Dziękuję bardzo Ewuniu Rabaty zmieniają się z tygodnia na tydzień. Jedne kwiaty zawitają, a inne przekwitają. Większość róż już przycięłam,żeby odpoczęły. Niektóre z nich już wypuszczają nowe pąki. To samo jest z lliliami. Czekam na kwitnienie hortensji.
Pozdrawiam cieplutko
Ja przyszłam zapytać o te kulki cudne - trudne w uprawie? Chodzę już dookoła nich z trzy lata i jeszcze nie nabyłam.
Jak one rosną? Bardzo wymagające? Szukam niebieskości pod brzozy i te kulki są bossskie.
Pokuśtykałam po ogrodzie i z radością odkryłam, że w końcu zakwitły i nie są pomylone Leslie Woodrieff Szkoda, że na razie są takie nieśmiałe i kwiaty muszę oglądać od spodu
Na tą panią też się nie mogę napatrzeć
Pod szklarnią będę miała takie kosmosy i prawie patriotyczne nasturcje
Czy ktoś się orientuje co z tego wyrośnie? Myślałam, że białe naparstnice, ale ich siewki na rabacie obok wyglądają trochę inaczej.
Jestem przeszczęśliwa, że posadzone wiosną do doniczki martagony postanowiły zakwitnąć . Robię zamówienie cebulowe i martagony były w koszyku jako pierwsze
Koniecznie, ale to koniecznie musisz te braki nadrobić Ja się przyznam, że co i rusz zaglądam do tego czy tamtego tomu, żeby sobie humor poprawić I jestem niepocieszona, że przez zarazę najnowszy tom będzie opóźniony do nie wiadomo kiedy...
Uwielbiam cukinię w ratatui, i grilowaną z czosnkowym sosikiem , i leczo też lubię... W ub. roku spróbowałam pasztetu cukiniowego, ale nie pamiętam przepisu, muszę zapytać dziewczyn - na pewno Hania robiła, i kto jeszcze...? ot, skleroza... No i cukinia jako dodatek do ciasta - pyyycha ciasto jest wtedy tak fajnie wilgotne - zwłaszcza czekoladowe - a samej cukinii w ogóle nie czuć.
Koty z dnia na dzień są coraz bardziej domowe, sama jestem zdumiona tempem tych przemian. Docieramy się jeszcze, również w kwestii żarcia - nie chciały tuńczyka!!! - ale głodne nie chodzą Dziś pierwsze obcinanie pazurków u Zuzy, zniosła bardzo dzielnie. Tymon nie był chętny, a na szafę włazić nie będę, żeby go przekonać