Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:01, 03 mar 2018

Do góry
Małgosiu ale śniegu macie no i mróz duży u was. U nas też mrozi ok 16 na minusie śniegu bardzo mało.
Spaceruje z córką po tych spacerach jestem tak zamordowana że ledwo się poruszam, ale robię to dla jej zdrowia.
Pozdrawiam.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 23:50, 02 mar 2018

Do góry
A ja nie wysiałam jeszcze gdyż w zeszłym roku siałam wcześniej do dobrej ziemi i za bardzo wyrosla wcześnie kwitla. Moja jeszcze się chlodzi w lodówce.
W styczniu jak było ciepło wytrzepalam nasiona że zeszłorocznych bezpośrednio na glebę powinna wiosna zakielkowac.
Ptasi gaj 23:45, 02 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Jak kiedyś pisałam na priv spaceruje codziennie. Ja ładnie to przyjemność, mróz też dla mnie nie straszny gorzej jak wieje a dzisiaj równo cięło po twarzy, ale smarujemy się tłusty kremem i idziemy ok 3 godz. Ponad 1/3 etatu chodzonego. Najgorzej jak pada deszcz masakra. Nie jest łatwo.
Jak widzę coś ciekawego to mam aparat i opstrykam. Nie zawsze kaczki i inne ptactwo można zobaczyć w takim stadzie.
Ela spacerujesz codziennie 3 godziny? Zazdroszczę Rozumiem, że to dla przyjemności i zdrowia?
No chyba, że obowiązki zawodowe?
Fotki ptaków cudne
Macham cieplutko pomimo mrozu
Japoński ogród Reni i Matiego 23:41, 02 mar 2018

Do góry
Reniu jak obcięły to ich sprawa. Zimą wróciła i mrozi bardzo. Jeżeli ściąć to jak jest już naprawdę ciepło koniec marca początek kwietnia a nie w lutym. W 2013 roku 7 kwietnia po świętach Wielkanocnych u nas było 30 cm śniegu miałam metrową zaspę do działki nie mogłam dojechać pług odgarniał drogę.
W 2017 w maju był mróz solidny. Więc nauczona ze przyroda płata figle już nie jestem taka skóra aby ciąć i odsłaniac rośliny.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:31, 02 mar 2018

Do góry
Renii napisał(a)
No właśnie zimozielona, ale inne osoby na forum też na wiosnę te zimozielone obcinają. Czy Ty też ścinasz?

Reniu zobaczę jaka będzie wiosna. Jak widzisz zima jest nas pełna gębą mróz szczypie i mrozi.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:53, 02 mar 2018

Do góry
Gardenarium
Danusiu cieszę się, że tak to odbieraszcmok

ElzbietaFranka
Werwa i chęć do ogrodu jest, do domowych prac niekoniecznie
Też zimnina, w nocy do -15, dzień -10, dziś -6, ale bez grama śniegu, rośliny wyglądają masakrycznie. trudno, trzeba wierzyć, że będzie ok. Za to jest pięknie, słonecznie, sucho i zdrowo
Kadzisz, kadzisz

Basilikum
U mnie też mrozi, ale jest już choć długi dzionek dzięki Izuś

MonikA
Były soczyste, teraz przez ten mróz, to jakby popiołem posypane pozdrawiam serdecznie

Ewa777
Właśnie z powodu dużego ogrodu, muszę dłużej robić; mur obecnie łysy, pomysły się klarują powoli;
chodzi o coś takiego, ale temat ogrodowy
mozaika ozdobna na murze

a mur obecnie tak
jeszcze korzenie-konary winobluszczów mi zostały do wykopania, jak mrozy odpuszczą

yolka
jeśli ma różowe okulary, to może nie zauważy Jolu

Juzia
cmok
pstryczki

Z ogródka na wsi 13:42, 02 mar 2018

Do góry

Robię to samo mało tego na noc zdejmuje z parapetu bo okna mi się poluzowały i trochę wieje za duży mróz aby je dokręcić.

Oj nalatać się trzeba z tymi doniczkami...ale efekty potem jakie będą
Z ogródka na wsi 13:42, 02 mar 2018

Do góry
A ja Posiałam stipe i już wzeszła ma ok 3 cm. Mam trzy tacki w jednej chyba zaśmiałam za głęboko i różnie schodzi daje jej szansę do poniedziałku poty okresie jak nie wejdzie zrobię dosiewke.
W sobotę będziemy podcinać sosny.
Pozdrawiam Radziu -14 teraz u nas rano bedzie ok 18.

U mnie dzisiaj dalej mrozi, ale słonko świeci i powietrze takie inne...marcowe Jak ubierze się czapkę itd. to jest znośnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:23, 02 mar 2018

Do góry

Jaki to świetny relaks uspakajacy dla dziecka nie siedzi przed komputerem.
Jakbyś mogła napisać gdzie koraliki kupowałaś i ta mała ramę do tkania.
Świetna rehabilitacja dla rąk palców dziecka.
Koraliki to jeszcze można z znaleźć gorzej z tą ramka.
Talent po mamie chłopak ma. Piękne te dekoracje.
Pozdrawiam..

