Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:34, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:33, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Nati .Wiesz ja już przeszłam przez wiele doświadczeń i wiem że teraz trzeba sadzić takie drzewa żeby po nich nie sprzątać . Miałam wsztstkie liściaste porosły duże śmieciły i roboty huk.Dzisiaj sadż tuje i iglaste nie ma przy nich dużo pracy ..Jak lubisz porzadek to nie liściaste .Pozdrówka .

no wlaśnie i co teraz robić już się nastawiłam na brzozy ale wiem że będzie mnie denerwował ten syf, a iglaki jakie żeby miały korone na górze do zacienienia a na dole gołe bo nie mam miejsca na choinki itp. chce gł. tu posadzić po prawej stronie drzewo do zacienienia bo jest od tej strony słońce pod ściana rząd tuji żeby było zielono a nie ściana i kulki zbukszpanu trawe jasną do rozjaśnienia i jakąś funkie i żurawki albo frosted curls na obwódki i na pniu bukszpan dlatego musi być trochę cienia to jco polecasz jakiś iglak chyba nie ma takich a modrzew? to wszystko chyba za duże będzie.
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:26, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Drzewa na pewno się rozrosną, nawet kolumnowe mają najmniej ok. 3 m średnicy.

dziękuję ci chyba najbardziej mi pomogłaś z tymi drzewami chociaż się boję bo mam mało miejsca ale drzewa dają urok i chyba wezmę brzozy a jak jest najlepsza taka w miarę wąska i nie za wysoka np. max 4m, nie wiem nawet czy to dużo bo chcę też na działce ze skalniakiem posadzić 2 brzozy ale boję się że będą strasznie zaśmiecać , a ty masz je u sibie? napisz które odmiany są najlepsze takie włąśnie kolumnowe i trochę szerokie
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:25, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

dziękuję ci chyba najbardziej mi pomogłaś z tymi drzewami chociaż się boję bo mam mało miejsca ale drzewa dają urok i chyba wezmę brzozy a jak jest najlepsza taka w miarę wąska i nie za wysoka np. max 4m, nie wiem nawet czy to dużo bo chcę też na działce ze skalniakiem posadzić 2 brzozy ale boję się że będą strasznie zaśmiecać , a ty masz je u sibie? napisz które odmiany są najlepsze takie włąśnie kolumnowe i trochę szerokie
Starorzecze na górce 11:08, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:07, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:03, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:02, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:21, 03 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko

To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania

Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:19, 03 sie 2013

Do góry
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:25, 02 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenka jakie masz brzozy? Jesteś z nich zadowolona?

Miałam mieć 4 doorenbos long trunk a mam dwie takie i dwie pospolite
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:16, 02 sie 2013

Do góry
Marzenka jakie masz brzozy? Jesteś z nich zadowolona?
Ogrodowe love story 00:30, 02 sie 2013

Do góry
i w tym roku mój M tak zadbał o trawę, że jeszcze nigdy taka piękna nie była
na zdjęciach widać podstrzyżyny brzozy
przed

i po - troszeczkę mi się nożyce omsknęły, bo podcinałam od dołu i nie widziałam ile tnę
jak zobaczyłam efekt i gałązki się podniosły jak je skróciłam... pani Grzybek

zielony dywan w zachodzącym słońcu

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:45, 31 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Sylwia, brak mi słów, jak u Ciebie wszystko jest zgrane. Po prostu cudnie.

Brzozy zazdraszczam, bardzo lubię ich bielutką korę

Uwielbiam , przysiąść na huśtawce i się na nie pogapić .....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:39, 31 lip 2013

Do góry
Sylwia, brak mi słów, jak u Ciebie wszystko jest zgrane. Po prostu cudnie.

Brzozy zazdraszczam, bardzo lubię ich bielutką korę
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:34, 31 lip 2013

Do góry
Olasta napisał(a)
Brzozy pięknę, a rabata frontowa przecudna , na prawde.
Piękne miejsce stworzyłaś, było pięknie już w pierwszej części, a teraz, cudnie.

Dziękuję Olu cieszą mnie Twoje słowa pozdrawiam
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 22:19, 31 lip 2013

Do góry
Co mi się jeszcze rzuciło w oczy....... oj czasu było za mało Bo oglądać czy gadać..... oj, oj, wskazówki zegara ktoś posuwał do przodu jak gooopi.
Kałuża w wydaniu Alinkowym...

Wgłębnik... i te brzozy...

Rabaty bez pustki... obfite... oj takie lubię

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:12, 31 lip 2013

Do góry
Brzozy pięknę, a rabata frontowa przecudna , na prawde.
Piękne miejsce stworzyłaś, było pięknie już w pierwszej części, a teraz, cudnie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:52, 31 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
O rany boskie jak pieknie.... Sylwia, Ty masz jak w raju.... Nie powiem, altana i brzozy ladne, ale ten Twoj ogrod to jest po prostu boski. Narobilas sie jak sto piecdziesiat, ale efekt spektakularny... O mamo...

mam nadzieję , że jak posprzątam ten cały bałaganik ziemny i założę trawnik i położę deski na taras letni i altanę i zawieszę firanki w altanie i powieszę tam hamak to będę mieć jak w swoim raju Już mi się nie chce z niego nigdzie a jak będzie skończone to aż się boję dzięki Bociek

aaaa i jak i woda z gabionu poleci szumnie no to nigdzie się nie ruszam Wy będziecie ku mnie przybywać
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:41, 31 lip 2013

Do góry
O rany boskie jak pieknie.... Sylwia, Ty masz jak w raju.... Nie powiem, altana i brzozy ladne, ale ten Twoj ogrod to jest po prostu boski. Narobilas sie jak sto piecdziesiat, ale efekt spektakularny... O mamo...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies