Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:21, 19 sie 2020

Mala_Mi napisał(a)
Podkówki brzuszkiem do dołu by szczęście wpadało do środka

Ania ja do tego wagi nie przywiązuję, do przesądów w sensie, bo szczęśliwy chce być każdy.....teraz mi się przypomniało, że to jednak nie do końca prawda bo jak mi się coś złego pomyśli zawsze pluję trzy razy, bo już wiem, że jak tej myśli nie wypluję to mi się zawsze spełnia.
Katkak 21:33, 19 sie 2020

Sylwuś to całe szczęście, że wszystko ok. I mnie solidnie polało, ale przydałoby się jeszcze.
sylwia_slomc... 21:38, 19 sie 2020

U nas by się też przydało, ale takiego spokojnego bez topienia i strachu
anpi 22:47, 19 sie 2020

Sylwia śledzę Wasze wszelkie poczynania w ogrodzie i ciągle podziwiam Ja przy swoim malutkim ogródku wciąż wywożę taczki różności, przyciętych, ogłowionych czy wyrwanych przekwitłych roślin, nie mówiąc o chwastach w części warzywnej... Nie wiem jak to ogarniacie przy takiej powierzchni, jeszcze ciągle dodając jakieś nasadzenia, dekoracje, realizując pomysły.
Pięknie u Was!
Pozdrawiamy!!!
MiluniaB 23:46, 19 sie 2020

Uwielbiam te kwiaty
Szkoda, że się pokładają.
Przypomnij mi ich nazwę, bo kompletnie wyleciała mi z głowy. Z dzieciństwa znam nazwę gradiole

Edit. Przypomniałam sobie mieczyki
Anitka 06:22, 20 sie 2020

Pozdrawiam pracusiów wszystkich. Ogród jak zwykle pełen kolorów i kwiecia.
Popatrz tak blisko mamy te ogródki a ja zalana jestem. Dobrze, że na górce to spływa szybko. Ale ogród już podlany, że cho, cho i rośliny się pokładają od nadmiaru wody. Przycinać nie da rady ani zrobić oprysków na ćmę. Wiesz,że chyba jej nie ma u mnie na szczęście, bo wczoraj przeglądałam kilka bukszpanów. Ale trzeba być czujnym.
anabuko1 08:24, 20 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Piękne widoczki.
Hortensje bardzo ugobacaja nam ogrody.
Hibiskusy , mieczyki, dalie też masz bardzo ładne
sylwia_slomc... 10:51, 20 sie 2020

anpi napisał(a)
Sylwia śledzę Wasze wszelkie poczynania w ogrodzie i ciągle podziwiam Ja przy swoim malutkim ogródku wciąż wywożę taczki różności, przyciętych, ogłowionych czy wyrwanych przekwitłych roślin, nie mówiąc o chwastach w części warzywnej... Nie wiem jak to ogarniacie przy takiej powierzchni, jeszcze ciągle dodając jakieś nasadzenia, dekoracje, realizując pomysły.
Pięknie u Was!
Pozdrawiamy!!!

Aniu u Ciebie ogródeczek wypieszczony, wygłaskany, cudny U nas jak jest czas i pogoda pozwoli to też lepiej, a jak nie ma i smaży, lub dłużej leje to migiem wszystko zarasta, do tego mści się moja dusza i zostawianie siewek bo szkoda i potem mam zarośnięte roślinami gdzie ich nie sadziłam. Przykładem jest suchy strumień Wiosną wydawało mi się, że fajnie kamienie odsłoniłam, uładziłam, oplewiłam z chwastów, potem dwukrotnie plewiłam jeszcze, ale znowu powschodziło pełno różnych siewek, mnie ich zal i koło się zamyka, ha ha, za to wygląda to naturalnie, bo natura rządzi w ogrodzie
sylwia_slomc... 10:53, 20 sie 2020

MiluniaB napisał(a)

Uwielbiam te kwiaty
Szkoda, że się pokładają.
Przypomnij mi ich nazwę, bo kompletnie wyleciała mi z głowy. Z dzieciństwa znam nazwę gradiole

Edit. Przypomniałam sobie mieczyki

Ostatnio widziałam u Ewy Pszczelarni, że poradziła sobie z ich pokładaniem Ja sadzę tylko w warzywniku, nie lubię roślin , które trzeba wykopywać i zostaje dziura na rabatach , w warzywniku mi to nie przeszkadza
sylwia_slomc... 10:55, 20 sie 2020

Anitka napisał(a)
Pozdrawiam pracusiów wszystkich. Ogród jak zwykle pełen kolorów i kwiecia.
Popatrz tak blisko mamy te ogródki a ja zalana jestem. Dobrze, że na górce to spływa szybko. Ale ogród już podlany, że cho, cho i rośliny się pokładają od nadmiaru wody. Przycinać nie da rady ani zrobić oprysków na ćmę. Wiesz,że chyba jej nie ma u mnie na szczęście, bo wczoraj przeglądałam kilka bukszpanów. Ale trzeba być czujnym.

Tak niesamowicie lokalnie odbywają się te opady. Teraz zapowiadają dwa dni solidnych upałów to masz jak znalazł podlane, a my będziemy biegać z wężem i konewkami, już na roślinach zaczyna być widać suszę