Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:49, 19 sie 2020

m_gocha napisał(a)

Gdzie kupujesz swoje hortensje ogrodowe?
U nas w centrach ogrodniczych trudno o ciekawe odmiany ogrodówek, a gdy wertowałam oferty sklepów wysyłkowych to już w maju niestety towar był wyprzedany.

Małgoś, kupuję różnie - w marketach budowlanych, spożywczych, szkółkach ogrodniczych, internetowo. Część też, że stron Fb i allegro.
Nie lubię, gdy nie ma podpisów odmian, ale często są tak śliczne, że nie mogę się oprzeć.
Jak masz Fb, to mogę Ci podesłać stronę z ofertą pana, od którego kupiłam Princesse Dianę i Skyfall (bukietowa).
Katkak 07:45, 20 sie 2020

Ewciu mam ze dwie horty do przesadzenia. We wrześniu będzie ok? Twoim nic nie dorówna. Moja Princess Diana zdechła. Koniecznie muszę kupić nową.
anabuko1 08:39, 20 sie 2020

Podziwiam twoje różne , piękne hortensje Ewuś
Donicowe, trasowe pięknie się prezentują
róże, werbeny wszystko piękne.
Ewa777 11:01, 20 sie 2020

Katkak napisał(a)
Ewciu mam ze dwie horty do przesadzenia. We wrześniu będzie ok? Twoim nic nie dorówna. Moja Princess Diana zdechła. Koniecznie muszę kupić nową.

Kasiu, jak potrzebuję, to przesadzam hortensje w różnych terminach. Staram się tylko, żeby wykopać z dużą bryłą korzeniową i potem mocno podlewam codziennie. We wrześniu będzie dobra pora, najlepiej, żeby to nie był upalny dzień. Jakiś pochmurny byłby najlepszy.
Princess Diana padła? To szkoda. Ona taka śliczna jest. Kupuj koniecznie

Ewa777 11:03, 20 sie 2020

anabuko1 napisał(a)
Podziwiam twoje różne , piękne hortensje Ewuś
Donicowe, trasowe pięknie się prezentują
róże, werbeny wszystko piękne.

Aniu, dziękuję za tyle ciepłych słów

Roocika 14:30, 20 sie 2020

Ewa777 napisał(a)

Ewa777 napisał(a)
Ambrowcowa

Anusia napisał(a)

Ewa u nas troche bylo trudno. Co prawda tesciowa zamieszkala na ten czas z naszymi kotami Co nieco podlala my staralismy sie przed samym wyjazdem podlac ogrod maxsymalnie jak bylo to mozliwe. Po powrocie okazalo sie, ze perukowiec ma w czesci liscie podsuszone.

Przepięknie to wygląda. Dech mi zaparło...

U mnie mama miała podlewać, nie było nas 2 tygodnie, przed wyjazdem wszystko zlaliśmy bardzo mocno. Ale mama "oszczędzała" wodę, niektórych roślin nie podlała, inne trochę, bo stwierdziła, że ziemia dookoła mokra. A u mnie wszystko sadzone w tym roku to trzeba w bryłę podlewać, niestety trzeba wylać te m3 wody

No ale pada zdecydowanie za rzadko i za mało.
Katkak 14:40, 20 sie 2020

Dzięki Ewciy. Poczekam do września, bomi kwiatów żal. Majxciane wielkie smoczyce pójdą do sąsiadki bo mnie wkurzają, a w ich miejsce pójdzie jedna Schloss ... i Princess Dianę dokupię.
Ewa777 18:06, 20 sie 2020

Roocika napisał(a)

Przepięknie to wygląda. Dech mi zaparło...

U mnie mama miała podlewać, nie było nas 2 tygodnie, przed wyjazdem wszystko zlaliśmy bardzo mocno. Ale mama "oszczędzała" wodę, niektórych roślin nie podlała, inne trochę, bo stwierdziła, że ziemia dookoła mokra. A u mnie wszystko sadzone w tym roku to trzeba w bryłę podlewać, niestety trzeba wylać te m3 wody

No ale pada zdecydowanie za rzadko i za mało.

Tak właśnie jest z tym podlewaniem przez inne osoby. Też mam takie doświadczenia. Wiem, że się starają i chcą jak najlepiej, ale to my znamy swój ogród najlepiej i wiemy, gdzie trzeba lać dużo wody, a gdzie mniej. Dla każdego też "dużo" nie znaczy tyle samo. Często po powrocie z urlopu musiałam jedną czy dwie rośliny ratować, ale to i tak dobrze, bo bez tej pomocy cały ogród trzeba by reanimować W tym roku mam bez żadnych strat
Ewa777 18:07, 20 sie 2020

Katkak napisał(a)
Dzięki Ewciy. Poczekam do września, bomi kwiatów żal. Majxciane wielkie smoczyce pójdą do sąsiadki bo mnie wkurzają, a w ich miejsce pójdzie jedna Schloss ... i Princess Dianę dokupię.

Kasiu, czy Ty chcesz ode mnie tę Schloss Wackerbarth, czy masz ich za dużo?
m_gocha 23:54, 20 sie 2020

Ewa777 napisał(a)

Małgoś, kupuję różnie - w marketach budowlanych, spożywczych, szkółkach ogrodniczych, internetowo. Część też, że stron Fb i allegro.
Nie lubię, gdy nie ma podpisów odmian, ale często są tak śliczne, że nie mogę się oprzeć.
Jak masz Fb, to mogę Ci podesłać stronę z ofertą pana, od którego kupiłam Princesse Dianę i Skyfall (bukietowa).
Ewa!
Mam Fb wprawdzie rzadko tam zagladam ale może tym razem do czegoś się przyda Podeślij mi proszę namiar na priv

Przepraszam z góry ale zapytam o tę Schloss Wackerbarth Masz ją na zbyciu? Chętnie bym odkupiła sadzonkę