Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Anulajda w raju 10:26, 16 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Na Ślasku byla latem susza u nas padalo i pada z malymi przerwami caly czas. Czy uwierzysz, ze od polowy lipca niczego nie podlewalam. EM zalozyl nowe dysze na polewaczki i ani razu ich nie użył.

Ja kazdy tydziec robie obchod i obcinam paki roz bo to choroba czycha jak zgnite.

Dzisiaj u nas bardzo wieje ale nie pada.
Pozdrawiam.

Elu mam nadzieję że weekend miałaś słoneczny
Ogród Cioci cz. 3 09:02, 16 paź 2017

Do góry
Malgosiu co to za krzaczek czy drzewko (str 906) ladnie sie przebarwia na bordowo przy laweczce, miłorzab tez tam jest.

Widze, ze u ciebie bonica jezzcze ladnie kwitnie. U mnie powyrastaly tskie bicze na 1,5 m co z tym robic. U ciebie takie niskie co robisz ze takie ladne sa, czy obcinasz te wysokie baty.

U nas bardzo wieje wiec liscie leca ze wxzystkich drzew i krzakow.

Tak sie ciesze, ze juz Milusia jest.

To jest azalia pontyjska.Bonice po pierwszym kwitnięcia obcięłam wszystkie za długie pędy i tak już będę robić.
"Póki życie trwa..." 08:49, 16 paź 2017

Do góry

Takie dorodne tuje i wylecisly? A ile one tam rosly.

Previcur bardzo pomaga. Jeszcze jest jeden srodek dobry dajacy kopa tuja, ale to nie teraz juz za pozno na wiosne mozesz im zaaplikowac. Zapomnialam nazwy ale zaraz zobacze bo wiem jak wyglada.

Ogólnie do tej wiosny to 4 lata,na zdjeciu sa jak dobrze pamiętam 3 letnie? Podlałam w sobotę jeszcze previcurem i wygrabiłam igły po otrzepaniu ,bo bałam sie ,ze przez to igliwie zalegające na ziemi jakiegos znowu cholerstwa dostaną,ale nie wiem czy dobrze zrobiłam,bo może podłoże by troche zakwasiły? Jakbys Elu przypomniała sobie nazwę tego złotego środka to ja poproszę
Działeczka Asi :) 23:59, 15 paź 2017

Do góry
Witam Asiu jak patrzę na te foty z początku to prawie ponad rok bardzo dużo zrobiłaś a pracy było duzo.
Piękne dorodne żurawki, a jaki kolor ognisty. Widzę, że masz też miłorzęby to "Mariken", też muszę w przyszłym roku zakupic bo ładne, powoli rosną ale sa gęste.
Wszystko zadbane. Widać jak słońce świeci u Ciebie hahha u mnie też.
Oszaleć można z tą pogodą.
Z ogródka na wsi 23:50, 15 paź 2017

Do góry
Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.

Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.

Ogrodowe kreacje 23:35, 15 paź 2017

Do góry
Witam Aurelia, skąd masz takie fajne dąbki czyli chryzantemy, one zimę przetrzymują jak tak to zamawiam. Piękny kolor.
Byłaś u Grąbczewskich bo ja musiałam pompować. Mam nadzieje, że nie bedzie padało i już będzie coraz to suszej.
Kwiaty we włosach 23:28, 15 paź 2017

Do góry
Gonia długo nie byłam, zrobiłam przegląd u ciebie wszystko kwitnie w najlepsze. Nie ważne, że pojedyncze ale kwitnie.
Kociątka przebijają wszystkie foty. Zostawiła wyrodna to trzeba karmić.
Ja też karmiłam długo była u mnie, ale mi tak dała do wiwatu, że hej. Wszystkie firanki miałam potargane, w nocy siedziała na karniszu i skakała na łóżko. Leżała w nogach była szybciej w łożu niż ja.

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:16, 15 paź 2017

Do góry
Gobasiu to rzeczywiście można się pociąć z takim nieszczęściem. U was to rodzina wielopokoleniowa w domu to fajnie mało już takich.
Noga w gipsie to nieszczęście, ale jak ty z facetem w takim stanie wytrzymasz. Chłop chory to zmierzły gorzej niż dziecko.

Są takie lata, że człowiek co się odkuje to znowu coś na głowę spada.
Przechodzę to na własnej skórze i nerwy muszę mieć jak postronki mocne.

