Też lubię mieć ładnie pochowane nie lubię zagracenia tylko np.rzeźba obraz własnoręcznie wykonana stoi jako ozdoba i bywa wazon z kwiatami bez tego czuje się jak w sklepie meblowym he he
Naleśniki z bitą śmietaną i poziomkami, można też zrobić tort bezowy lub zatopić owoce w rozpuszczonej czekoladzie, koktajl poziomkowy z poziomek i kefiru - może być solo lub do makaronu, pierogiA na dłuższe przechowywanie, dżemik
Swoje poziomki najczęściej zjadam na bieżąco prosto z krzaka, takie moim zdaniem najsmaczniejsze. Czasem dodaję do musli. Polecam też bezę z bitą śmietaną posypaną poziomkami. Zapomniała bym o gofrach.
One mają dużo pestek w stosunku do miąższu więc w koktajlach i innych przetworach się raczej nie sprawdzą, chyba że jako dodatek.
W sklepie meblowym! Chciałabym się tak poczuć, może jak młoda się wyprowadzi Póki co pranie stoi bo lało wzoraj i gdzieś musiało wyschnąć, moje graty, jej graty, reszta zakupów itd itd...
Poziomki warto wysiać, są dużo większe niż leśne, i wcale nie mniej aromatyczne. Normalnie skubałam z krzaka i znikały, ale teraz dobre kilo jst jak nie więcej w lodówce też nie poleżą zbytnio, w zamrażarce już trochę mam na zaś
Może dżemik właśnie? gofry i bezy z bitą śmietaną... heh