Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:48, 01 kwi 2013

Do góry
O! Ewa! Dawno Cię nie było. Dziękuję.

A wiecie jak ten pomysł się zrodził? Normalnie wizję miałam, hi hi. Miałam odłożyć sobie kilka skorupek, żeby posiać w nich rzeżuchę i na wianuszek z brzozy nakleić. Robiłam naleśniki, umyłam skorupki i odłożyłam koło zlewu. Na drugi dzień znów do czegoś jajka użyłam i stwierdziłam, że ładniej się rozbiły i głębsze skorupki lepsze będą. Znowu odłożyłam. Po kilku dniach miałam taki obrazek przy zlewie w kuchni

Jakoś tak spodobały mi się te skorupki i już zbierałam do świąt. A pomysł przyszedł za dzień lub dwa. Nie powiem, że mi się nie podoba, ale od razu do designerów...
Widok z okna się w świata widzenie przemienił 00:57, 29 mar 2013

Do góry
prawa strona domu:
wzdłuż lewego krawężnika podjazdu do garażu wiśnia ozdobna :

i dwie kule jodły koreańskiej /widok z okna na podjazd/,a pod nimi płożą się irgi:

wzdłuż prawego krawężnika podjazdu do garażu:
kojec dla piesków obsadzony cyprysami przeznaczonymi do cięcia w prostokąt /dają cień/ i tawuły i jarzębina pendula

wzdłuż prawej strony domu , lużna ścieżka /docelowo, gdy PGNiG doprowadzi gaz, będzie ułożona z granitu, wzdłuż hosty po lewej a po prawej szpaler różnych gatunków dereni a pod nimi różne skalniakowe, barwinek biały:

dalej 3 bardzo juz wysokie brzozy-śmieciuchy i jałowce, świerk szczepiony:

dalej widok na tyły ogrodu:

a z prawej strony, wzdłuż brabantów 3 limelight i miejsce na rodedendrony
a na końcu prawej strony działki, przed domkiem ogrodniczym niebieska rabata: irysy, biały lilak jako soliter Ivory Silk, niezapominajki, dzwonki:

Widok z okna się w świata widzenie przemienił 22:25, 28 mar 2013

Do góry
jakość fotek niestety komórkowa , z lenistwa i oczywistego posiadania pod ręką jedynie komórki.
umieszczam zdjęcia od prawej strony dzialki,

Północ:

poddasze

[img

Zachód: /widoki na tył ogrodu, zdjęcia starsze, w trakcie zakładania/:
taki mamy widok z wanny, na pierwszym planie rabata do zmiany, obsadzona obecnie niskim murkiem z thuji aby nieco oslonić miejsce do wypoczynku gdyż sąsiaduje bezposrednio z tarasem z drewna /aktualnie w budowie jest a raczej w planach, śnieg nadal zalega niestety/, wiąz camperdownii, prowadzony jako parasolowate zadaszenie tarasu, żurawkami /3 gatunki/, trawami. i podsypana docelowo gresem, zaisnpirowana jednak ogrodem Danusi, zamierzam /za zgodą/ thuje wymienić na cisy, pododosadzać kule bukszpanów różnej wielkości,i rozjasnić trawami.

gabinet /podobny widok, gdyz sąsiaduje ścianą z łazienką, w miejscu tej łąki przed rabatą będziemy w tym sezonie montowac taras z desek, wyjście na niego jest i z gabinetu i z łazienki/:

na dalszym planie młode jeszcze limelighty na tle brabantów :

drugie okno gabinetu z widokiem na taras i południe /świerk hoopsi, wrzosy, śliwa Nigra na pniu/

salon:

i widok na brzozy i szpaler pęcherznic, na pierwszym planie rabata do zmiany /obecnie dereń, jalowce płożace, azalia, niewielki świerk kłujący na pniu/:

Południe: ,

i okno z jadalni:

Ogród niby nowoczesny ale... 21:01, 28 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
O jeżuniu - jak to dobrze wiedzieć, że nie trzeba umierać, żeby trafić do raju

A to:

będę zgapiać! Donice już mam takie - tylko białe, a gałęzie wytrzasnę - w końcu prawie w lesie mieszkam

Sebcio-ja też będę zgapiać. Też mam te donice,hehehehe a gałęzi takich w tym roku juz po lesie szukałąm i dooppa. ale będę miała na uwadze bo mi się marzą z brzozy taki właśnie guby konar. Wykorzystac mozna na różne okazje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 25 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A takie cuś sobie dzisiaj zrobiłem - ciekawe czy te brzozy puszczą młode listki jeśli będą w cieple? Sprawdzę Tak czy inaczej na pewno powędrują te badyle przed wejście do domu

Aha - i polecam na dekoracje do domu takie zajączki z serwetek - jak mi się udało za pierwszym razem to uwierzcie mi - na prawdę łatwo je zrobić

Bardzo mi się takie cuś podoba. Pozdrawiam Sebek przedświątecznie.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:57, 24 mar 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Dziewczyny!! Jestem, doleciałam bez problemów... pilot brzozy ominął
pogoda psikusa nie sprawiła

W Holandii pogoda taka sobie...0 stopni słońca brak...wieje wiatr...

Do ogrodu w Appeltern palnuję skoczyć w środę
Zaraz lecimy na spacer...więc fotki jakieś będą

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za "wsparcie"

Madziu jestem z Ciebie dumna Odpowiednio przygotowana do wojaży po Holandii. Wi-fi jest, sprzęcik gotowy jest, tęsknota do sióst ogrodowiskowych jest Kofam i buziam
Ogród niby nowoczesny ale... 10:24, 24 mar 2013

Do góry
Dziewczyny!! Jestem, doleciałam bez problemów... pilot brzozy ominął
pogoda psikusa nie sprawiła

W Holandii pogoda taka sobie...0 stopni słońca brak...wieje wiatr...

Do ogrodu w Appeltern palnuję skoczyć w środę
Zaraz lecimy na spacer...więc fotki jakieś będą

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za "wsparcie"
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:49, 23 mar 2013

Do góry
Aaale cudne zakupy - ja dziś tylko jeszcze 3 doniczki narcyzów dokupiłem i tyle - a u Ciebie jak zwykle szaleństwo zakupowe

Z mandżurską chyba wiem o co Ci chodzi - u mnie pisanki wiszą na gałązkach brzozy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:28, 23 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A takie cuś sobie dzisiaj zrobiłem - ciekawe czy te brzozy puszczą młode listki jeśli będą w cieple? Sprawdzę Tak czy inaczej na pewno powędrują te badyle przed wejście do domu

Aha - i polecam na dekoracje do domu takie zajączki z serwetek - jak mi się udało za pierwszym razem to uwierzcie mi - na prawdę łatwo je zrobić

Ale fajowo wygladają te gałązki! Super pomysł. Można kopiować?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:21, 23 mar 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebuś uroczo
Ogród niby nowoczesny ale... 06:53, 23 mar 2013

Do góry
Madziu tyle lądowań co startów, brzozy omijaj.... Pogda psikusów nie srawi i odlecisz , a tak sie bałaś

Czekamy na nowy piękny tulipankowy avatarek i życzę wiosennego pobytu u przyjaciółki.
Melduję źe pogoda jak żyleta, na słońcu można byłoby się opalać gdyby nie te -10...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:17, 22 mar 2013

Do góry

Biało-Fiolet 11:39, 22 mar 2013

Do góry
Zrobiłam zdjęcie mojego lasku przed oknami, brzozy całkiem położone. Gdy wrócę z pracy spróbuję wgrać.
Nasz przydomowy ogródek 08:05, 22 mar 2013

Do góry
Ja rano zastałam u siebie jakieś 30 cm. I tylko się cieszyłam że wysokich drzew u siebie nie mam. W lasku obok trzymetrowe brzozy do ziemi się pochyliły, pod ciężarem śniegu.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:21, 20 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zamieszczam aktualny wierszyk na zakończenie zimy, mojego ulubionego poety z Wilna

Jan Rozanowski

Jakiż czort nam klimat rozmaziukał
że popadłszy my w arktyczna strefa?
Ni skończywszyś zima na Kaziuka
i ni chce sie kańczać na Józefa.

