Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 13:37, 21 lip 2020

Do góry
[quote
Wysiałam coś takiego pod szklarnią. Bardzo ładne, szkoda że nie wiem co to

[/img]

Kąkol
W Kruklandii 13:36, 21 lip 2020

Do góry
Jeżówkowo

Przedziwny Ogród 13:27, 21 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Agatko, cudownie wygląda Twój ogród. Bogactwo kwiatowe na każdej rabacie Śliczny wianek na płocie. Szkoda, że tak rzadko pokazujesz nam te śliczne widoki.

Dziękuję bardzo Ewuniu Rabaty zmieniają się z tygodnia na tydzień. Jedne kwiaty zawitają, a inne przekwitają. Większość róż już przycięłam,żeby odpoczęły. Niektóre z nich już wypuszczają nowe pąki. To samo jest z lliliami. Czekam na kwitnienie hortensji.
Pozdrawiam cieplutko

Zieleń, drewno i antracyt 13:20, 21 lip 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Czy ktoś się orientuje co z tego wyrośnie? Myślałam, że białe naparstnice, ale ich siewki na rabacie obok wyglądają trochę inaczej.

Może dziewanna, one też się sieją dość intensywnie Jak podrośnie to się okaże, dziewanny kwitną na żółto
Ania -Spełnione marzenie 12:49, 21 lip 2020

Do góry
z opiską

Sezon 2017 u Hanusi 12:47, 21 lip 2020

Do góry
Izabelko, właśnie wyłożyłam ostatnią porcję z patelni. Ty to masz czuja!

Anna i Ogród 12:41, 21 lip 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

Berberysa jeszcze nie ścięłam. eM boi się że jak spodoba mi się ta rabata bez tych czerwonych akcentów to postanowię całkiem go usunąć

Variegatusy posadzone są w odległości 50-70 cm od tuj. A miedzy sobą maja troszkę ponad 50 cm. Taką odległość wybrałam bo one nie rosną za szybko w przeciwieństwie do innych miskantów. Wręcz nawet baaardzo mały przyrost mają. Tyle wyczytałam w necie i dowiedziałam się od dziewczyn.
Poza tym mam jednego Variegatusa od 3 lat i widzę że to prawda. Ma minimalne przyrosty. Muszę zacząć podawać mu więcej odżywek.

Dlatego nie spodziewam się po tych nowoposadzonych jakiegoś szaleństwa przez najbliższe lata.

Ładna sadzonka, mój biedny w cieniu to tez nie rosnie najlepiej
Ogród pod lasem 12:39, 21 lip 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Iwona, no szkoda, że foty nie strzeliłam, u Szmita stoją na baczność, gęste, piękne. Nie wiem co oni im robią. Może to kwestia czasu, tamte kępy są bardzo duże...

Trzeba było zapytać co oni im robia
Ja u siebie nie widzę szans wiec wstawiłam stelarz, trochę widać
W cieniu uśmiechniętego anioła 12:39, 21 lip 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)

Lubisz? Fajnie na to się patrzy. W zimę bardziej się relacja zacieśnia, kiedy kot przychodzi się ogrzewać do siostrzycy.

Rzeczywiście zimową porą relacje się zacieśniają, chociaż u moich obserwuję dodatkowo rywalizację o najlepsze miejsce przy kominku
Ogród bez reguł 12:30, 21 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
[

Ja przyszłam zapytać o te kulki cudne - trudne w uprawie? Chodzę już dookoła nich z trzy lata i jeszcze nie nabyłam.
Jak one rosną? Bardzo wymagające? Szukam niebieskości pod brzozy i te kulki są bossskie.

Pięknie u Ciebie.
Ania -Spełnione marzenie 12:20, 21 lip 2020

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 12:12, 21 lip 2020

Do góry
Pokuśtykałam po ogrodzie i z radością odkryłam, że w końcu zakwitły i nie są pomylone Leslie Woodrieff Szkoda, że na razie są takie nieśmiałe i kwiaty muszę oglądać od spodu

Na tą panią też się nie mogę napatrzeć

Pod szklarnią będę miała takie kosmosy i prawie patriotyczne nasturcje

Czy ktoś się orientuje co z tego wyrośnie? Myślałam, że białe naparstnice, ale ich siewki na rabacie obok wyglądają trochę inaczej.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:54, 21 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Z checia posiedzialabym u ciebie i podelektowala sie tymi zapachami
Mój ogród pachnie cały sezon, bo ja zwracam uwagę na rośliny pachnące. Przesyłam zapach mocno pachnących lilii, one różnią się intensywnością zapachu.

Laur 11:35, 21 lip 2020

Do góry
Dzień dobry,

Bardzo proszę o pomoc. Drzewko zakupione zimowało w salonie (grudzien-kwiecien)
w ostatanich tygodniach zaczeło gubić liscie.

Ogród bez reguł 11:32, 21 lip 2020

Do góry

Wiecie co, faktycznie u mnie różowo, jak u Barbie
Ogród bez reguł 11:28, 21 lip 2020

Do góry
Ogród bez reguł 11:24, 21 lip 2020

Do góry
Jeszcze trochę letnich fotek zostało

Jestem przeszczęśliwa, że posadzone wiosną do doniczki martagony postanowiły zakwitnąć . Robię zamówienie cebulowe i martagony były w koszyku jako pierwsze
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:15, 21 lip 2020

Do góry
mamy blizniaki, ktore karmimy butelka przedstawiam Mary Lu i Luba

a w ogrodzie kwitna dalie, te najladniejsze jak narazie, sliczne ciemne listki maja - nie moge im dobrej fotki zrobic

Ogród bez reguł 11:08, 21 lip 2020

Do góry
Magara napisał(a)
czuję się zawstydzona sama sobą w rodzinie Borejków zatrzymałam się w końcówce lat 90 i wszystko co późniejsze mi umknęło...
aż sama w to teraz nie wierzę jak do tego doszło??????
upływ czasu to straszna sprawa

EDIT: a cukinię mrożę, żywą tnę w plastry i do zamrażaka, jesienią na krem/zupę cukiniową jak znalazł, a jeszcze leczo fajne ponoć można wekować, ale nie próbowałam, bo aż takiego urodzaju u mnie dotąd nie było

EDIT (2): koty się czują po domowemu - super info
Koniecznie, ale to koniecznie musisz te braki nadrobić Ja się przyznam, że co i rusz zaglądam do tego czy tamtego tomu, żeby sobie humor poprawić I jestem niepocieszona, że przez zarazę najnowszy tom będzie opóźniony do nie wiadomo kiedy...

Uwielbiam cukinię w ratatui, i grilowaną z czosnkowym sosikiem , i leczo też lubię... W ub. roku spróbowałam pasztetu cukiniowego, ale nie pamiętam przepisu, muszę zapytać dziewczyn - na pewno Hania robiła, i kto jeszcze...? ot, skleroza... No i cukinia jako dodatek do ciasta - pyyycha ciasto jest wtedy tak fajnie wilgotne - zwłaszcza czekoladowe - a samej cukinii w ogóle nie czuć.

Koty z dnia na dzień są coraz bardziej domowe, sama jestem zdumiona tempem tych przemian. Docieramy się jeszcze, również w kwestii żarcia - nie chciały tuńczyka!!! - ale głodne nie chodzą Dziś pierwsze obcinanie pazurków u Zuzy, zniosła bardzo dzielnie. Tymon nie był chętny, a na szafę włazić nie będę, żeby go przekonać

W kamiennym kręgu od początku 10:58, 21 lip 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
pięknie wygląda to zestawienie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies