Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:16, 07 paź 2013

Gierczuś - kuszę, kuszę i to mocno.. nawet jakieś czary odprawiam z tej okazji i latam na łopacie Melduję, że zdrówko bez zmian.. no tylko uszy mam zatkane i jestem głucha .. szumi mi morze...

martaibartek - na obrazku wszytko jest ładne Ale dziękuję w imieniu obrazków

Ewa - kolejna komplemenciara Bałaganu nie pokazuję (z wyjątkiem wyrwy na froncie ) .. nawet nie fotografuję.. i potem sie denerwuję, że nie mam zdjęć do porównań

Małgosiu - ja nie kancikuję... bo to za pracochłonne i kiedyś liczyłam ile miałabym kancików gdyby nie kostka brukowa.. ale tak około pół kilometra.... a M jakby kosił te kanciki i musiał strać sie ich nie rozwalić, to obawiam sie, że nie byłoby żadnych rabat, bo by go trafiło.... zresztą jest powiedziane, żę mam tak sadzić ,aby niczego nie musiał omijać, bo skosi wszytko co wyłązi na trawnik.... dlatego przesadziłam liliowce spod brzozy.. i wiele innych też Ale chłopa rozumiem.. to wnerwiające gdy ma sie tyle godzin koszenia i dochodzi jeszcze zabawa z czymś co trzeba jakoś podnosić i sie pitolić.. Jeden dzień w tygodniu caluśki zajmuje koszenie....

Margerete - głos odnotowany A małą działka - mniej roboty....... to tak na pocieszenie.. czytaj wyżej..

Ula - zimowity liśćmi wnerwiają, ale jesień bez nich byłaby niepełną jesienią Mam je powtykane wszędzie

Mira - u mnie przymrozek większosć liści zważył, wiec mi teraz wszytko jedno.. ale u Ciebie przymrozku chyba nie było, wiec szkoda... ale dzielić możesz .. nic im nie będzie..

Agania - bomba to faktycznie jest.. bo ciągle coś rewolucjonizuję.... poprawiam.. i jak napisałam wyżej.. poprawiam i widzę, że znów robię po staremu Wniosek prosty.. ja się nie zmienię i muszę mieć ten mój busz A i tak najwięcej radości mi daje te latanie z łopatą

A teraz idę zrobić lekarstwo........
Pszczelarnia 20:32, 07 paź 2013

Anek, czytałam o tym, że wyrzuciłaś i nie skojarzyłam. Chcem. Chaber żółty - Ania, Ty masz rośliny do których ja dopiero metodą wczytywana się i oglądania kilkanaście razy tych samych zdjęć, dochodzę. Nadaj za pobraniem do Ta. A lekarstwo Ci prześlę - domowe.
Zdjęć nie usuwaj. Przywłaszczam sobie.
Borbetka 20:53, 07 paź 2013

Czytam, ale już na oczy nie widzę. Dzisiaj harówę miałam w pracy. Pa.
Kindzia 20:59, 07 paź 2013

Morze Ci szumi... Podoba mi się

Przytulam do piersi w chorobie, ale klapsiora dostaniesz, że po polu latasz...z nosa Ci na grządki nie kapie???
grembosia 21:03, 07 paź 2013

Oj, szalona ogrodniczko
Jesień pięknie się u Ciebie rozszalała, widok na kałużę bardzo mnie zachwycił.
Szklarnia, fajna rzecz, ale w tym miejscu rzeczywiście "psuła" krajobraz.
malgorzata_s... 21:04, 07 paź 2013

O mamuńciu koszenie cały dzień? Mój kosi się godzinkę a co się nasłucham że jeszcze tu się źle jadzie i tam i zrób coś bo nie bede tam kosił i nożyczkami se bedziesz strzygła itd....gderają i syn i ojciec. Twojego by nie przeżyli albo traktor by zamówili
Madzenka 21:09, 07 paź 2013

Aniu cieszę się , że werwa wrócila dalej czekam na rabatę Danusiową i glosuję za wywaleniem barierki.....ale kiedyś.....
Magda70 21:23, 07 paź 2013

Ta...poczekam na fotki. I jak ty masz wyzdrowieć...jak?? Szalejesz po ogrodzie i pewnie jeszcze bez kurteczki?? Świetnie...
mira 21:55, 07 paź 2013

Ania znalazłam przepis na zadowolenie z ogrodu jak będziesz musiała wyjechać na 3 dni i nie widzieć widoku a jakim myślisz stale to po powrocie uznasz że wracasz do raju

a w kwestii porządkowania kolorami - kiedyś jak doszłam że ogród ma kolory zaczęłam porządkowanie kolorami -i udawałam konsekwencję - z tego pozostały nazwy rabat bo u mnie jest i żółta, niebieska i biała - ale w tym roku doszłam do wniosku że muszą być kontrasty bo tak jest mdło - ale uporządkowanie kolorami dało mi sporo zadowolenia kiedyś
Agania 21:56, 07 paź 2013

Aniu, ja też lekarstwo własnie biorę, trafia mnie, bo pogoda słoneczkowa ma być w tym tygodniu, ja też do łopaty przywiązana jestem