Biesi lod, a śnieg mazoli oczy
nadojadszy już zimowa białość
Do sonsiada Ziuńki chciał podskoczyć,
toż do jego chaty ślad zawiało!

Ni widziawszy ja "Józefów" takich,
bendzie co na starość wspomnieć chociaż.
Ni poleco musi do nas szpaki
i odwoła rejs na Litwa bocian.

Toż ni znajdzie przyleciawszy żabki
ten szlachetny, ale głodny ptak.
Już gadajo po kryjomu babki,
że nadchodzi wieczna mierzłata.

Sok ni idzie (ja sprawdzawszy) z brzozy
kupił zatem na Józiuka winka.
Jeśli bendo dalej takie mrozy,
na Wielkanoc pójda po choinka.

Oby się nie sprawdziło, Janie!

musiałam zacytować, bomba i oczywiście oby się nie sprawdziło!!
Haniu, miłego dnia i wielu gości skrzydlatych i tych nieskrzydlatych
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:06, 20 mar 2013

Do góry
ell napisał(a)
Gabisiu przeczytałam całość, bo dawno mnie nie było. Brzozy - super, murek - fajowy, wisienki - rewelacja, Afryka i Toskania - bajka, a spotkania zazdroszczę .
Będę podglądała.

Eluniu podglądaj

Do sklepu już zglądałam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 07:36, 20 mar 2013

Do góry
Gabisiu przeczytałam całość, bo dawno mnie nie było. Brzozy - super, murek - fajowy, wisienki - rewelacja, Afryka i Toskania - bajka, a spotkania zazdroszczę .
Będę podglądała.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:31, 19 mar 2013

Do góry
Zamieszczam aktualny wierszyk na zakończenie zimy, mojego ulubionego poety z Wilna

Jan Rozanowski

Jakiż czort nam klimat rozmaziukał
że popadłszy my w arktyczna strefa?
Ni skończywszyś zima na Kaziuka
i ni chce sie kańczać na Józefa.

Biesi lod, a śnieg mazoli oczy
nadojadszy już zimowa białość
Do sonsiada Ziuńki chciał podskoczyć,
toż do jego chaty ślad zawiało!

Ni widziawszy ja "Józefów" takich,
bendzie co na starość wspomnieć chociaż.
Ni poleco musi do nas szpaki
i odwoła rejs na Litwa bocian.

Toż ni znajdzie przyleciawszy żabki
ten szlachetny, ale głodny ptak.
Już gadajo po kryjomu babki,
że nadchodzi wieczna mierzłata.

Sok ni idzie (ja sprawdzawszy) z brzozy
kupił zatem na Józiuka winka.
Jeśli bendo dalej takie mrozy,
na Wielkanoc pójda po choinka.

Oby się nie sprawdziło, Janie!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:11, 19 mar 2013

Do góry
Przyszłam znów popatrzec na krokusy i brzozy, jak ja do tego tęsknie.Pozdrówka.
Enkiant - Enkianthus 11:27, 18 mar 2013

Do góry
Jeżeli chodzi o moje egzemlarze to mam je już kilkanaście lat, ten co rośnie w bardziej nasłonecznionym miejscu zakwitł po 8 latach mając prawie 2mwys, tern drugi rośnie w basrdziej osłoniętym miejscu i jeszcze nie kwitł mimo,że ma ok 20 lat. Jednak co słońce to słonńce.
Na mojej działce rośnie starodrzew dęby, brzozy i sosny, stuletnie lipy w ogrodzeniu i światła tu za dużo nie ma, ale różanecznikom to nie przeszkadza, zapraszam na http://www.zygmor.republika.pl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies