Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 24 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
supcio !!! kule i brzozy to od dawna siedzi i we mnie

Ja czekam na Twoje kule
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:27, 24 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ale brzozy Ci bujneły, a kuleczki uuulalaaaa

Tylko dlaczego tak nierówno te brzozy bujnęły.... Przecież pospolitej nie wygnę na pendulę.... A penduli nie mogę wyprostować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:35, 24 wrz 2013

Do góry
ale brzozy Ci bujneły, a kuleczki uuulalaaaa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:00, 24 wrz 2013

Do góry
supcio !!! kule i brzozy to od dawna siedzi i we mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:58, 24 wrz 2013

Do góry
Świetnie się wpadowały kule pod brzozy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:00, 24 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ludziska, ja juz tez się gubię, a myślałam, że moje neurony (cały czas myślę o nich w l. mn.) nadążają! Madżen z łopatą na brzozy??????!!!!!!!!! Jutro druga????????!!!!!!!! Ratunku! Toż ja się bym przywiązała gdybym wiedziała, do tej brzozy! JA OBROŃCĄ DRZEW JESTEM! Powiedz Madzen, że jednak źle zrozumiałam.

Aguś jakże bym mogła ruszyć brzozy ??? Ja je kofam miłością wzajemną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:10, 24 wrz 2013

Do góry
Iza.........umieram ze śmiechu.....Aniu asc, Sebku - wam tez duzo nie brakuje żeby mnie swoim dowcipem ... dobić, leżę znokautowana przez wasze wpisy...

Ale lubie tu wpadać po dawke dobrego humoru na cały dzien.
Mandżen- odkryłaś nowy sposób na walke z migrena ? łopata i w brzozy..hajda...
Dzieki za twój terminarz kwitnienia cebulowych - ja jako ta dotychczas niecebulowa ogrodniczka nie miałabym pojecia jaka ta kolejność jest, a teraz juz wiem i odpowiednio posadzę.
Buziaki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:00, 24 wrz 2013

Do góry
Ludziska, ja juz tez się gubię, a myślałam, że moje neurony (cały czas myślę o nich w l. mn.) nadążają! Madżen z łopatą na brzozy??????!!!!!!!!! Jutro druga????????!!!!!!!! Ratunku! Toż ja się bym przywiązała gdybym wiedziała, do tej brzozy! JA OBROŃCĄ DRZEW JESTEM! Powiedz Madzen, że jednak źle zrozumiałam.
Hirutkowy raj:)) 23:03, 23 wrz 2013

Do góry
Dobrze, że M nie widzi tych grzybów, bo i tak z roślinkami mnie che wyeksmitować spod brzozy pod którą rosna grzyby..
Dzieki za wizytę.....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 23 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Izuś ja chyba sobie na zimę zostawię historię rabat zostawię....

Ale kulki w ciemnościach w świetle lamp pod brzozy wkopałam

ja sobie próbowałam poukładać ... próbowałam tylko ... braki wielkie w tym moim układaniu ... na historię poczekam do zimy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:23, 23 wrz 2013

Do góry
Izuś ja chyba sobie na zimę zostawię historię rabat zostawię....

Ale kulki w ciemnościach w świetle lamp pod brzozy wkopałam
Hirutkowy raj:)) 22:22, 21 wrz 2013

Do góry
Bożenko ja u Ciebie a Ty u mnie Mam mały zagajnik brzozowy,brzozy wykopaliśmy z naszego lasu na innej działce i widocznie z grzybnia i codziennie dosłownie po 4-5 kożlaków zbieramy i w iglakach zdarzaja się maślaki

Przepis czytałam,zrobiłam na razie 3 słoiczki podgrzybków
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:06, 19 wrz 2013

Do góry
Ukryte w gąszczu fotele, obok nich rabata do przerobienia, jak pogodzić brzozy, świerki i zywopłot z buka? - pyta Monika

To proste, brzozy podgolić od dołu, buka ciąć na wysokość płotu w jednolity ekran, a świerki ciąć w stożki, już od wiosny - a na brzegu zamiast mało widocznych rozplenic - kolorowe berberysy, albo czerwone albo żółte (Orange Dream lub Gold Dream). A pod wierzbą Hakuro - prostokąt z berberysu Admiration.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:05, 19 wrz 2013

Do góry
Wiatm kochani
Jestem wyjazdowa zatem zdjęć nie będzie chwilowo. Mam nadzieję podziałaś w sobote w ogrodzie, może uda mi się kule bukszpnaow epod brzozy wetknąć?

Miło, że w czasie nieobecności ma kto na pytania odpowiedzieć
Czy cebulowe rosną w cieniu???
Nigdy w cieniu nie sadziłam, zawsze na rabacie chociaż przez kilka godzin było słońce, wystarczy że bedzie wschodnie . W takie ciemniejsze miejsca z lubieżną radością sadziłam białe tulipany, tóre na tle ciemnej zieleni w zacienionych miejscach niemal świecą. Sadzilam w najciemniejszych miejscach cebulice i świetnie sobie radziły.
Teraz nie mam takiej rabaty, niemal cały ogród w słońcu... I rzeczywiście na ciepłych słonecznych rabatach wszystko szybciej kwitnie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:23, 17 wrz 2013

Do góry
Zakupy w Pisarzowicach
W tej rabacie się zakochałam

a taką stworzyłam u siebie, jest zupełnie inna, ale od brzozy się wszystko zaczyna, wrzosy są po drugiej stronie

Inspiracje to jest to, jak mnie coś natchnie to nic i nikt mnie nie zatrzyma, Danusiu dzięki Tobie mamy tutaj skarbnicę inspiracji
tutaj tegoroczna fotka,, wcale nie ładniejsza
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:25, 17 wrz 2013

Do góry
kurcze, a ja też chcę przyciąć brzozy czyli co teraz można ?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:23, 17 wrz 2013

Do góry
Anitko, jeśli mogę pomóc w sprawie Twojej brzozy, to od wielu lat moją tnę w sierpniu (druga połowa), najlepiej kiedy księżyca ubywa, bo wtedy soki idą do korzeni i drzewom cięcie tak nie szkodzi. Wiosną brzoza "płacze", więc nie polecam. Mam to sprawdzone przez 10 lat. W tym roku cięłam na początku września, bo mi też zacieniały. Pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:19, 17 wrz 2013

Do góry
brzozy teraz się tnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:42, 17 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Dziękuję bardzo I jeszcze jedno pytanko odnośnie brzozy 'Youngii' . Niektóre gałęzie kładą się po ziemi. Chciałabym je podciąć, ale się boję czy nie zaszkodzę?
Znajduję bowiem sprzeczne informacje w necie. W jednym artykule piszą, że na przełomie czerwca i lipca przyciąć, bo wczesną wiosną brzoza "płacze", a w innym że w okresie wegetacji do września. Zgłupiałam całkiem.
Danusiu, a jak Ty uważasz?

Ja bym podcięła, na rozgałęzieniach pędów, żeby podnieść koronę.
Mały ogródek Eli 12:42, 17 wrz 2013

Do góry
Zrobiłam z bluszczu bo ładnie zimą wygląda A jak połączyć ? Wystarczy dac go w jeszcze jednym miejscu - na przykład przy tarasie, tam gdzie planujesz trawy. Tyle, że ja bym zrezygnowała z donicy a posadziła je w gruncie. Zrobi ci sie takie mieszany żywopłot.

Z brzozy bym zrezygnowała przy tak małym ogrodzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies