Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 07:45, 25 cze 2020

Do góry
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 07:35, 25 cze 2020

Do góry
Izi napisał(a)
Mi też udało się opanować gąsienice ale teraz młode listki mojego bukszpanu zaczęły się marszczyć. Może ktoś miał taki problem i wie jak z tym walczyć. O ile trzeba to robić.

mam tak samo
może ktoś wie o co chodzi??
Życie w wiejskim ogrodzie 07:28, 25 cze 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Kasiu

Pięknie. Lubue takie dekoracje
Ptasi gaj 02:35, 25 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu z tym sensem też tak mam. I nie zawsze się wpisuje, ale jak się wpisze to nie jednym zdaniem nakręcam się i pisze, czas biegnie i nie wszędzie starcza na wpisy.

Oj jest przestrzeń i już mi wychodzi dziurkami. Za dużo tego wszystkiego. Przeszłam dzisiaj po działce i wszystko powywracane od ciezaru takie mokre.
Na szczęście mam większość róż które jeszcze w parkach więc jest nadzieja jak nie będzie padało, że się rozwiną.

Pod ciężarem się ugina i też gnije

Tym deszcz nie straszny po lewej Munstead Woody kilka kwiatów a zapach nie samowity. Po. Prawej róża Charles Austin też unie pachnie.

U dołu róża Oliwia, po prawej pnąca Aloha bardzo ładna tylko co z tego jak deszcz ja wykancza

Ela,
Piękna ta roza .
Ale wypatrzyłam też ostrozki
Mega wysokie .
To jakieś odmiany,
Czy u Ciebie mają tak dobrze ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 02:24, 25 cze 2020

Do góry

Dorotka ,

Piękne różę.
Zresztą cała rabata cudna

Ale mnie wpadła w oko
TWOJA ALTANKA
No cudo
Jaki fajny klimat .
Oj kawa na pewno lepiej smakuje

Pokazuj kochana te zaszczepione różę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 01:20, 25 cze 2020

Do góry
Izaluna napisał(a)
Witam
Jestem tu nowa Dopiero założyłam swój wątek i nikt mnie jeszcze nie zna
Chciałabym zasłonić dziurę powstałą po podkrzesaniu świerków.
Czy pasowałby z prawej strony dereń sibirica?
A może świdośliwa jako drzewko wielopniowe na środku a pod nią tawuła japońska Goldflame i funkie (akurat tam rosną)
Albo jaśminowiec wonny.

Więcej zdjęć ogródka u mnie w wątku Zapraszam serdecznie

Może pod świerkami posadzić rododendrony? O wrzosach myślałaś?
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:59, 25 cze 2020

Do góry
Na koniec przedpłocie również maczki. Łączka mocno przetrzebiona niestety. Złym pomysłem było zapraszanie zwykłego krwawnika. Rozrósł się strasznie i nie bardzo chciały rosnąć inne rośliny, szczególnie te świeżo posiane. Wykopałam wszystkie krwawniki ale po tym zabiegu łączka wygląda jak pobojowisko. Jedynie od strony wiazdu jakoś wygląda. Nadrabia za to niedokończona część po drugiej stronie wjazdu gdzie same nasilały się maki. Chabrów muszę dodać.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:49, 25 cze 2020

Do góry
Maczki, sporo ich w tym sezonie. Nie zawsze grają mi kolorystycznie ale cudne są i serca nie mam eksmitować.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:46, 25 cze 2020

Do góry
Rabata frontowa nieco poszkodowana przez moje najukochańsze szkodniki i ich pojazdy. Szczególnie szałwia ucierpiała jednak parę kwiatostanów się ostało.
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:41, 25 cze 2020

Do góry
Brzozy zaczynają dawać cień. Niewiele go jeszcze ale zawsze. Pijąc kawkę w owym cieniu odkrywam nowe stare widoki.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:37, 25 cze 2020

Do góry
Szałwia powabna pokazuje kolorki. Ostróżki niezbyt okazałe ale kolor mają cudny.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:32, 25 cze 2020

Do góry
Lilie zaczynają, na razie Easy Waltz reszta zapączkowane
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:25, 25 cze 2020

Do góry
Piwonia nadal cieszy jednym kwiatkiem a obok zakwitł mieczyk, co ciekawe takich nie sądziłam. Bizantyjskie kiedyś tam były ale to też dawno. Podoba mi się. Małe cebulki nie żuków zimują ostatnio ciekawe czy te dorosłe też by dały radę. Goździki też tam gdzie nie sądziłam.
Ptasi gaj 00:19, 25 cze 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Piękny rozległy masz ogród, przestrzeni zazdroszczę, ale ilości pracy jaka trzeba włożyć w taki ogród już mniej.. Lubię odwiedzać Twój wątek, ale nie mam zbyt dużo czasu i nie zawsze coś sensownego przychodzi mi do głowy. Dlatego się nie wpisuje...pozdrowienia przesyłam

Kasiu z tym sensem też tak mam. I nie zawsze się wpisuje, ale jak się wpisze to nie jednym zdaniem nakręcam się i pisze, czas biegnie i nie wszędzie starcza na wpisy.

Oj jest przestrzeń i już mi wychodzi dziurkami. Za dużo tego wszystkiego. Przeszłam dzisiaj po działce i wszystko powywracane od ciezaru takie mokre.
Na szczęście mam większość róż które jeszcze w parkach więc jest nadzieja jak nie będzie padało, że się rozwiną.

Pod ciężarem się ugina i też gnije

Tym deszcz nie straszny po lewej Munstead Woody kilka kwiatów a zapach nie samowity. Po. Prawej róża Charles Austin też unie pachnie.

U dołu róża Oliwia, po prawej pnąca Aloha bardzo ładna tylko co z tego jak deszcz ja wykancza

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 00:18, 25 cze 2020

Do góry
Takiego jegomościa udało mi się uchwycić. Zdjęcia z telefonu więc do co niektórych równać się nie mogę ale cóż lubi się co się ma
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:58, 24 cze 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Stodoła jest przesielska. Fantastyczne dzieło i już podgryzione przez czas - taka łąka kwietna przy tym, mniam...

Serby genialnie Ci rosną. U mnie w tym roku, to się chyba połamią - idą w górę jak szalone.
Jeżówkowe-Love 23:57, 24 cze 2020

Do góry
Cuś za symetryczna wyszła.
Może troszkę wybrzusz po prawej?
O tak?
Ogródek Izy-mój Rodos 23:42, 24 cze 2020

Do góry
Ja myślałam o tej dziurze bo tu słońce podświetlałoby ją od tyłu

Ogród zamieszkały przez skrzaty;) 23:39, 24 cze 2020

Do góry
Pawlis napisał(a)
Dziękuję
A tu jeszcze jedno zdjęcie ale już z innej bajki

No i mleko się wylało, więc dawaj więcej fotek.
Do raju daleko - u Ewy 23:32, 24 cze 2020

Do góry
Zagęszcza się rabata ambrowcowa

Rozkręcają się róże św. Tereski

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies