Mam też miejsca gdzie trawnik wymagał regeneracji, idealnie wstrzeliłam się w dzisiejszy deszcz, ktory pięknie podlał i ubił dosiewki.
Co ciekawe poprzednia suczka miala inny mocz, nie wypalał trawy ...
Mam Olę. Kwitnie cudnie i niezawodnie obficie ale drugi sezon łapie na liściach grzyba, owoce jeśli ich ptaki nie zjedzą w zimie do wiosny mumifikuja sie na drzewie i dopiero wiosną lecą na ziemię, a czasem trzeba im pomóc. Ale jak jest zdrowa to sliczna jabłoń z kwiecia, z owoców i przebarwiających się lekko liści. Choć Raindrops zachwyca jeszcze bardziej tyle, że kwiat ciemniejszy i mam ja krócej więc jeszcze mała.
Buka przwieszającego nie sadź przy ogrodzeniu bo to rosną potężne drzewa i na wysokość i na szerokość. Nie wiem jaką masz odległość między słupkami w ogrodzeniu, zakładam 2-2,5 metra. Nie wiem czy upchniesz tam trze wiśnie kanzan, chyba, ze będziesz mocno ciąć, ale czy cięte będą kwitły też nie wiem. Widziałam za to wieloletnie okazy i te korony też były bardzo szerokie. Tak posadzone koronami się zrosną. Poza tym sama mając wiele kwitnących drzew w mocnych kolorach wiem już, ze na małej powierzchni duża ilość takiego intensywnego koloru może mimo, ze budzi zachwyt drażnić i oczy bolą. A nie zapominajmy, ze sadzimy małe egzemplarze, ale one urosną, a wraz z nimi plama tego koloru jaki dają.