Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:54, 12 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżen ... nie będzie nic ciekawego ... nawozimy teren ... wcześniej musimy wysadzić co mamy ... zrobić szkielet tego co chcemy ... wsadzić w jakimś wykoncypowanym przeze mnie układzie to co jest ... i zacząć przygodę z trawnikiem ... bez względu na podobno ...

brzozy i bukszpany mnie do szaleństwa doprowadzą bo nie wiem jak PODOBNO będzie miało fantazję zaistnieć aa bojam się je straacić zanim zacznę je mieć ...

chciałabym być epokę zieloną do przodu ..

Ani o brzozy ani o bukszpany się nie boj, to mocne potfory. Bukszpany nigdy mi w gruncie nie wymarzły, w donicach tak. Jeśli kupisz dobrze pukorzenione, posadzisz i przysypiesz korzenie gruuuuuuubo korą dadzą radę. Tylko dopóki nie będzie mrozów trzeba dbać aby miały wilgotno a w mroźne zimy cieniować w pierwszym roku... Potem już nic nie robię, nawożę i tnę Chyba nie ma mniej wymagających drzew niż brzozy...

Bardzo jestem ciekawa tego rozparcelowania ziemi, pokazuj serial w odcinkach!!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:48, 12 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza ja już nie wytrzymam z ciekawości!!!

Madżen ... nie będzie nic ciekawego ... nawozimy teren ... wcześniej musimy wysadzić co mamy ... zrobić szkielet tego co chcemy ... wsadzić w jakimś wykoncypowanym przeze mnie układzie to co jest ... i zacząć przygodę z trawnikiem ... bez względu na podobno ...

brzozy i bukszpany mnie do szaleństwa doprowadzą bo nie wiem jak PODOBNO będzie miało fantazję zaistnieć aa bojam się je straacić zanim zacznę je mieć ...

chciałabym być epokę zieloną do przodu ..
Moje "Ranczo Akapulko" 06:22, 12 paź 2013

Do góry
No jak jest pomysł, to warto pracować. A te piękne żółte brzozy widziałaś znad ziemi? Jak palisz papieroska , to zrób im zdjęcie, póki maja liście. Miłej pracowitej soboty.
Moja bajka 18:45, 11 paź 2013

Do góry
Krzesło super.
Pierwsza myśl mi się też nasunęła - niebieskie. Ale jak pomyślałam, to czerwone super by wyglądało pośród roślin o czerwonym zabarwieniu kory czy liści. I na nim doniczkę z bluszczem, żeby piął się po oparciu i po nogach.
Drzewo kulkowe rewelacja. Muszę spróbować zrobić taką kulkę. One z brzozy są czy leszczyny?
Ja kupiłam serwetki, żeby sobie ozdobić nimi białe, ikeowskie segregatory na gazety ogrodnicze.
Ogród Dominiki 22:38, 10 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
piękne zdjęcia hi hi hi ja lubię brzozy hi hi hi

Ja też lubię....na zdjęciach i w oddali....
Ogród Dominiki 21:39, 10 paź 2013

Do góry
piękne zdjęcia hi hi hi ja lubię brzozy hi hi hi
Kondziowy Ogród :) 16:07, 10 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Jezusie....
te brzozy z dereniami to wymarzony obrazek dla mnie ma przyszłość....
....ale kto by mi te derenie posadził ?
a co najważniejsze ...kto by mi teren w moim lasku brzozowym pod te sadzenie przygotował ?
może to i niezły ten pomysł z niewolnikami...
ile tu inspiracji Kondziu u Ciebie !!!
MuSzko dziękuje
hi hi hi
Kondziowy Ogród :) 16:06, 10 paź 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)

Super Kondziu. Piękne.

Ja też uwielbiam brzozy, ale planowałam je połączyć z dereniami.

http://files.myopera.com/ErosmanTR/albums/5797782/Red%20Twig%20Dogwood%20and%20Aspen%20Trees,%20Klamath%20Basin,%20Oregon.jpg

tak jak tutaj

ale niestety mam za mało miejsca a mój M boi się trochę że brzozy będą śmiecić (i ma trochę racji) ale jak kiedyś uda mi się dokupić gdzieś większy kawał ziemi to zrobię takie coś

wstawiałam tą inspirację chyba do Kasi do leśnego ogrodu

A u Ciebie coraz piękniej i piękniej i coraz to nowe nowocześniejsze pomysły. Oby tak dalej chociaż powiem Ci, że i tak u Ciebie zawsze było super fajnie i kolorowo.
też mi się podoba ale na większe hektary hi hi hi a brzozy nawet nie tak bardzo śmiecą za to jak wyglądają hi hi hi dzieki za komplementy hi hi hi miło
Kondziowy Ogród :) 12:54, 10 paź 2013

Do góry
Jezusie....
te brzozy z dereniami to wymarzony obrazek dla mnie ma przyszłość....
....ale kto by mi te derenie posadził ?
a co najważniejsze ...kto by mi teren w moim lasku brzozowym pod te sadzenie przygotował ?
może to i niezły ten pomysł z niewolnikami...
ile tu inspiracji Kondziu u Ciebie !!!
MuSzko dziękuje
Jeden ogród – dwie osobowości 11:42, 10 paź 2013

Do góry
z samych dereni uważam że można stworzyć świetny ogród ozdobny cały rok jakby ktoś się uparł.

bo teraz są też derenie z ozdobnymi liśmi żółtymi, obrzeżonymi, przebarwiającymi się na jesieni na czerwono albo nie przebarwiającymi się no i oczywiście różne kolory pędów.

Do dereni można dodać wierzby z pokręconymi pędami, lub brzozy i masz zjawiskowy ogródek.
Jeden ogród – dwie osobowości 11:38, 10 paź 2013

Do góry
tak dereń świdwa czyli Cornus sanguinea odmiana 'Midwinter Fire' ma pomarańczowo żółte

http://oxfordpruningcompany.files.wordpress.com/2012/12/cornus-750-thompson-morgan.jpg

Cornus stolonifera lub sericea Flaviramea ma żółto zielone.

http://www.imageflora.com/images/cornus-sericea-flaviramea-yellow-young-stems-plants-in-pots-in-winter-128665.jpg

jest jeszcze dereń który ma prawie czarne pędy ciemno bordowe
Cornus alba 'Kesselringii'

http://www.rogerstreesandshrubs.com/MediaPath/6F6DF1FD0DA149BD8D7DE83B1C00F131.jpg

a tu różne derenie obok siebie i na końcu brzozy

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/11/06/article-1225771-07191497000005DC-82_634x361.jpg

Kondziowy Ogród :) 10:44, 10 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
a jeszcze może zrobię pod brzozami w tamtym roku

i w tym roku hi hi hi

Super Kondziu. Piękne.

Ja też uwielbiam brzozy, ale planowałam je połączyć z dereniami.

http://files.myopera.com/ErosmanTR/albums/5797782/Red%20Twig%20Dogwood%20and%20Aspen%20Trees,%20Klamath%20Basin,%20Oregon.jpg

tak jak tutaj

ale niestety mam za mało miejsca a mój M boi się trochę że brzozy będą śmiecić (i ma trochę racji) ale jak kiedyś uda mi się dokupić gdzieś większy kawał ziemi to zrobię takie coś

wstawiałam tą inspirację chyba do Kasi do leśnego ogrodu

A u Ciebie coraz piękniej i piękniej i coraz to nowe nowocześniejsze pomysły. Oby tak dalej chociaż powiem Ci, że i tak u Ciebie zawsze było super fajnie i kolorowo.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:57, 09 paź 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko, u mnie drzew prawie brak, a liscie i tak sa, od sasiadow wiec na nowej dzialce bede miala brzozy, juz sie nie moge doczekac, a co

pozdrawiam!

Dokupujesz działkę obok?
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:04, 09 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Jesień to nie jest moja ulubiona pora roku, chociaż jak jest tak ciepło jak dziś, to doceniam jej urok, tym bardziej, że mam brzozy, a one są wyjątkowo urodziwe jesienią.

Nie wiedziałam, że koty to to takie towarzyskie stworzenia, a do tego bardzo ciekawskie

Podpisuję się pod obydwoma stwierdzeniami

Jesień jest śliczna w słoneczny dzień w parku, w ogrodzie - widać jak odchodzi w zimę, tego nie lubię.
No i te spadające liście!

A co do kotów, to jak oglądam Wasze - Twoje i Agnieszki zdjęcia, to powoli zmieniam moje wyobrażenia o tych stworzeniach. Na plus oczywiście

Miłego wyplatania wianków brzozowych
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:03, 09 paź 2013

Do góry
Irenko, u mnie drzew prawie brak, a liscie i tak sa, od sasiadow wiec na nowej dzialce bede miala brzozy, juz sie nie moge doczekac, a co

pozdrawiam!
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:23, 08 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jak ładnie u Ciebie - kolorowo i jesiennie. Kociak śliczny i ..większy niż był. Pozdrawiam

Jesień to nie jest moja ulubiona pora roku, chociaż jak jest tak ciepło jak dziś, to doceniam jej urok, tym bardziej, że mam brzozy, a one są wyjątkowo urodziwe jesienią.

