podoba???????????????? Załamka. Sadzonki wypadły właściwie z ziemi w trakcie transportu, bo i nic ich nie trzymało, świeża ziemia nasypana do donicy. Właściciel upiera się, że hakonechloa ma taki "delikatny system korzeniowy", który ponoć zniszczyłam!!!!! A sadzonka jest "PEŁNOWARTOŚCIOWA"................................... i "mam mu nie mówić, jak ma prowadzić firmę"! Nie ma jak skomentować...

Roocika 13:48, 06 maj 2021

O kurde, strasznie z tymi sklepami internetowymi, masakra jakaś. Marta, napisz na priv co to za sklep.
edi75 13:59, 06 maj 2021

Szok...Naprawdę oszustwo. .coraz gorzej się dzieje
sarenka 14:05, 06 maj 2021

O kurcze,skąd zamawiałas? Ku przestrodze...
pawel2806 14:14, 06 maj 2021

Według mnie to takie firmy powinniśmy "polecać" na forum publicznie
LIDKA 14:27, 06 maj 2021

Marta napisz tu jaka to firma a co tam. Obroty mus spadną to sie nauczy dbać o klienta.
eVka 14:33, 06 maj 2021

Marta, to jest skandal. Sadzonki są nieukorzenione, ze świeżego podziału, to jest jakaś porażka. Masz prawo zwrotu. Ja na Twoim miejscu odesłałabym te sadzonki, niech je sobie wsadzi... Ale najpierw napisz ostrą reklamacje i zagroź upublicznieniem zdjęć na fejsie, na grupach ogrodowych etc. Najpierw u Mrokasi teraz u Ciebie...
Jaka to firma?