Napisałam privka
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 23:11, 01 mar 2018

Do góry
admete napisał(a)

Jaki to świetny relaks uspakajacy dla dziecka nie siedzi przed komputerem.
Jakbyś mogła napisać gdzie koraliki kupowałaś i ta mała ramę do tkania.
Świetna rehabilitacja dla rąk palców dziecka.
Koraliki to jeszcze można z znaleźć gorzej z tą ramka.
Talent po mamie chłopak ma. Piękne te dekoracje.
Pozdrawiam..
Ptasi gaj 22:52, 01 mar 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Elu czy Ty już obcięłaś miskanty?. A masz u siebie carexy np Ice Dance albo Evergold? Pytam bo już nie pamiętam

Jakiegoś carexy mam, ale jaka to odmiana nie powiem bo dostałam od kogoś. Jest to zimozielona trawa.
Z ogródka na wsi 22:03, 01 mar 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Siewkom w domu trzeba zawsze dać maksymalnie słońca, biegam po domu i kursuję z doniczkami za przesuwającym się światłem, nigdy siewek niczym nie przykrywam, żeby ograniczyć promienie. Co innego, gdy po raz pierwszy wystawiam siewki na bezpośrednie działanie słońca.

Robię to samo mało tego na noc zdejmuje z parapetu bo okna mi się poluzowały i trochę wieje za duży mróz aby je dokręcić.
Z ogródka na wsi 21:58, 01 mar 2018

Do góry
A ja Posiałam stipe i już wzeszła ma ok 3 cm. Mam trzy tacki w jednej chyba zaśmiałam za głęboko i różnie schodzi daje jej szansę do poniedziałku poty okresie jak nie wejdzie zrobię dosiewke.
W sobotę będziemy podcinać sosny.
Pozdrawiam Radziu -14 teraz u nas rano bedzie ok 18.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:50, 01 mar 2018

Do góry
Każdy na początku tak błądzi. Najważniejsze uczyć się na cudzych błędach a nie na swoich i zbiegiem czasu ich popełniać mniej i będzie dobrze.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:48, 01 mar 2018

Do góry
Reniu na zimę nigdy nie scinam. Przytnę jak będzie ciepło pewnie pod koniec miesiąca lub w kwietniu to wszystko zależy od pogody. Trawy jak mają ciepłą glebę to dopiero ruszają więc jeszcze jest dużo czasu do cięcia.
Jak przestanie mrozie to zdejmij kołderkę, możesz rododendrina odkryć siatka cieniowka zobacz w internecie jak wygląda, chroni przed nadmiernym wiosennym słońcem jeżeli jest wystawiony na słońce.

Jak masz wątpliwości to pytaj zawsze odpowiem.
Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 18:06, 01 mar 2018

Do góry
Jola nie taki dzwonek. Wczesna wiosna a jeszcze zima jak cholera. Ma odpuścić więc jeszcze zdążysz. Ja w sobotę może obetniesz sosny jak mróz zelży. Dopóki jest zmarzniete to moge chodzić po działce i dziur nie nadrobię.
W części działki miałam bardzo mokro jak wiesz co chwilę lało i ziemia nasiankieta wody nie pobiera. Jak zacznie się odwilż to tam nie wejdę obcinam zbiorę w suche miejsce i później przepuszcza przez rozdrabniarke.

Tak myślisz? To dobrze, bo troche tego cięcia mam Jutro nie mogę, może też jak Ty trochę zacznę w sobotę.
Teraz tniesz sosny? Myślałam, że iglaste później .
Myslę, że ziemia tak szybko teraz nie puści bo nocami i tak mam być poniżej zera i to do końca marca Brrr

Dwa lata temu zakupy w szkółce robiłam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:52, 01 mar 2018

Do góry
Ocieplasz tylko na forum w pogodzie nic z tego nie wynika dalej zimno za murami.

Dzisiaj nie codzienny widok patrząc pod słońce widać ogniki. Nie ma chmur a z nieba spada drobny śnieg i iskrzy się w słońcu. Nie długo wychodzę więc okulary trzeba nołożyć bo można oslepnać. U nas ziemia przykryta ociupina śniegu więc jest fajnie.

Basiu Mimo wszystko cieszę się z takiej pogody, bo nie chlapie.

Pozdrawiam

pewnie Elu zima musi być zimą ...TeZ lubię taką pogodę
Ogród z wilkiem zamkn. 13:21, 01 mar 2018

Do góry
Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.

co ile je trzeba sadzić ? tak ze 3 szt bym chciała przy brzozach ....
muszę o nich poczytać
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:19, 01 mar 2018

Do góry
Ocieplasz tylko na forum w pogodzie nic z tego nie wynika dalej zimno za murami.

Dzisiaj nie codzienny widok patrząc pod słońce widać ogniki. Nie ma chmur a z nieba spada drobny śnieg i iskrzy się w słońcu. Nie długo wychodzę więc okulary trzeba nołożyć bo można oslepnać. U nas ziemia przykryta ociupina śniegu więc jest fajnie.

Basiu Mimo wszystko cieszę się z takiej pogody, bo nie chlapie.

Pozdrawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 11:07, 01 mar 2018

Do góry
Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies