Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:32, 11 wrz 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Ach Ty spryciulo!a jak tam plazma? juz działa?jaki pierwsze filmik zapodasz?

kora brzozy w roli główniej ....
Blaski i cienie nowego życia 19:59, 11 wrz 2013

Do góry
O,właśnie.
I brzozy posadzisz.Będzie super.
Tylko czemu tych górek sobie nie usypiesz to nie wiem...
Ładnie takie wyglądają.
Blaski i cienie nowego życia 19:40, 11 wrz 2013

Do góry
Bożenko- cieszę się ogromnie że Wam się podoba,
to jednak zasługa mojego eMa
na kompost rzeczywiście będę wrzucać wszystko

Basiu- hortensje będę mieć w innych lepszych częściach mojej działki, a kompostownik chcę schować odrobinę....może w przyszłości brzozy będą go przysłaniać ...bo taki mam plan....pamiętasz jak sugerowałaś usypać górki na brzozowy zagajnik. Górek nie będzie ale brzózki napewno.
Może niedoskonały ale..... 14:04, 11 wrz 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Niesamowite róże, piękny ognik!
Pozdrowienia poranne zostawiam

Joasiu , po takim powitaniu musiałam iść do ogrodu i coś porobić

Posadziłam ostatnie róże które miałam od roku w donicach,przesadziłam choinę kanadyjską Jeddelloh,przesadziłam dwie róże, jedną wykopałam i dałam do donicy żeby się zreanimowała posadziłam resztę wrzosów i teraz już nic nie będę kopać, sadzić,przesadzać.
Podobno praca w ogrodzie daje szczęście i radość .Wymyślił to kto kto nie kopał w gruzie,złomie itd....
Wszystko nasi poprzednicy zakopywali

Jesieni poza spadającymi listkami jesiona i brzozy nie widać.Różom chyba służą chłodne noce i poranki
marcinki jeszcze czekają
Nostalgia- to ta co wykopałam i dałam do donicy.Kto wie może to ostatnie zdjęcie w jej życiu

temat wrzosów uważam za zamknięty w tym sezonie

Tobi ciągle poluje tu pod swoją sosenką chyba żabkę wypatrzył

wielkość odpowiednia dla maluszka
Brzoza papierowa - Betula papyrifera 23:22, 10 wrz 2013

Do góry
Takie same wymagania, ja nie sadziłam takiej brzozy, ale na pewno warto, kora bardzo interesująca.
Brzoza papierowa - Betula papyrifera 21:55, 10 wrz 2013

Do góry
Witam potrzebuję informacji na temat brzozy papierowej czy ma takie same wymagania glebowe i zastosowanie w ogrodzie jak inne brzozy?Czy ktoś może posiada taka brzozę?
Brzoza - Betula 21:53, 10 wrz 2013

Do góry
Witam czy ktos posiada może brzozę papierową?Czy taka brzoza ma takie same wymagania glebowe jak inne brzozy?
Funkie - Hosta 10:38, 07 wrz 2013

Do góry
Wiele host toleruje słońce pod warunkiem, że rosną w zasobnej, żyznej ziemi i mają zapewnioną odpowiednią wilgotność podłoża.
W przeciwnym razie hosty będą się męczyły, kurczyły, liście zrobią się karłowate.
Brzozy znane są z tego, że mocno osuszają podłoże, w którym rosną więc sadzenie pod nimi host to trudne wyzwanie.
U mnie na słońcu rośnie Fire and Ice, Kiwi Full Monty, Revolution, Dance With Me, Dragon Warrior, Autumn Frost, June Fever, Gold Standard, Tokudama Flavocircinalis, Vulcan, Color Festival i wiele innych.
Trudniej byłoby mi wymienić te rosnące w cieniu
Moje hosty rosną w cięższej, nawiezionej glebie i rabaty są zaopatrzone w system automatycznego nawodnienia.
Pod koniec lata sporo liści jest poparzonych od słońca ale cały sezon cieszą oczy

VULCAN

WARWICK COMET

Cała rabata z hostami ma wystawę słoneczną.

