Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Roocika 09:37, 06 maj 2021

Basiu, pokazuj ogródek koniecznie Bardzo ładnie masz i ogródek się zmienia.
Ciemierniki masz duże, pięknie wyglądają. Basia, czy ciemierniki mają u Ciebie dużo słonka, czy raczej mało?
Szkoda, że moje pierwiosnki przysłali niekwitnące, miałam nadzieję choć na jedną kulę U Ciebie wszystkie ładnie rosną.

Krwawnic szkoda, chyba będziesz reklamować jak nie ruszą?
Rumianka 12:42, 06 maj 2021

basia3012 napisał(a)
Mieszanie kompostu.

Basiu...ja ciągle oczami wyobraźni widzę tu Twoje drzwi... Pięknie masz tak czyściutko na rabatkach i ogólnie też, aż chce się spacerować...
Kasiolaaa 20:11, 08 maj 2021

Tekla jaka sliczna Basiu masz naprawde niesamowite ciemierniki ❤
basia3012 22:12, 09 maj 2021

Kasiolaaa napisał(a)
Tekla jaka sliczna Basiu masz naprawde niesamowite ciemierniki ❤

Tekla to milutka psinka mojej córki. Bardzo ją lubimy.
Wiesz Kasiu, ciemierniki uważam za roślinki dekoracyjne cały rok, nie panoszące się po ogrodzie, nie chorujące i nie padające ofiarą robactwa. Tyle zalet? To chyba roślina idealna.A tak poważnie to cieszy oczy przede wszystkim wiosną. Potem ma bardzo ładne, zimozielone liście.
basia3012 22:16, 09 maj 2021

Rumianka napisał(a)

Basiu...ja ciągle oczami wyobraźni widzę tu Twoje drzwi... Pięknie masz tak czyściutko na rabatkach i ogólnie też, aż chce się spacerować...

Wiesz Elisko, też czasem jeszcze myślę o tych drzwiach na tym kompostowniku. Ale jednak za dużo tych budowli w jednym kącie ogrodu. Trochę dalej od betonowej ścianki i oczka to byłoby OK.
Zapraszam Elisko do spacerów, jak najczęściej.
basia3012 22:21, 09 maj 2021

Roocika napisał(a)
Basiu, pokazuj ogródek koniecznie Bardzo ładnie masz i ogródek się zmienia.
Ciemierniki masz duże, pięknie wyglądają. Basia, czy ciemierniki mają u Ciebie dużo słonka, czy raczej mało?
Szkoda, że moje pierwiosnki przysłali niekwitnące, miałam nadzieję choć na jedną kulę U Ciebie wszystkie ładnie rosną.

Krwawnic szkoda, chyba będziesz reklamować jak nie ruszą?

Asiu, ciemierniki to nie za bardzo lubią dużo słonka. Raczej w cieniu innych roślin wolą rosnąć niż na patelni.
A Twoje pierwiosnki może zrobią Ci niespodziankę i latem zakwitną. U mnie tak było z tymi czerwono żółtymi.
Krwawnice jeszcze podobno mają czas. Sylwia pisała, że w czerwcu mogą dopiero zacząć rosnąć. I Państwo, którzy sprzedali je też tak pisali. Czekam więc jeszcze z nadzieją.
basia3012 22:31, 09 maj 2021

gogo napisał(a)
Basiu, pokazuj, bo masz co / nawet w małym ogródku/
Tekla-elegantka
A, to z ciskami niefajna historia, a ja myślałam, że tak urosły

Kotkę spróbuj oswoić, nosząc jej smakołyki, powinnaś pomyśleć o sterylizacji, bo młode karmi tak z 2 miesiące i potem znowu ma ruję i miałabyś kolejne młode.
Zgłoś do Urzędu Miasta, powinni mieć akcję bezpłatnego zabiegu i wiedzą, jak taką kotkę złapać.

Już Grażynko zaczerpnęliśmy trochę wiedzy o sterylizacji kotki. Wypożyczymy ze schroniska specjalną klatkę i będziemy działać. Najgorzej, że po sterylizacji ona będzie potrzebowała opieki. A ona tej opieki ludzkiej nie bardzo ufa i boi się jej. Tu, myślę, że jest problem. Próbujemy ją oswajać smakołykami. I kociaczki też próbujemy oswajać, żeby nie były takie dzikie jak ich mama. Już nauczyły się syczeć, trochę się boją. Ale będziemy je oswajać. Próbujemy.
basia3012 22:34, 09 maj 2021

Alija napisał(a)
Basiu! Każdy z nas pokazuje wciąż te same miejsca, a Twoje są urocze, więc z przyjemnością oglądamy, pokazuj!!! Pierwiosnki pięknie Ci rosną , ciemierniki zresztą też. Bardzo mi się podobają te schodki, wykończenia z kostki granitowej.
Tekla przesłodka!
Czekam na warzywka.

Tak Alu, u mnie szczególne ten kawałek ziemi jest malutki. Ale będę pstrykała i chwaliła się nim ile wlezie. Do zanudzenia.

U Ciebie to są połacie, bezkres po prostu. Pozazdrościć.
Kamcia 22:35, 09 maj 2021

Widocznie kotka miła do czynienia z niedobrymi ludźmi.
Pokaz kiedys te kociaki jak dadzą się sfotografować.
basia3012 22:36, 09 maj 2021

Kamcia napisał(a)
Tak Basiu, masz rację. Stworzenie czy małe czy duże, zawsze zasługuje na pomoc. Ja to bym chciała adoptować wszystkie bezdomne koty i psy. Moje dwie kotki uratowaliśmy przed śmiercią....

O, to masz aż dwie kotki. Dobrze, że się dogadują. Moje Fanta ma 18 lat i nie chce innej kotki pod swoim dachem.