Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Co z tym ogródeczkiem począć 21:23, 18 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Mirelko mój pies straszne dziury kopie
Jak uprze się na jakąś rabatę to nie podaruje ,będzie tak długo rył aż wykopie .

Z nudów Ewo, z nudów, kazdy treser Ci to powie.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 18 maj 2015

Do góry
Macham teraz zbiorowo i radosnie

Co do dyskusji o CHFSh ja uwielbiam te wystawę. Nawet gdyby miały te ogrody być piekne tylko przez kilka dni to inspirują projektantów od lat.
Ja co roku z wypiekami czekam na pierwsze zdjecia z wystawy. Pamietam gdy dawniej czekało sie na opublikowanie fotek w czasopismach, teraz w necie jeszcze przed wystawa mozna się ekscytować projektami. Dla mnie CHFSh to jak pokaz mody pret-a-porter. Wystarczy zachwycić sie jednym detalem i skorpiować aby było pieknie.
Dzieki CHFSh pokochałam graby, potem trawy - któż do tej pory nie zachwyca sie projektem Sky Garden, ktory nawet znalazł sie na okładce ksiązki Danusi. Rok temu urzekła mnie nie tylko tojeśc ale polaczenie purpurowych roz z bylinami i trawami i kostki bukszpanowe w stipie. Co roku kopiujemy fragmenty najpiekniejszych połączeń i edukujemy sie na najlepszych na swiecie projektach. Czy po ubiegłorocznym projekcie Luciano łubiny nie zawitały do wielu ogrodow?
I coz z tego ze taki ogród kosztuje 80 tys euro? A ile zony szejków wydają na kolekcje pret-a-porter. Czy to co jest na CHFSh musi byc praktycznie? Wg mnie absolutnie nie. Piekno nie musi byc praktyczne. Ja dla niepraktycznych rozwiązań, ktore beda mnie cieszyc jestem w stanie poświecić wiele godzin w ogrodzie... I lece do mojego ulubionego crocus.com.uk zobaczyc moze sa kolejne zbliżenia na mojego faworyta The Telgraph Garden
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 18 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Marzenko, Ty masz opryskiwacz z lancą doglebową, więc pewnie wiesz, co mi polecić. Muszę się pilnie dozbroić . Każda rada na wagę złota .

Nie chcę stosoać kryptoreklamy... Ale po latch używania Kwazara mam od dówch sezonów Marolex i juz na nic innego nie zamienię. Lanca doglebowa niezniszczalna tej firmy, elementy mozna wymieniac, uzupełniać , etc . Ja czasami gubię jakies elementy od opryskiwacza i bez problemu mozna dokupic.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 18 maj 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

Waldku drogi te CHFS to wystawowe ogrody (mdlejemy na ich widok)....ale ja naprawdę bardzo bym chciała aby one były przenoszone przynajmniej w angielski krajobraz przydomowy i tak wygladały przez cały rok ..i dłuzej nawet 10-12lat. Mineło 100 lat CHFS i min 10 ogrodów rocznie by mozna było w naturalny krajobraz wmontować...ale nie wiem gdzie ich szukać ...może ktoś wie co się dzieje po wystawie? ja tylko ogladałam demolki

a ubiegłoroczny hit CHFS - tojeść bordowa - niestety z czasem zbrzydła a wiosną się nie obudziła co Madżenka i Ana art potwierdziły.

Eee tam - Ogrody z CHFSh są przenoszone w calosci ..... Do rosyjskich rezydencji

Tojeśc dzisiaj wykopałam - wyglada jakby sie w ogole nie ukorzeniła a w jej miejsce poszła elata
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:02, 18 maj 2015

Do góry
Irena podzieliłam 3 elata , reszę posadziłam bez podziału. Jak patrzę na Twoje to stwierdzam że to chyba jeden z najpiekniejszych carexów. Bedę porownywać z golden bowles, bo są bardzo podobne
To tu... 20:57, 18 maj 2015

Do góry
Te lustra wytrzymaja na zewnątrz?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:55, 18 maj 2015

Do góry
Aga stol znakomity i te ławki, eh!!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:52, 18 maj 2015

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 20:51, 18 maj 2015

Do góry
Czekam na rozrost tej rabaty
Rododendronowy ogród II. 20:50, 18 maj 2015

Do góry
Ahhhhh jakie piękne widoki, jakie niezapomniane wrazenia! Chyba jeszcze musicie Ogród Botaniczny we Wrocławiu odwiedzic
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:35, 18 maj 2015

Do góry
Jednak byłas na biezaco bo wiosną zaeitały do ciebie purpury w postaci bratków i stokrotek
Ale ja wciaż czekam na Grabiszcze i kolejne tulipany !

Maragaret czasownik nieprzechodni... przecież jam umysł ścisły ... Ja tego nie ogarniam a maturę zdawałam 26 lat temu!!!
Pszczelarnia 20:30, 18 maj 2015

Do góry
Czekam na obiecaną relacje
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:45, 18 maj 2015
Do góry
waldek727 napisał(a)

Od dwóch lat widać we wszystkich projektach powrót do natury. Ogrody nabrały lekkości zachowując przy tym linie wprowadzające ład i estetykę w ich odbiorze. Trend zachodnich projektantów prawie niezauważalny w polskich ogrodach mnie osobiście bardzo się podoba.
Ciekawe jak długo jeszcze będziemy betonować nasze ogrody i ozdabiać je ramami z setek tui. Powielać ciągle te same schematy które bezpowrotnie odeszły już do lamusa. Estetyka nie musi być ciężka i martwa. Jak widać w projektach pokazanych przez Madzenkę pod zamieszczonymi linkami może być zwiewna, lekka i żywa.

Waldku drogi te CHFS to wystawowe ogrody (mdlejemy na ich widok)....ale ja naprawdę bardzo bym chciała aby one były przenoszone przynajmniej w angielski krajobraz przydomowy i tak wygladały przez cały rok ..i dłuzej nawet 10-12lat. Mineło 100 lat CHFS i min 10 ogrodów rocznie by mozna było w naturalny krajobraz wmontować...ale nie wiem gdzie ich szukać ...może ktoś wie co się dzieje po wystawie? ja tylko ogladałam demolki

a ubiegłoroczny hit CHFS - tojeść bordowa - niestety z czasem zbrzydła a wiosną się nie obudziła co Madżenka i Ana art potwierdziły.
Moja "przyziemna" :) pasja 12:41, 18 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Czy polecicie mi dobry, sprawdzony opryskiwacz, do którego można zainstalować lancę doglebową? Chyba teraz taki będzie niezbędny .

Z tego co pamiętam to Madżenka jest w tym temacie obryta.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 18 maj 2015

Do góry
ewa004....Ewa, jak w słońcu, to od razu wszystko piękniejsze

Madżenko...cieszę się z twoich odwiedzin i dziękuję za tatarak, jeszcze nie posadziłam, podzielę i dam w kilku miejscach
dla ciebie piwonie
białą szybciej kwitnie, ta ciemna później, tak samo rodki w tym miejscu

Zbysiu...powoli wszystkie róże ruszają spotkanie z dziewczynami mnie uskrzydliło, była Madżenka, grupa łódzka i na koniec niedzieli Pszczółka

iwonaal...no nie zawsze ale choć staram się, bo ciężko to ogarnąć

rozajerycha...Martuś, no jakoś trzeba było, goście jechali, ha, ha a tak naprawdę, to takie regularne prace dają efekt, przed wizytacją nie szaleliśmy...w czym się pomyliłaś?

Sebciu...zaczęły, trochę się nacieszę
sporo rh ma pomylone nazwy, tak dostałam ze szkółki.
ten teraz bezimienny

Mysza...dopiero zaczynają, ale już je widać

Ogród u stóp klasztoru cz. II 07:01, 18 maj 2015

Do góry
Melduję się w nowym wątku. Podziwiam ten piękny i dojrzaly ogród, podziwiam właścicielkę
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 06:53, 18 maj 2015

Do góry
Zachwycaja mnie Twoje powojniki!
Moja "przyziemna" :) pasja 06:51, 18 maj 2015

Do góry
Super te nasadzenia w jednej linii wygladaja. Szałwia da czadu!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:47, 18 maj 2015

Do góry
O co chodzi z tą pogodą, u Was było tak ciepło ,że Muminek biegał na golasa?ja chodziłam w kurtce wcozraj.... I takie róznice temperatur maja być przez cały tydzien. U nas 14 a u Ciebie będzie 26 i wiecej stopni....
Pszczelarnia 06:41, 18 maj 2015

Do góry
Ogród majowy obejrzałam a teraz czekam na relacje z wycieczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies