Chciałam po lewej stronie przy płocie posadzić na całej długości cis - wiem że wyjdzie drogo, chyba że podzielę to na etapy - najpierw posadziłabym od lewego rogu do domu, bo najpierw tę część trzeba zasłonić. Odcinek na długości domu potem bo i tak go nie widzę. Jeśli jednak nie na całości cisy to co w tych kawałkach, w których cisów by nie było - tuje? Jakoś tego nie widzę. Chciałam taką zieloną strzyżoną ścianę. Smaragd nie bardzo się chyba nadaje, a Brabant mi się nie podoba. Chyba więc zostaną cisy. Brzozy psują cza pasują?
Graby Frans są ok. podobają mi się, ale nie na stelażi tylko w naruralnej formie
Na wysokości tarasu, czyli mniej więcej w tych okolicach? Tylko orientacyjnie bo wiadomo, że tylko na żywo da się wybrać najlepsze miejsce. To miałaś na myśli?
Od południa zaczęło mocno padać - przy minusowej temperaturze powoli to zamarza, więc jest tzw. szklanka na uliczkach i drogach. Dzisiaj nici ze spaceru, bo można niezłego orła wyciąć !!!
A taką magnolię kupiłam synowi do ogródka, a że ogródek mały przy bloku i pod spodem garaż, to posadziliśmy w donicy. Zobaczymy, jak sobie poradzi Jedną zimę spędziła zadołowana w naszym ogrodzie.
Gosiu skąd u Ciebie tylu gości?
Do mnie jak na razie tylko trznadle przylatują Mam nadzieję , że jak mój ogród powstanie, to i do mnie więcej ptaszków zawita.