Ogólnie do tej wiosny to 4 lata,na zdjeciu sa jak dobrze pamiętam 3 letnie? Podlałam w sobotę jeszcze previcurem i wygrabiłam igły po otrzepaniu ,bo bałam sie ,ze przez to igliwie zalegające na ziemi jakiegos znowu cholerstwa dostaną,ale nie wiem czy dobrze zrobiłam,bo może podłoże by troche zakwasiły? Jakbys Elu przypomniała sobie nazwę tego złotego środka to ja poproszę
Witam Asiu jak patrzę na te foty z początku to prawie ponad rok bardzo dużo zrobiłaś a pracy było duzo.
Piękne dorodne żurawki, a jaki kolor ognisty. Widzę, że masz też miłorzęby to "Mariken", też muszę w przyszłym roku zakupic bo ładne, powoli rosną ale sa gęste.
Wszystko zadbane. Widać jak słońce świeci u Ciebie hahha u mnie też.
Oszaleć można z tą pogodą.
Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.
Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.
Witam Aurelia, skąd masz takie fajne dąbki czyli chryzantemy, one zimę przetrzymują jak tak to zamawiam. Piękny kolor.
Byłaś u Grąbczewskich bo ja musiałam pompować. Mam nadzieje, że nie bedzie padało i już będzie coraz to suszej.
Gonia długo nie byłam, zrobiłam przegląd u ciebie wszystko kwitnie w najlepsze. Nie ważne, że pojedyncze ale kwitnie.
Kociątka przebijają wszystkie foty. Zostawiła wyrodna to trzeba karmić.
Ja też karmiłam długo była u mnie, ale mi tak dała do wiwatu, że hej. Wszystkie firanki miałam potargane, w nocy siedziała na karniszu i skakała na łóżko. Leżała w nogach była szybciej w łożu niż ja.
Gobasiu to rzeczywiście można się pociąć z takim nieszczęściem. U was to rodzina wielopokoleniowa w domu to fajnie mało już takich.
Noga w gipsie to nieszczęście, ale jak ty z facetem w takim stanie wytrzymasz. Chłop chory to zmierzły gorzej niż dziecko.
Są takie lata, że człowiek co się odkuje to znowu coś na głowę spada.
Przechodzę to na własnej skórze i nerwy muszę mieć jak postronki mocne.
Wściec się można z ta pogodą. Ten wyż idzie żółwim tempem. Irenka spod Wrocławia pisze wita nas letnią pogodą a u nas chmura za chmurą.
Haniu masz rację wszystkie ładne różyczki są też wyjątki ale wynikają z tego, że nam nie pasują do ogrodu lub bardzo chorowite.
Mam dużo róż, ale ten rok dla moich róż był wyjątkowo nie dobry, ciągłe deszcze nie dały się rozwinąć w drugim kwitnieniu pąków nie wszystkim ale większość.
Zobaczę jaki będzie przyszły rok i też zrobię selekcję. Bo często są zachwalane, a realia są inne. W tym roku kupiłam dosyć dużo obwódkowych, w opisie że kwitną bez przerwy co nie jest prawdą przynajmniej w tym roku.
Jeszcze im daję szansę.
Zielona Góra chociaż nigdy tam nie byłam, ale z TV i netu widziałam to piękne miasto.
Witam. Przyszłam zobaczyć to piękne słonko o którym pisałaś chyba u Hani. U nas od dwóch dni miała być już ładna pogoda i ciągle oszukują w prognozach jest ciepło, wiatr szaleje i płyną chmury.
Już w domciu
w Nałęczowie jestem rokrocznie, fajne miejsce na taki wypad, odpoczynek ze znajomymi
A na ostatniej fotce to trójsklepka- żabia lilia.Kwitnie zawsze na przełomie września i października
Kwitnie jeszcze Róża Rhapsody in Blue
Najwazniejsze, ze z fot widac u ciebie slonce. U nas brak tych promieni.
Daj troche poszalec jesieni rob tylko to co najwazniejsze, liscie i oczko reszta niech czeka do wiosny - "panta rhei".
Pozdrawiam
Dzisiaj bez zmian to dla tych z reszty kraju takie samo ... jak wczoraj.
Synoptycy nie potrafia w dzisiejszych czasach okreslic w jakim czasie i w jakim kierunku przesuwaja sie nize wyze, chmury.
Karmia widzow wiadomosciami pogodowymi ktorych nie ma w rzeczywistosci.
Juz wczoraj u nas mialo swiecic slonce, mysle sobie dzien przesuniecia a tu dzisiaj jeszcze wieksze chmury.