Nie wiedziałam, że koty to to takie towarzyskie stworzenia, a do tego bardzo ciekawskie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:05, 07 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Odnośnie podwyższania brzozy Pendula. Miejsce szczepienia na odpowiedniej wysokości powoduje, że brzoza zwisa w dół i nie ma szans żeby była wyższa, chyba że sama coś nieco do góry wypuści, Podwiązując jakieś piętra do patyka w górę, powodujemy, że ma ona nadzieję na bycie wyższą.

Dokładnie w taki sposób podnioslam moje brzozy i kiku-shidare
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:16, 07 paź 2013

Do góry
Gierczuś - kuszę, kuszę i to mocno.. nawet jakieś czary odprawiam z tej okazji i latam na łopacie Melduję, że zdrówko bez zmian.. no tylko uszy mam zatkane i jestem głucha .. szumi mi morze...

martaibartek - na obrazku wszytko jest ładne Ale dziękuję w imieniu obrazków

Ewa - kolejna komplemenciara Bałaganu nie pokazuję (z wyjątkiem wyrwy na froncie ) .. nawet nie fotografuję.. i potem sie denerwuję, że nie mam zdjęć do porównań

Małgosiu - ja nie kancikuję... bo to za pracochłonne i kiedyś liczyłam ile miałabym kancików gdyby nie kostka brukowa.. ale tak około pół kilometra.... a M jakby kosił te kanciki i musiał strać sie ich nie rozwalić, to obawiam sie, że nie byłoby żadnych rabat, bo by go trafiło.... zresztą jest powiedziane, żę mam tak sadzić ,aby niczego nie musiał omijać, bo skosi wszytko co wyłązi na trawnik.... dlatego przesadziłam liliowce spod brzozy.. i wiele innych też Ale chłopa rozumiem.. to wnerwiające gdy ma sie tyle godzin koszenia i dochodzi jeszcze zabawa z czymś co trzeba jakoś podnosić i sie pitolić.. Jeden dzień w tygodniu caluśki zajmuje koszenie....

Margerete - głos odnotowany A małą działka - mniej roboty....... to tak na pocieszenie.. czytaj wyżej..

Ula - zimowity liśćmi wnerwiają, ale jesień bez nich byłaby niepełną jesienią Mam je powtykane wszędzie

Mira - u mnie przymrozek większosć liści zważył, wiec mi teraz wszytko jedno.. ale u Ciebie przymrozku chyba nie było, wiec szkoda... ale dzielić możesz .. nic im nie będzie..

Agania - bomba to faktycznie jest.. bo ciągle coś rewolucjonizuję.... poprawiam.. i jak napisałam wyżej.. poprawiam i widzę, że znów robię po staremu Wniosek prosty.. ja się nie zmienię i muszę mieć ten mój busz A i tak najwięcej radości mi daje te latanie z łopatą

A teraz idę zrobić lekarstwo........
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:44, 07 paź 2013

Do góry
Agatko, oj mam, mam, za dużo Oczywiście 350m2 nie przeznaczę na warzywa tylko, będzie szklarnia, miejsce na ognisko, na brzozy z wrzosami i trawami... ale to w nieokreślonej przyszłości dopiero nie wiem czy nie przejdę się do gościa i nie "wynajmę" tego kawałka... ech.

Właśnie wsadziłam drożdżowe ciasto ze śliwkami i kruszonką do pieca, kruszonkę sypała i śliwki rozkładała Młoda 6 słoików kompotu - połówki brzoskwiń zalane cukrowym syropem się gotują

miłego wieczorku!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:18, 07 paź 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)

Marzenko możesz rozwinąć temat?
Jak to zrobić? od czego zacząć?

Odnośnie podwyższania brzozy Pendula. Miejsce szczepienia na odpowiedniej wysokości powoduje, że brzoza zwisa w dół i nie ma szans żeby była wyższa, chyba że sama coś nieco do góry wypuści, Podwiązując jakieś piętra do patyka w górę, powodujemy, że ma ona nadzieję na bycie wyższą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies