Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Bog 10:59, 20 sie 2020

popcorn napisał(a)
Bog nie suszę, tym razem minimalizm w cenie, lubię porządek, i jak mam wszystko ładnie pochowane w szafkach... rzadko się udaje ale pomarzyć można!

Basia na sok chyba za mało ich... no i mało soczyste mi się wydają? Ale dżem? Może? dzięki

Też lubię mieć ładnie pochowane nie lubię zagracenia tylko np.rzeźba obraz własnoręcznie wykonana stoi jako ozdoba i bywa wazon z kwiatami bez tego czuje się jak w sklepie meblowym he he
sylwia_slomc... 11:02, 20 sie 2020

popcorn napisał(a)
Co zrobić z poziomek?

Brukselka powoli się rozkręca

Naleśniki z bitą śmietaną i poziomkami, można też zrobić tort bezowy lub zatopić owoce w rozpuszczonej czekoladzie, koktajl poziomkowy z poziomek i kefiru - może być solo lub do makaronu, pierogiA na dłuższe przechowywanie, dżemik
Bog 11:10, 20 sie 2020

Kurczę chciała bym mieć tyle poziomek muszę też wysiac moje z lasu ściągnięte są kapryśna.
Przepisów na przerób nie znam
Dorii 11:17, 20 sie 2020

Swoje poziomki najczęściej zjadam na bieżąco prosto z krzaka, takie moim zdaniem najsmaczniejsze. Czasem dodaję do musli. Polecam też bezę z bitą śmietaną posypaną poziomkami. Zapomniała bym o gofrach.
One mają dużo pestek w stosunku do miąższu więc w koktajlach i innych przetworach się raczej nie sprawdzą, chyba że jako dodatek.
mrokasia 11:39, 20 sie 2020

O mamo, ile poziomek!!! Mniam
popcorn 12:19, 20 sie 2020

W sklepie meblowym! Chciałabym się tak poczuć, może jak młoda się wyprowadzi Póki co pranie stoi bo lało wzoraj i gdzieś musiało wyschnąć, moje graty, jej graty, reszta zakupów itd itd...

Poziomki warto wysiać, są dużo większe niż leśne, i wcale nie mniej aromatyczne. Normalnie skubałam z krzaka i znikały, ale teraz dobre kilo jst jak nie więcej w lodówce też nie poleżą zbytnio, w zamrażarce już trochę mam na zaś

Może dżemik właśnie? gofry i bezy z bitą śmietaną... heh

popcorn 12:54, 20 sie 2020

Jej!!!

Gruszka_na_w... 13:00, 20 sie 2020

Fajna lektura Ci się szykuje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
UlaB 13:06, 20 sie 2020

O, nie wiedzialam ze jest polska edycja Gardener's World. Jak zawartość?

Z poziomek sprobowalabym zrobic dzemik/konfiturę. Albo jakos w cukrze zeby zimą bylo na goferki i ogolnie jako dodatek do deserow czy herbaty.
popcorn 13:12, 20 sie 2020

Prenumeruję od paru lat, tłumaczenie wersji brytyjskiej, jedyny magazyn gdzie coś mnie zaskoczy czy zdziwi polecam!

No właśnine coś takiego zrobię, jeszcze najlepiej żeby się za bardzo nie rozpadły

buziaki!!!