Byly tez, swiecznice...Kiedys kupilam jedna na targach ogrodniczych w Ulm i...Nic. Nie wyszla, chociaz przygotowalam jej odpowiednie podloze...
Piekne sa...
No masz ci los
Nicol, zajrzyj tutaj https://www.lindau2021.de/
Bylam w ostatnia niedziele w Lindau, morsowalismy ze znajomymi w jeziorze Bodenskim; widac juz od dluzszego czasu, ze przygotowuja wyspe do tego wydarzenia. Oby...Bo to juz za pare miesiecy...
Nicol, napewno moge Ci polecic i Lindau i dalie i okolice i cale jezioro Bodenskie. To miejsce to masa wrazen, pieknych miejsc, widokow i...Moglabym tak bez konca. Dodam jeszcze po cichutku wyspe kwiatowa Mainau...
Gosia, dziekuje, postaram sie zapamietac Ladna jest, fakt, od momentu kupienia, do dnia dzisiejszego, zachwycam sie jej wygladem i tymi ,,talarkami,, tanczacymi na wietrze...Pieknie sie wybarwia i przyciaga oko Najpierw ja wypatrzylam, raczej mala kepke u ogrodnika, pozniej pojechalam do drugiego i...Znalazlam ja na polu pokazowym O prosze
Calkiem ladna kepaCiesze sie ze ja kupilam, i wiesz, jakos intuicyjne posadzilam ja pomiedzy inne, troche mniejsze trawy, bedzie miala podporke
Chwilę mnie nie było, bo sezon ogródkowy nieubłaganie się kończy (dziś a raczej wczoraj u nas prószył śnieg), ogród zrobił się jakiś smutny, pogoda też nie rozpieszcza....ale ja nie tracę ani humoru ani energii po głowę moją zaprząta malutki kwiatuszek, który rozpromienia moje myśli....
Rench
Jak narazie nie widze zeby sie rozsiewala. Posadzilam ja w 2019 roku, jakies 30 sztuk i jedyne miejsce, gdzie zauwazylam, to...Oczko wodne Ucieszylam sie tym, fajnie to wyglada
Gdzies musialo sie nasionko, a raczej dwa( jedna jasniejsza odmiana i wlasnie ta ciemna) wepchnac pomiedzy inne rosliny, i wyrosly calkiem przyzwoite trawy. Ciekawa jestem, czy przezyja zime...Jezeli tak, to posadze kilka sztuk w oczku, zakryje w ten sposob byle jaki brzeg
Tak sie przyczaila w wodzie
Natomiast z oczka, do wiaderka z piaskiem i woda, stojacego w calkiem innym kacie ogrodu, przeprowadzila sie ta trawa...Ot, takie tam bawarskie przeprowadzki