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:19, 06 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)

układają się jeden pan dzisiaj spawał , jeden układał kamienie , kolejni zaś lali wylewkę pod kolejne miejsce .... jutro szaleństwa cd .....

jeszcze jutro dojedzie pan w sprawie kostki ..... będę układała w miejscu gdzie był przechowalnik na brzozy i czeka mnie jeszcze naprawa tu i ówdzie ....

u mnie szerokość gabionu to 30cm .... jeśli chcesz to mogę zbliżenie temu zrobić .... jak dla mnie jest wystarczająca ......

no .... dylematy są i zawsze będą

Zapamiętać...zapamietać 30cm!!
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 08:49, 06 wrz 2013

Do góry
Przyszłam sie przywitać , pospacerowałam z ogromną przyjmnością Jest pięknie , a najbardziej mnie urzekaja te brzozy które kocham calym sercem no i nie mam miejsca na nie
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:54, 05 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A ja już zaczynam się bojać tu zaglądać,tyle tych szczęk
Sylwia jak gabiony?
...moje dzisiaj żon wyszczuplił troszkę,jednak za szerokie mi się wydawały,mam nadzieję,że nie będę żałowała swojej decyzji...ech!...te dylematy

układają się jeden pan dzisiaj spawał , jeden układał kamienie , kolejni zaś lali wylewkę pod kolejne miejsce .... jutro szaleństwa cd .....

jeszcze jutro dojedzie pan w sprawie kostki ..... będę układała w miejscu gdzie był przechowalnik na brzozy i czeka mnie jeszcze naprawa tu i ówdzie ....

u mnie szerokość gabionu to 30cm .... jeśli chcesz to mogę zbliżenie temu zrobić .... jak dla mnie jest wystarczająca ......

no .... dylematy są i zawsze będą
Ogród Dominiki 22:33, 04 wrz 2013

Do góry
Bukla napisał(a)
Domi mam pytanko odnośnie Twojej brzozy 'Youngii' - na jakiej wysokości jest szczepiona i czy ją przycinasz?

2 metry. Przycinam ją od niedawna i to cięcie bardzo jej służy.
Ogród z lustrem 08:52, 04 wrz 2013

Do góry
Nulka napisał(a)
jeśli można wiedzieć - gdzie kupiłaś brzozy?
zastanawiam się czy daleko ode mnie - bo w mojej okolicy ciężko z dobrym materiałem

Centrum Ogrodnicze
ROL-PEST koło Bydgoszczy. Zostało jeszcze kilka sztuk. Były jeszcze większych rozmiarów o bardzo ładnie wybarwionej białej korze, ze szkółki "Kurowscy"
Ogród Dominiki 20:50, 03 wrz 2013

Do góry
Domi mam pytanko odnośnie Twojej brzozy 'Youngii' - na jakiej wysokości jest szczepiona i czy ją przycinasz?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:42, 03 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Te róże powyżej zamieszczone są obłędne ...... podziwiam Twoje ogrodowe zabiegi na okrągło ......ciekawa jestem co jeszcze wymyślisz

Sylwia na razie muszę skończyć rabatę przy tarasie. Pod koniec września wkopię kulki pod brzozy i finito na ten rok. Wiosną planuję rabatę za płotem a reszta zmian będzie koncypowana zimą
Początki w Kruklandii 16:15, 03 wrz 2013

Do góry
No i takie tam ode mnie

Ambrowca muszę podgolić od dołu, bo wygląda jak krzak porzeczki Ale kolorki ma fajowe

Rozplenice NN chyba źle posadziłam, bo przed rozchodnikami. Rozchodniki małe a rozplenice porosły...a jeszcze nie kwitną!

W kąciku z ławeczką .... brzozy podwoiły wysokość i czekają na kijaszki.

Ogród z lustrem 13:47, 03 wrz 2013

Do góry
jeśli można wiedzieć - gdzie kupiłaś brzozy?
zastanawiam się czy daleko ode mnie - bo w mojej okolicy ciężko z dobrym materiałem
Ogród z lustrem 13:13, 03 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W Magnolii był taras z tego ogrodu niedawno.
Odległości? nie wiem 1,5 - 2 metry a nawet chyba bliżej. A od płotu? nawet przy samym płocie. Brzozy mają to do siebie, że mogą być w grupach blisko siebie też.

Dziękuję serdecznie. Brzozy 'Doorenbos' zasadzone. Udało mi się dostac takie po ponad 3m w dobrej cenie (76zł!).Niedługo wrzucę zdjęcia w swoim wątku. Pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:39, 02 wrz 2013

Do góry
Sylwia, WOW! Zakątek brzozowy cudny! Powiem szczerze, że akurat brzozy to coś na co też zachorowałam. Teraz czekamy na lustro! Nie mogę się doczekać efektu końcowego.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:55, 02 wrz 2013

Do góry
ojej jest !!! i te brzozy, rozchodniki i rozplenice - nie mogę się doczekać efektu końcowego , będzie pięknie już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies