Kasia siedzi i szuka. Mnie tez poszukała.
Ewo masz wszystko podane jak na tacy tylko działać - ja też.
Kasaja - dlaczego nie zasypiesz cukrem brzozowym, jest drogi ale bardzo zdrowy antyrakowy, antybakteryjny samo dobro. Ja tam go używam do herbaty i i jak trzeba coś osłodzić.
Ja już nie chcę grzebać w ziemi chwastów już nie usuwam mam to gdzieś. Jedynie będę sadzić i ewentualnie podcinać. No i w październiku trawy powiązać trzeba i to wszystko. Teraz trzeba od czasu do czasu pograbić liście aby nie było zaległości. Pakować w worki i wiosną kompost jak znalazł. Nie mam innych liści tylko z brzozy. Chyba ze innych nawieje od sąsiada.
Po tej dyskusji chyba schowam je do budynku gospodarczego, było by mi szkoda jakby nie przetrwały zimy. Doniczki z rojnikami zostawię im nic nie będzie.
Przyjrzałam się teraz na powiększeniu tej mozaice nawet bez spoin wygląda bardzo ładnie ale jak kolorystycznie wszystko dobrane.
A czy zimę przetrwają zrób eksperyment jedną zabezpiecz i jedną z nich trochę odkryj jakieś 5 cm od góry i będziesz wiedziała czy przetrwają.
Albo lepiej nie ryzykować dobrze opatulić po co układać drugi raz a szmaty, tektura, folia kubełkowa zawsze gdzieś się znajdzie.
Elu u mnie leje, leje cały kolejny dzień, a myślałam że dzisiaj podziałam i co znowu nic, kiedy co robić, jakaś masakra, już ziemia ma dość, stoi woda... ach szkoda mówić, oby przyszło w końcu słońce
Jestem na dzialce jest bardzo mokro. Znowu wszedzie woda stoi. Z pol cala woda schodzi na niziny, prawie jak wiosna.
Mam nadzieje, ze nastepne dni beda laskawsze i bedzie duzo slonca.
Dzisiejsze popoludnie bylo bardzo ładne sloneczko swiecili.
Grzybki sa, ale bardzo mokre.
Ewa - w kazdym skladzie kamieniarskim kupisz otoczaki o roznej frakcji i kolorze. Przejedz sie po skladach jakie sa kamiorki a pozniej narysuj wzor jaki cie interesuje.
Przeczytalam wszystko. Mam rozne doniczki nie tylko stozkowe mam tez wiadra i rozne rury drenarskie o roznych przekrojach. Jak zaczne cos robic to od najmniej wymagajacych rur.
Kasiu piszesz klej C17 to Cekol. Jest tez zimowy z klejami nie ma problemu sa rozne rodzaje szybko schnace, letnie, zimowe, elastyczne itd.
Dorota prostymi sposobami mozna cos ladnego zrobic. Jak juz sie zacznie to intuicja sama podpowiada jak sobie prace ulepszyc aby wyszlo dobrze.
Trzeba zawsze zaczynac od prostych rzeczy.
Dzieki, ze wylozylas to wszystko po swojemu.
Deszcz nie pomaga ale dobrze że są takie róże którym on nie jest straszny.
Jak masz pogodę to działaj Elu i korzystaj z niej bo u mnie od rana padami i nici z planów ogródkowych.