Życzę wytrwałości.
Sezon 2017 u Hanusi 23:03, 15 paź 2017

Do góry
Wściec się można z ta pogodą. Ten wyż idzie żółwim tempem. Irenka spod Wrocławia pisze wita nas letnią pogodą a u nas chmura za chmurą.

Haniu masz rację wszystkie ładne różyczki są też wyjątki ale wynikają z tego, że nam nie pasują do ogrodu lub bardzo chorowite.

Mam dużo róż, ale ten rok dla moich róż był wyjątkowo nie dobry, ciągłe deszcze nie dały się rozwinąć w drugim kwitnieniu pąków nie wszystkim ale większość.
Zobaczę jaki będzie przyszły rok i też zrobię selekcję. Bo często są zachwalane, a realia są inne. W tym roku kupiłam dosyć dużo obwódkowych, w opisie że kwitną bez przerwy co nie jest prawdą przynajmniej w tym roku.
Jeszcze im daję szansę.

Pozdrawiam
Tu narazie jest ściernisko... 22:50, 15 paź 2017

Do góry
Zielona Góra chociaż nigdy tam nie byłam, ale z TV i netu widziałam to piękne miasto.
Witam. Przyszłam zobaczyć to piękne słonko o którym pisałaś chyba u Hani. U nas od dwóch dni miała być już ładna pogoda i ciągle oszukują w prognozach jest ciepło, wiatr szaleje i płyną chmury.
Ptasi gaj 22:44, 15 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miskanty masz cudne! I jak pięknie się przebarwiają!

Haniu w tym roku jesienią mróz oszczędził wszystkie rośliny, więc przechodzą powolutku zmianę kolorystyki.
Ptasi gaj 22:42, 15 paź 2017

Do góry
Berberys Julianne zaczyna zmieniać kolor

Ptasi gaj 22:38, 15 paź 2017

Do góry
c.d.

Ptasi gaj 22:32, 15 paź 2017

Do góry
jesien w ogrodzie

Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 15 paź 2017

Do góry
Byłam w Nałęczowie którejś wiosny bardzo dawno temu przepięknie.
Jeżeli na wypoczynek to samych przyjemności.
Co to za kwiat na tej ostatniej focie.

Już w domciu
w Nałęczowie jestem rokrocznie, fajne miejsce na taki wypad, odpoczynek ze znajomymi
A na ostatniej fotce to trójsklepka- żabia lilia.Kwitnie zawsze na przełomie września i października
Kwitnie jeszcze Róża Rhapsody in Blue

Słoneczny Ogród 16:37, 15 paź 2017

Do góry
Daria zajrzę wieczorem bo telefon to nie klawiatura

Czy u was słońce świeci bo u nas pochmurno a mówili że będzie słońce oszuści
Ptasi gaj 16:35, 15 paź 2017

Do góry
Oj Daria bez odkurzacza ani rusz. Dwa razy dmuchać musze jesienią liście wiosna znowu po zimie.

Trawy się ładnie przebarwić ja wieczorem wrzucę do wątku
Ptasi gaj 13:35, 15 paź 2017

Do góry

Tak Daria to żwir na "szmacie" ale wykopane dosyć duże miejsca do posadzenia. Tam jak nie ma deszczów ciągłych to jest sucho trzeba nieraz podlewać. U nas ulewa ulewę goni lub pada cały dzień i w nocy to nie trzeba podlewać zreszta już październik to i po co.

A sprzątania trochę jest więcej ze względu na żwirek?
Dmuchawą wciągasz resztki po przycięciu?
Ogród Małej Mi 2017 13:23, 15 paź 2017

Do góry
Najwazniejsze, ze z fot widac u ciebie slonce. U nas brak tych promieni.
Daj troche poszalec jesieni rob tylko to co najwazniejsze, liscie i oczko reszta niech czeka do wiosny - "panta rhei".
Pozdrawiam
Ptasi gaj 13:10, 15 paź 2017

Do góry
Dzisiaj bez zmian to dla tych z reszty kraju takie samo ... jak wczoraj.
Synoptycy nie potrafia w dzisiejszych czasach okreslic w jakim czasie i w jakim kierunku przesuwaja sie nize wyze, chmury.
Karmia widzow wiadomosciami pogodowymi ktorych nie ma w rzeczywistosci.
Juz wczoraj u nas mialo swiecic slonce, mysle sobie dzien przesuniecia a tu dzisiaj jeszcze wieksze chmury.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies